کتاب مجموعه آزمون های آپولو (کتاب اول، پیشگوی مخفی)
معرفی کتاب مجموعه آزمون های آپولو (کتاب اول، پیشگوی مخفی)
کتاب پیشگوی مخفی (The dark prophecy)، جلد اول از مجموعه آزمون های آپولو، نوشته ریک ریردان و ترجمه سوگند رجبی نسب، داستانی ماجراجویانه بر پایهی اساطیر یونان است که انتشارات بهنام در سال ۱۳۹۶ آن را منتشر کرده است. در این کتاب، خدای مغرور و محبوب المپ، آپولو، بهشکل یک نوجوان فانی به زمین پرتاب میشود و باید در دنیای مدرن، بدون قدرتهای همیشگیاش، دوام بیاورد. داستان ترکیبی از طنز، اکشن، اسطوره و زندگی روزمرهی شهری است و شخصیتهای آشنا از دنیای پرسی جکسون نیز در آن حضور دارند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پیشگوی مخفی اثر ریک ریردان
کتاب پیشگوی مخفی ماجراهای آپولو، خدای خورشید، موسیقی، پیشگویی و کمانداری را دنبال میکند که بهدلیل خطاهایش، از جانب زئوس تنبیه شده و در قالب پسری فانی به نام لستر پاپادوپولوس به نیویورک پرتاب شده است. ریک ریردان در این کتاب، اسطورههای یونان باستان را با فضای مدرن شهری، کوچههای منهتن، آپارتمانهای کوچک و دغدغههای نوجوانی در هم میآمیزد و از زاویهدید اولشخص خود آپولو، داستان را پیش میبرد. هر فصل کتاب پیشگوی مخفی با یک شعر کوتاه آغاز میشود که بهنوعی اتفاقات همان فصل را پیشگویی و خلاصه میکند. مترجم در سخن آغازین توضیح داده است که این اشعار را با حفظ سادگی و نزدیککردن اصطلاحات به فرهنگ فارسی برگردانده و برای نام خدایان و اصطلاحات اسطورهای، بخشی به نام آویزهها در پایان کتاب آمده که توضیحات تکمیلی را ارائه میدهد.
کتاب پیشگوی مخفی در ۳۹ فصل، از سقوط آپولو در یک زبالهدان در کوچهای در منهتن شروع میشود و بهتدریج پای شخصیتهای دیگری مثل مگ مککافری، نیمهخدای مرموز و پرسی جکسون و خانوادهاش را به داستان باز میکند. فضای کتاب پر از ارجاع به نبردهای پیشین خدایان، جنگ با غولها، اردوگاه دورگهها و جزئیات زندگی روزمره مثل مدرسه، امتحان، آپارتمان کوچک و دغدغههای خانوادگی است.
خلاصه داستان پیشگوی مخفی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب پیشگوی مخفی با سقوط ناگهانی آپولو از المپ به یک کوچهی کثیف در نیویورک آغاز میشود؛ جایی که او درمییابد دیگر جاودانه نیست و در بدن نوجوانی معمولی به نام لستر گیر افتاده است. او بدون قدرتهای الهی، با درد، خون، کبودی، جوش و ترس فانیبودن مواجه میشود و حتی از دو گردنکلفت خیابانی کتک میخورد. آپولو با مگ مککافری، دختری ۱۲ساله و نیمهخدا، آشنا میشود که با زباله و میوههای گندیده، اوباش را فراری میدهد و طبق قانون زئوس، آپولو را به خدمت خود میگیرد.
آن دو برای یافتن پناه و راهنمایی، بهسراغ پرسی جکسون و خانوادهاش میروند تا راهیِ اردوگاه دورگهها شوند؛ درحالیکه نشانههایی از دشمنان ناشناس، رئیس مرموز و حبابهای درخشانِ تعقیبکننده، خبر از خطری بزرگتر از یک تنبیه سادهی الهی میدهد.
چرا باید کتاب پیشگوی مخفی را بخوانیم؟
کتاب پیشگوی مخفی ترکیبی از اسطورههای یونانی، طنز تندوتیز، ماجراجویی و زندگی مدرن شهری است. خواننده در کنار تعقیب نبردها و سفرها، با تجربهی تحقیر، ترس، دوستی و مسئولیتپذیری از نگاه خودِ آپولو همراه میشود و همزمان با او، فاصلهی میان غرور خدایی و ضعف انسانی را لمس میکند.
خواندن کتاب پیشگوی مخفی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب پیشگوی مخفی به علاقهمندان به اسطورههای یونانی، دوستداران دنیای پرسی جکسون، نوجوانانی که ماجراجویی فانتزی و طنز دوست دارند و کسانی که از تماشای برخورد خدایان با دنیای مدرن لذت میبرند، پیشنهاد میشود.
درباره ریک ریردان
ریک ریردان، متولد ۵ ژوئن ۱۹۶۴، نویسندهی آمریکایی و یکی از محبوبترین خالقان ادبیات نوجوان در جهان است. او بیش از هر چیز با مجموعهی پرسی جکسون و المپنشینان شناخته میشود؛ مجموعهای که با تلفیق اسطورههای یونان باستان و زندگی نوجوانان امروزی، میلیونها خواننده را در سراسر جهان جذب کرده است. آثار او به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شده و دهها میلیون نسخه از آنها به فروش رسیده است.
ریردان در سنآنتونیو تگزاس به دنیا آمد و در دانشگاه تگزاس در رشتههای زبان انگلیسی و تاریخ تحصیل کرد. او پیش از آنکه به نویسندگی حرفهای روی آورد، سالها به تدریس زبان انگلیسی و مطالعات اجتماعی مشغول بود. نخستین موفقیت ادبی او با مجموعهی داستانهای پلیسی ترس ناوار به دست آمد که جوایز معتبری در ادبیات جنایی برایش به ارمغان آورد.
شهرت جهانی ریردان با انتشار رمان دزد آذرخش در سال ۲۰۰۵ آغاز شد. او ایدهی این کتاب را از داستانهایی الهام گرفت که شبها برای پسرش تعریف میکرد. پسر او به اختلال کمتوجهیـبیشفعالی و نارساخوانی مبتلا بود و همین موضوع باعث شد ریردان شخصیت اصلی داستان، پرسی جکسون، را با همین ویژگیها خلق کند. موفقیت چشمگیر این مجموعه راه را برای خلق چندین مجموعهی دیگر هموار کرد.
بخش عمدهی آثار ریردان بر بازآفرینی اسطورهها برای مخاطبان نوجوان استوار است. او در مجموعههای مختلف خود از اسطورههای یونانی، رومی، مصری و اسکاندیناوی بهره گرفته است. از مهمترین آثار او میتوان به مجموعههای پرسی جکسون و المپنشینان، قهرمانان المپ، آزمونهای آپولو، «وقایعنگاری کین» و «مگنس چیس و اساطیر آسگارد» اشاره کرد. او همچنین نخستین جلد از مجموعهی مشهور ۳۹ سرنخ را نوشته است.
آثار ریردان بارها به فیلم، رمان گرافیکی و مجموعههای تلویزیونی اقتباس شدهاند. او از سال ۲۰۲۳ بهعنوان یکی از خالقان و تهیهکنندگان اجرایی مجموعهی تلویزیونی پرسی جکسون و المپنشینان فعالیت میکند. این مجموعه با استقبال گستردهای روبهرو شد و برایش دو جایزهی امی به ارمغان آورد.
ریک ریردان از موفقترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان در قرن بیستویکم به شمار میرود. توانایی او در ترکیب ماجراجویی، طنز و اسطورهشناسی باعث شده است آثارش نسل جدیدی از خوانندگان را با داستانها و افسانههای کهن آشنا کند و جایگاهی ویژه در ادبیات معاصر نوجوانان به دست آورد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
ریک ریردان در طول فعالیت ادبی خود جوایز متعددی دریافت کرده است. او در آغاز کار با مجموعهی ترس ناوار موفق به کسب جوایز معتبر شیمِس، آنتونی و ادگار در حوزهی ادبیات جنایی شد. پس از موفقیت مجموعهی پرسی جکسون، جوایز متعددی از جمله جایزهی مارک تواین و جایزهی ربکا کادیل را به دست آورد و بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱، ۱۱ بار برندهی جایزهی گودریدز در بخش ادبیات کودک و نوجوان شد. همچنین در سال ۲۰۲۴ برای کتاب جام خدایان، جایزهی گفن را دریافت کرد. ریردان در تلویزیون نیز موفق بود و برای مجموعهی پرسی جکسون و المپنشینان دو جایزهی امی کودک و خانواده، در مقام تهیهکننده و نویسنده، کسب کرد.
بخشی از کتاب پیشگوی مخفی
«حتی برای یک خدای شعر مثل خودم، توصیف احساسی که داشتم، دشوار است. آخر تو که فقط یک موجود فانی هستی، چطور میتوانی درک کنی؟ تصور کن لباسهایت را در بیاورند و در برابر جمعیتی که میخندند، به تو آب بپاشند. تصور کن آبِ یخ، دهان و ششهایت را پر کند، فشار آب پوستت را کبود کند و مفصلهایت را به بتونه تبدیل کند. تصور کن بیچاره و خجالتزده و ضعیفی و در برابر همه آن چیزی را بگیرند که متعلق به توست و تو را تو کرده. حس حقارت من از این هم بدتر بود.
صدای زئوس در سرم میپیچید، تقصیر توست.
با بیچارگی فریاد زدم: «نه! تقصیر من نبود! لطفا!»
کسی پاسخی نداد. در اطراف من، شعلههای آتش بر دیوارهای آجری شعله میکشید. بالای سرم، آسمان زمستان، خاکستری و نابخشودنی بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب مجموعه آزمون های آپولو (کتاب اول، پیشگوی مخفی) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | مجموعه آزمون های آپولو (کتاب اول، پیشگوی مخفی) |
| عنوان در زبان مبدأ | The Trials of apollo, The hiden Oracle |