کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان
معرفی کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان
کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان نوشته حسین جوادی نیا، با تمرکز بر سیرهی علمی و عملی پیشوایان، این فریضه را از سطح تعریفهای کلی فراتر میبرد و به مراتب، شرایط، شیوههای اجرا و بایستههای اخلاقی آن میپردازد. نویسنده در این اثر فقط از اصل موضوع سخن نمیگوید، بلکه نشان میدهد که این مفهوم در تربیت فردی، خانواده و جامعه چگونه معنا پیدا میکند. این کتاب از سوی انتشارات دانشگاه اراک منتشر شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان اثر حسین جوادی نیا
کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان نوشته حسین جوادی نیا، یکی از مهمترین آموزههای دینی از زاویهی سیرهی پیشوایان را طرح میکند و تلاش میکند آن را از حالت شعاری و کلی بیرون بیاورد. محور اصلی اثر این است که امر به معروف و نهی از منکر فقط یک دستور کلی نیست، بلکه فرایندی دقیق با شرطها، مراتب، اخلاق و موقعیتسنجی است. نویسنده از همان فصلهای آغازین، مفهوم معروف و منکر، پیوند آن با فطرت، اهمیت اجتماعی این فریضه و شرطهایی مانند آگاهی، احتمال تأثیر و سنجش زیان را توضیح میدهد. در این بخشها، بحث فقط نظری باقی نمیماند و با نقل آیات، روایات و نمونههای رفتاری، تصویری روشن از منطق این موضوع شکل میگیرد.
کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان در ادامه، دامنهی بحث را به شیوههای اجرا و تربیت اخلاقی گسترش میدهد. از فهرست و متن کتاب برمیآید که اثر در چند فصل سامان یافته و موضوعهایی مانند مراتب تربیت، مرحلهی قلبی، گفتاری و رفتاری، آموزش، اقناع، گفتوگو و مناظره، هشدار، تشویق نیکوکاران، انتقاد سازنده از مسئولان، نظارت بر کارگزاران، پاسبانی از بیتالمال، بایستههای اخلاقی و نیز تربیت فرزندان را در بر میگیرد. حسین جوادی نیا در این میان بر این نکتهی مهم دست گذاشته است که فریضه بدون خردمندی، دلسوزی، انصاف، رعایت حریم خصوصی، توجه به ظرفیت مخاطب و پرهیز از جدال، میتواند از مسیر اصلی خود دور شود.
فضای کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان بیشتر آموزشی و تحلیلی است. حسین جوادی نیا از خلال نمونههای متعدد از رفتار پیامبر، امام علی، امام صادق، امام رضا و دیگر پیشوایان نشان میدهد که اصلاح اخلاقی و اجتماعی در این سنت، با تندی شتابزده یکی نیست، بلکه به تشخیص، تناسب و مسئولیتپذیری گره خورده است.
خلاصه کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان
کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان از تعریف پایهی معروف و منکر آغاز میکند و سپس نشان میدهد که این فریضه بر شناخت، سنجش موقعیت و مسئولیت اخلاقی استوار است. حسین جوادی نیا ابتدا از پیوند نیکی و بدی با فطرت انسان و از نقش این فریضه در سلامت جامعه سخن میگوید. بعد به شرطهای اجرا مانند آگاهی از موضوع، احتمال اثرگذاری و پرهیز از زیان نابجا میرسد.
نویسنده در بخش بعدی مراتب اجرا را بررسی میکند؛ از واکنش قلبی و تذکر زبانی تا رفتار عملی. در ادامه، بایستههای اخلاقی مانند خردمندی، شکیبایی، خیرخواهی، انصاف، رعایت حریم دیگران و توجه به شرایط مخاطب مطرح میشود. فصل پایانی نیز این نگاه را به تربیت فرزندان پیوند میزند.
چرا باید کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب مفهوم امر به معروف و نهی از منکر را از سطح تعریفهای کلی به سطح موقعیتهای واقعی زندگی فردی و اجتماعی میآورد.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند شرطهای اجرای درست این فریضه، مانند آگاهی، احتمال تأثیر و سنجش پیامدها را دقیقتر بفهمد.
- این اثر مراتب مختلف کنش را کنار هم میگذارد؛ از واکنش قلبی و تذکر زبانی تا شیوههای رفتاری و نظارتی.
- کتاب بر بایستههای اخلاقی مانند انصاف، شکیبایی، دلسوزی، رعایت حریم خصوصی و توجه به ظرفیت مخاطب تمرکز دارد.
- بخش مربوط به تربیت فرزندان نشان میدهد که این موضوع فقط به فضای عمومی محدود نیست و در خانواده نیز کاربرد جدی دارد.
- نمونههای متعدد از سیرهی پیشوایان، بحث را از حالت انتزاعی بیرون میآورد و منطق عملی هر شیوه را روشن میکند.
خواندن کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی مرز میان تذکر دینی، تربیت اخلاقی و مداخلهی نادرست شناخت دقیقتری به دست آورند.
- مخاطبانی که به سیرهی پیامبر و امامان در موضوعهای اخلاقی و اجتماعی علاقه دارند.
- پژوهشگران و دانشجویانی که دربارهی تربیت اخلاقی، آموزههای اسلامی و رفتار اجتماعی مطالعه میکنند.
- والدین و مربیانی که میخواهند با شیوههای تربیت فرزند در سنت دینی آشناتر شوند.
- کسانی که به موضوع مسئولیت اجتماعی، اصلاح رفتار و پاسداری از سلامت اخلاقی جامعه فکر میکنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | امر به معروف و نهی از منکر در سیره پیشوایان |
| حجم فایل کتاب | ۳.۶۶ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۸۱۵۴۷۹۴ |
| تعداد صفحهها | ۱۳۳ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۹۰۰۰۰ تومان |
من خودم این کتاب رو نخونده بودم، ولی چند وقت پیش برای یکی از دوستام خریدم و هدیه فرستادم. وقتی دیدمش، کلی از کتاب تعریف و تشکر کرد، طوری که مجاب شدم خودمم بخونم. کتاب بسیار جذابیه. نویسنده سیره معصومان...بیشتر
چند وقت پیش در خیابان شاهد داد و هوار کسی بودم که می خواست نهی از منکر بکنه ولی رفتار زشتش منو از این فریضه بیزار کرد. این روزای محرم که دهه امر به معروف و نهی از منکره، مجاب...بیشتر
بنده حوزوی هستم. این کتاب را با دقت مطالعه کردم. نویسنده روایات بسیاری را با ترجمه روان و در جای مناسب نقل کرده که حاکی از تسلط خوب ایشان بر احادیث این باب است. همچنین نکته های تربیتی فراوانی لابهلای...بیشتر
نویسنده با قلمی روان و دلنشین و محتوایی جامع و پربار، به خوبی این فریضه مهم دینی را توضیح داده و بر اساس سیره پیشوایان، راه حل های عملی فراوانی پیشنهاد داده است. بخش تربیت فرزند از نگاه دین هم...بیشتر
این کتاب سرشار از روایات کاربردیه و مطالب رو در دسته بندی منظم، خیلی خوب توضیح داده