کتاب پدرخوانده
چگونه آرزوها شما را ثروتمند میکند؟
معرفی کتاب پدرخوانده
کتاب پدرخوانده نوشته رابرت کیوساکی و ترجمه سمانه فلاح، از مجموعه کتابهای بهسوی موفقیت است که انتشارات طاهریان آن را منتشر کرده است. این کتاب بر یک ایدهی محوری میایستد: ثروت فقط از پسانداز یا کار بیشتر بهدست نمیآید، بلکه از تغییر نگاه به پول، سرمایهگذاری و آموزش مالی شکل میگیرد. نویسنده با مثالهایی از تجربههای شخصی، نقش معلمهای واقعی، قدرت واژههایی مثل «نمیتوانم» و تفاوت میان دارایی و هزینه را بررسی میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پدرخوانده
کتاب پدرخوانده نوشته رابرت کیوساکی بر آموزش مالی، سرمایهگذاری و تغییر ذهنیت دربارهی پول متمرکز است. هستهی اصلی بحث در این کتاب این است که بسیاری از آدمها نه بهدلیل نداشتن درآمد، بلکه بهدلیل نوع نگاهشان به ریسک، بدهی، دارایی و یادگیری مالی درجا میزنند. نویسنده با تکیهبر مفهوم پدر پولدار، از معلمی حرف میزند که بهجای توصیه به قناعت و امنیت شغلی، بر ساختن تجارت، خرید دارایی و یادگیری مداوم پافشاری میکند. در این مسیر، موضوعهایی مثل قدرت کلمهی «نمیتوانم»، تفاوت میان آموزش مدرسه و آموزش مالی، و نقش معلمها و مشاوران واقعی در تصمیمهای اقتصادی مطرح میشود.
کتاب پدرخوانده فقط به بیان چند توصیهی کلی بسنده نمیکند و بحث را به چند محور مشخص میبرد. بخشی از آن به ۴ مانع مهم در سرمایهگذاری میپردازد؛ از جمله ترس ذهنی، علاقه به راهحلهای بیشازحد آسان، ناتوانی در تشخیص بدهی خوب و بد، و تکیه بر وعدههای بدون پشتوانه. بخش دیگری از کتاب، دستههای مختلف سرمایه را از هم جدا میکند: تجارت، املاک، اوراق بهادار و کالا. نویسنده توضیح میدهد که چرا کنترل، مهارت مدیریتی و شناخت قوانین مالیاتی در هرکدام از این حوزهها اهمیت دارد و چرا بعضی سرمایهگذاریها فقط بهظاهر سادهاند.
کتاب پدرخوانده در ادامه با مثالهای متعدد، از خرید ملک و ساختن کسبوکار تا ماجرای خرید یک پورشه، نشان میدهد که خواستههای مالی وقتی مهم میشوند که فرد برای رسیدن به آنها ناچار به طراحی یک سیستم درآمدزا شود. در کنار این مثالها، بحث آموزش مادامالعمر، انتخاب آگاهانهی معلم، یادگیری زبان پول و تفاوت میان کارمند، صاحب کسبوکار و سرمایهگذار هم مطرح میشود. فضای این کتاب بیشتر بر تغییر زاویهی دید استوار است؛ یعنی بهجای تمرکز صرف بر مقدار پول، بر این پرسش میایستد که پول چگونه ساخته، حفظ و چندبرابر میشود.
خلاصه کتاب پدرخوانده
کتاب پدرخوانده مسیر فکری رابرت کیوساکی را دربارهی ثروتسازی دنبال میکند و نشان میدهد که نقطهی شروع، تغییر در نوع فکر کردن است. نویسنده توضیح میدهد که بسیاری از افراد با تکرار «نمیتوانم» فرصتهای مالی را از دست میدهند و بهجای ساختن دارایی، به گزینههای کمخطر اما کمبازده پناه میبرند. او سپس از برنامهای حرف میزند که بر پایهی ساختن تجارت، سرمایهگذاری در املاک و بعد ورود به اوراق بهادار شکل میگیرد. در کنار این مسیر، کتاب به نقش آموزش مالی، شناخت مالیات، استفاده از بدهی خوب، انتخاب مربی مناسب و تبدیل خواستههای شخصی به انگیزهای برای ساختن سرمایه میپردازد.
چرا باید کتاب پدرخوانده را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب پدرخوانده را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب نشان میدهد که ذهنیت مالی چگونه بر تصمیمهای اقتصادی اثر میگذارد.
- خواننده با ۴ مانع مهم در سرمایهگذاری آشنا میشود و میفهمد چرا بعضی انتخابهای بهظاهر امن، بازده کمی دارند.
- این اثر تفاوت میان دارایی، بدهی خوب، بدهی بد و درآمد غیرفعال را با مثالهای متعدد روشن میکند.
- کتاب رابطهی میان تجارت، املاک و اوراق بهادار را در یک مسیر واحد توضیح میدهد.
- بخشهای مربوط به آموزش مالی، انتخاب معلم و یادگیری مادامالعمر، نگاه کتاب را از صرفِ پولدرآوردن فراتر میبرد.
- مثالهای شخصی و موقعیتهای واقعی، ایدههای مطرحشده را از حالت انتزاعی خارج میکنند.
خواندن کتاب پدرخوانده به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کسانی که میخواهند نگاهشان به پول، پسانداز، بدهی و سرمایهگذاری را بازبینی کنند.
- علاقهمندان به کتابهای موفقیت مالی که بر ذهنیت و تصمیمگیری اقتصادی تمرکز دارند.
- خوانندگانی که میخواهند تفاوت میان کارمندبودن، صاحب کسبوکاربودن و سرمایهگذاربودن را بهتر بفهمند.
- کسانی که به موضوع املاک، درآمد غیرفعال و ساختن دارایی علاقه دارند.
- مخاطبانی که بهدنبال آشنایی بیشتر با نقش آموزش مالی در زندگی روزمره هستند.
بخشی از کتاب پدرخوانده
«پدر پولدار وقتی به من و پسرش آموزش تجارت میداد، گفت: «کلید ثروتمند شدن آسان کردن همه چیز است. یکی از دلایلی که معلمان مدرسه از تاجران کمتر پول درمیآورند این است که مدرسه طراحی شده تا مسائل ساده را پیچیده کند.»
من که متوجه منظور او نشده بودم خواستم موضوع را روشنتر کند. پدر پولدار فوراً جواب داد: «سیستم مدرسه، ۱+۱، یک ریاضی ساده، را میگیرد و آن را به محاسبات پیچیده تبدیل میکند. منظورم از پیچیده کردن هر چیز ساده این است.»
مدرسه همیشه برای من ترسناک بود، به نظر میآمد همیشه در ترس سال بعد زندگی میکنم، چون میدانستم درسها در سال بعد سختتر میشود. به یاد میآورم وقتی در مقطع ابتدایی درس میخواندم مردم میگفتند دوره دبیرستان خیلی سختتر خواهد شد. بعد از دبیرستان میگفتند دانشگاه سختتر از این میشود. بنابراین به نظرم میآمد مدرسه زندگی را سختتر میکند. با اینکه کاملاً تفاوت بین دنیای تجارت و سیستم مدرسه را نفهمیده بودم اما از پدر پولدار پرسیدم: «یعنی تجارت موضوعات پیچیده را آسان میکند؟»
پدر پولدار تأیید کرد و گفت: «درست است. هدف تجارت ساده کردن زندگی است نه سختتر کردن آن. تجارتهایی که زندگی را به سادهترین حالت درمیآورند پولسازتر هستند.»»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب پدرخوانده و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | پدرخوانده |
| عنوان دیگر | چگونه آرزوها شما را ثروتمند میکند؟ |