معرفی و دانلود کتاب بیداری + خلاصه رایگان

شهاب حاجی علی
انتشارات:
نقد فرهنگ

معرفی کتاب بیداری

کتاب بیداری نوشته شهاب حاجی علی و رمانی ایرانی در باب کشمکش ایمان، قدرت و وجدان است که نشر نقد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این رمان در فضایی شبیه به اروپا در دوران سلطه‌ی کلیسا بر سیاست می‌گذرد و زندگی نیتن، برادرزاده‌ی پادشاه، را دنبال می‌کند که میان تجمل قصر، آموزه‌های کلیسا و رنج مردم گرفتار شده است. ورود شخصیتی به نام استفان، نگاه نیتن را به خدا، عبادت و عدالت دگرگون می‌کند و مسیرش را از طلبه‌ی مطیع به جست‌وجوگری ناآرام تغییر می‌دهد. کتاب حاضر با تمرکز بر گفت‌وگوها، رابطه‌ی دین و قدرت و معنای واقعی خدمت به خدا را به چالش می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بیداری اثر شهاب حاجی علی

کتاب بیداری یک رمان ایرانی به قلم شهاب حاجی علی و داستان نیتن، برادرزاده‌ی شاه هنری، است که در فضایی آمیخته به تجمل دربار و سلطه‌ی کلیسا بر سیاست رشد کرده است. شهاب حاجی علی در این رمان از خلال زندگی نیتن و رابطه‌اش با عمویش، ولیعهدی به‌ نام فردریک و روحانیان بلندمرتبه، به نزاع دیرینه‌ی قدرت دنیوی و قدرت مذهبی پرداخته است. پاپ و اسقف‌ها می‌کوشند از ایمان مردم و ساختار کلیسا برای گسترش نفوذ خود استفاده کنند و شاه هنری نیز در پی بازپس‌گیری قدرت ازدست‌رفته است.

رمان بیداری مسیر زندگی نیتن را از کودکی حساس و طبیعت‌دوست تا طلبه‌ای سخت‌کوش در مدرسه‌ی دینی دنبال می‌کند. در این مسیر گفت‌وگوهای طولانی او با فردریک درباره‌ی وجود خدا، روح، آخرت، عدالت الهی و مسئله‌ی نجات، هسته‌ی اصلی رمان را تشکیل می‌دهد. آشنایی نیتن با جوانی روستایی به‌ نام استفان که کلام مقدس را نه در قالب تشریفات کلیسایی بلکه در زندگی ساده و همراه مردم می‌فهمد، نقطه‌ی عطف اثر است. رمان بیداری با تمرکز بر تضاد میان دین رسمی و ایمان نشان می‌دهد چگونه نیتن در میان فشار خانواده، انتظارات سیاسی، آموزش‌های اسقف و رنج درونی خود به‌دنبال معنایی اصیل‌تر از خداپرستی و خدمت به انسان‌ها می‌گردد.

خلاصه داستان بیداری

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

نیتن، برادرزاده‌ی شاه هنری، در کودکی والدینش را از دست داده و در قصر بزرگ شده است. او برخلاف دیگر اشراف روحیه‌ای لطیف و علاقه‌ای عمیق به طبیعت و حیوانات دارد و با عموزاده‌اش (فردریک)، ولیعهد، رابطه‌ای نزدیک و صمیمی پیدا می‌کند. نیتن پس از تجربه‌ی علاقه‌های مختلف تصمیم می‌گیرد کشیش شود و زندگی خود را وقف خدمت به خدا و نجات انسان‌ها از عذاب جاودانه کند. شاه هنری که از سلطه‌ی پاپ و کلیسا بر حکومت ناراضی است، ابتدا مخالفت می‌کند، اما سرانجام با امید استفاده‌ی سیاسی از موقعیت آینده‌ی نیتن رضایت می‌دهد.

نیتن سال‌ها زیر نظر اسقف آموزش می‌بیند و به‌تدریج درمی‌یابد آنچه می‌آموزد با آنچه در دلش می‌جوید، فاصله دارد. تردیدها و احساس نقص در کار دینی او را آزار می‌دهد. آشنایی با استفان، جوانی روستایی که آیات مقدس را در دل زندگی مردم و دور از تجمل قصر و تشریفات کلیسا معنا می‌کند، نیتن را وارد مسیری تازه می‌کند؛ مسیری که در آن باید میان امنیت قصر و همراهی با رنج و واقعیت زندگی مردم انتخاب کند.

چرا باید کتاب بیداری را بخوانیم؟

رمان بیداری از خلال یک داستان درباری، سؤالات جدی درباره‌ی ایمان، عدالت الهی، نقش روحانیان و نسبت دین با قدرت سیاسی را طرح کرده است. گفت‌وگوهای نیتن، فردریک و استفان خواننده را با دو نگاه کاملاً متفاوت به خدا و دین روبه‌رو می‌کند و نشان می‌دهد فاصله‌ی میان دین رسمی و ایمان زیسته چقدر می‌تواند عمیق باشد. این اثر فرصتی برای تأمل دوباره در باب معنای عبادت، خدمت و مسئولیت فردی است.

خواندن کتاب بیداری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به رمان‌های ایرانی با موضوع دین، اخلاق و قدرت علاقه‌مند هستند؛ افرادی که به پرسش‌های اعتقادی و فلسفی درباره‌ی خدا، آخرت و عدالت فکر می‌کنند یا دوست دارند در قالب یک رمان، تضاد میان نهادهای مذهبی و ایمان شخصی را دنبال کنند.

بخشی از کتاب بیداری

«حرف‌های استفان مثل پتکی بود که پایه تمام باورها و افکار نیتن را خرد می‌کرد. او بلند شد تا کمی قدم بزند، از استفان فاصله گرفت و غرق در افکار خود شد. وقتی به حال خود آمد که آفتاب در حال غروب کردن بود و متوجه شد که از جاده دور افتاده است. در راه بازگشت با خود گفت:

− «یعنی توی زندگی تا به حال راه رو اشتباه می‌رفتم و همین‌جور که الان از جاده خارج شدم از مسیر درست دور افتاده بودم و اونقدر هم کور بودم که نمی‌فهمیدم! واقعاً توجه و لطف خدا بوده که باعث شده با استفان آشنا بشم و الان متوجه اشتباهم بشم و از گمراهی نجات پیدا کنم ... ولی اگر اون اشتباه کنه چی؟ از کجا معلوم حرف‌هاش درست باشن؟ شاید اگر از اول همراهش نمی‌شدم بهتر بود ... حس می‌کنم الان ذهنمو شک بزرگ‌تری گرفته ...».

او به پل نزدیک شده بود و دهقانان را که در حال بازگشت از مزرعه به دهکده بودند و ابرهایی را که کم‌کم به هم می‌پیوستند و آسمان را پر می‌کردند می‌دید.

وقتی استفان او را دید با لبخند گفت:

− «حالت بهتره؟»

نیتن به تردید افتاده بود، فکر می‌کرد که شاید اشتباه می‌کند. کارهای استفان اصلاً شبیه رفتار هیچ یک از روحانیون بزرگ و تعالیم مذهبی آنان نیست؛ او در این مدت هیچگاه کتاب مقدس را باز نکرده و احتمالاً اصلا کتاب مقدسی را همراه ندارد. بی‌توجهی استفان به خواندن کتاب مقدس یا دعای قبل از خوردن غذا و یا خواندن ادعیه و برگزاری مراسم‌های مذهبی می‌توانست نشانه کفر و گمراهی او باشد. حالا نیتن تردید کرده بود که شاید کارهای استفان درست نباشد، چطور باید می‌فهمید که این روش استفان خواسته خداوند است؟»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بیداری و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببیداری
موضوعرمان، داستان ایرانی
نویسندهشهاب حاجی علی
انتشاراتنقد فرهنگ
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۹/۱۲/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.