کتاب سایه
داستان کوتاه
معرفی کتاب سایه
کتاب سایه (داستان کوتاه) نوشته محمدرضا صمدی پور، داستانی از دل یک دفتر خاطرات است که زندگی پسری ۱۲ ساله را پس از جدایی پدر و مادرش دنبال میکند، پسری که در رفتوآمد میان شیراز و عمان، درگیر خاطرات مادر ازدسترفته، آشفتگی خانواده و حضور سایه در زندگیاش میشود. این کتاب توسط انتشارات تکواژ منتشر شده و در آن، ماجرای سوگواری، حسادت، بیاعتمادی و رازهای خانوادگی بهتدریج کنار هم قرار میگیرند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سایه
کتاب سایه نوشتهی محمدرضا صمدی پور، روایتی داستانی است که از زاویهدید یک نوجوان شکل میگیرد و از همان ابتدا فضای ناپایدار یک خانوادهی جداشده را پیش چشم میگذارد. راوی در دفتر خاطراتش از زندگی با مادر، دوری از پدر و خواهرش و دلخوریهایی مینویسد که بعد از مهاجرت بخشی از خانواده به عمان پررنگتر شدهاند. متن از همان صفحههای آغازین، حس ناامنی و دلبستگی را کنار هم مینشاند و نشان میدهد که مسئله فقط جدایی پدر و مادر نیست، بلکه شکاف عاطفی عمیقتری درحال شکلگرفتن است.
کتاب سایه فقط بر یک خط روایی ساده تکیه ندارد و با جابهجایی میان زمانها، دفتر خاطرات پدر، خاطرههای سوخته، بستریشدن در بیمارستان و رفتوآمد میان شهرها، لایههای تازهای از ماجرا را آشکار میکند. حضور شخصیتهایی مثل صبا، پدر، رز و خود سایه باعث میشود داستان از یک درد شخصی فراتر برود و به میدان کشمکش قدرت، مالکیت، وابستگی و سوءظن برسد. در این میان، خانه فقط محل زندگی نیست، جایی است که در آن اعتماد ساخته یا ویران میشود.
کتاب سایه اثر محمدرضا صمدی پور حالوهوایی ملتهب دارد و بر تجربهی نوجوانی تکیه میکند که ناچار است خیلی زودتر از سنش با مرگ، نامادری، رقابت، بیماری و رازهای پنهان روبهرو شود. روایت گاهی ساده و مستقیم است و گاهی با جهشهای ناگهانی، حس آشفتگی ذهن راوی را بازتاب میدهد. همین ویژگی باعث شده است که متن بیشتر از آنکه بر حادثههای بیرونی متکی باشد، بر احساس ترس، تردید و بیپناهی تمرکز کند. درونمایهی اصلی اثر نیز در همین نقطه شکل میگیرد: اینکه حقیقت در خانواده همیشه آشکار نیست و گاهی از میان خاطره، سوءتفاهم و سکوت باید پیدایش کرد.
خلاصه داستان سایه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
سعید، پسری ۱۲ ساله، پس از جدایی پدر و مادر، با مادرش در شیراز زندگی میکند و خواهرش صبا همراه پدر به عمان رفته است. او در دفتر خاطراتش از حسادت، دلتنگی و دلخوریاش نسبت به نامادری پدر، یعنی سایه، مینویسد. بعد از یک آتشسوزی بزرگ و مرگ مادر، سعید به زندگی تازهای در مسقط پرتاب میشود، جایی که ظاهر آرام خانه، رابطههای پیچیده و رازهای قدیمی را پنهان کرده است. با پیداشدن دفتر خاطرات پدر و آشکارشدن پیوندهایی غیرمنتظره میان گذشته و حال، سعید کمکم درمییابد که ماجرای خانوادهاش بسیار پیچیدهتر از چیزی است که تصور میکرد.
چرا باید کتاب سایه را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب سایه را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تنشهای یک خانوادهی ازهمگسیخته را از نگاه یک نوجوان نشان میدهد و بر احساسات متناقض او تمرکز دارد.
- اثر حاضر ترس، دلتنگی و بیاعتمادی را بهشکل ملموستری وارد داستان میکند.
- داستان، فقط به سوگواری و جدایی محدود نمیماند و پای رازهای خانوادگی و رقابتهای قدیمی را هم به میان میآورد.
- خواننده در طول اثر با تغییر نگاه راوی نسبت به پدر، خواهر و سایه همراه میشود و لایههای پنهان رابطهها را دنبال میکند.
- فضای جابهجایی میان شیراز، مسقط، مشهد و آتن به داستان تنوع مکانی میدهد و حس بیثباتی زندگی شخصیت اصلی را پررنگتر میکند.
خواندن کتاب سایه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب سایه به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به داستانهای کوتاه فارسی که بر تنشهای خانوادگی و رازهای پنهان تمرکز دارند.
- خوانندگانی که روایتهای نوجوانمحور را دنبال میکنند.
- کسانی که به داستانهایی دربارهی سوگ، جدایی، نامادری و رابطهی خواهر و برادر علاقه دارند.
- مخاطبانی که از ماجراهای خانوادگی همراه با سوءظن، کشف حقیقت و تغییر زاویهی دید لذت میبرند.
- خوانندگانی که میخواهند با دغدغههای عاطفی یک نوجوان در موقعیتی ناپایدار همراه شوند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سایه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | سایه |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۸۸۵۸۶۸۵ |
| تعداد صفحهها | ۴۸ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۵۰۰۰ تومان |
جالب بود
خیلی کتاب خوبی بود دقیقا حس و حال نوجوون با زندگی پیچیده و خوبی رو داشت من که عاشقش شدم
به نظر من این کتاب با اینکه داستان کوتاهه اما بخوبی شخصیت ها و موضوع داستان رو توضیح داده و با پایان خوش تموم میشه