کتاب خانه پدری
معرفی کتاب خانه پدری
کتاب خانه پدری نوشته محمدمهدی تمایل، روایتی خیالانگیز و پرابهام از زندگی راویای است که میان جهان آدمها و قلمرو از ما بهتران ایستاده است. این کتاب از دل یک خانهی قدیمی، حمام محل و حیاطی پر از همسایه و خاطره، بهتدریج دری به شهری پنهان و آیینهایی ناشناخته باز میکند. انتشارات کمیاب سخن این کتاب را منتشر کرده است و در متن، پیوند خانواده، طردشدگی، عشق، میراث و تعلق به دو جهان درهم میآمیزد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خانه پدری
کتاب خانه پدری نوشته محمدمهدی تمایل، داستانی است که از خاطرههای کودکی در فضایی آشنا آغاز میشود اما خیلی زود به قلمرویی رازآلود قدم میگذارد. راوی در خانهای قدیمی و در همسایگی حمام محل بزرگ شده است؛ جایی که آدمها، همسایهها، خویشاوندان و موجوداتی که در متن از آنها با عنوان از ما بهتران یاد میشود، کنار هم حضور دارند. همین همجواری، فضای اثر را از یک روایت صرفاً خانوادگی جدا میکند و آن را به داستانی دربارهی مرز میان دو جهان بدل میسازد؛ جهانی که در آن نسبت خانوادگی، ترس، کنجکاوی و میل به شناخت، مدام در کنار هم قرار میگیرند.
کتاب خانه پدری فقط بر شگفتیهای این جهان پنهان تکیه ندارد، بلکه بخش مهمی از کشش خود را از رابطهی راوی با پدر، مادر، همسر و فرزندش میگیرد. مادر از طایفهای دیگر آمده و همین پیوند، سرنوشت راوی را از همان آغاز متفاوت کرده است. در ادامه، داستان از خانه و محله فراتر میرود و به شهر سرخ، طایفهها، رسمها، محدودیتها و شیوهی زیست از ما بهتران میرسد. متن در این بخشها تصویری از جامعهای با قواعد خاص، سلسلهمراتب، دادخواهی، تبعید، پیوند خونی و تعهد ارائه میدهد. درعینحال، حس دلتنگی برای خانه، خاطرهی کودکی و میل به بازگشت نیز در سراسر روایت باقی میماند.
کتاب خانه پدری حالوهوایی میان خاطره، افسانه و روایت شخصی دارد. زبان اثر بر پایهی نقل تجربههای راوی پیش میرود و از خلال همین روایت، تصویری از تنهایی، تفاوت، پذیرفتهنشدن و جستوجوی جایگاه شکل میگیرد. خانه در این کتاب فقط یک مکان نیست؛ نشانهای از ریشه، گذشته و چیزی است که حتی پس از دورشدن، همچنان ذهن راوی را درگیر نگه میدارد. همین پیوند میان فضای بومی خانه و جهان ناشناختهی بیرون، به اثر رنگی خاص داده است.
خلاصه داستان خانه پدری
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
راوی کتاب خانه پدری از کودکیاش در کنار حمام محل و در خانهای قدیمی میگوید؛ جایی که حضور پدری مرموز و مادری وابسته به طایفهی از ما بهتران، زندگی او را از دیگران جدا کرده است. او در میان حرفهای پراکنده، ترسهای محله و خاطرههای خانوادگی، کمکم به گذشتهی مادر و نسبت خود با جهانی پنهان نزدیک میشود. این مسیر او را به شهر سرخ و میان طایفههایی میبرد که هرکدام ویژگیها و قانونهای خاص خود را دارند. در ادامه، عشق، ازدواج، فرزند، طردشدگی و کشمکش بر سر پذیرفتهشدن، زندگی راوی را شکل میدهد و خانهی پدری به نقطهای تبدیل میشود که همهی این خاطرهها دوباره به آن بازمیگردند.
چرا باید کتاب خانه پدری را بخوانیم؟
دلایل خواندن خانه پدری را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب فضای یک خانه و محلهی قدیمی را با جهانی پنهان و آیینهایی ناشناخته پیوند میدهد.
- روایت، مسئلهی تعلق به دو ریشه و زندگی میان دو جهان متفاوت را بهشکل ملموس پیش میبرد.
- خواننده با مجموعهای از طایفهها، رسمها و روابط قدرت در شهر سرخ آشنا میشود.
- داستان فقط بر شگفتی تکیه ندارد و رابطههای خانوادگی، عشق و طردشدگی را هم در مرکز خود نگه میدارد.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که به فضاهای پررمزوراز و روایتهای مبتنی بر خاطره علاقه دارند.
خواندن خانه پدری به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به داستانهایی که واقعیت روزمره را با عناصر رازآلود و نامعمول درهم میآمیزند.
- خوانندگانی که به روایتهای شخصیتمحور دربارهی ریشه، خانواده و حس تعلق علاقه دارند.
- کسانی که دوست دارند با جهانی خیالی آشنا شوند که برای خود قانون، طایفه و مناسبات اجتماعی دارد.
- مخاطبانی که از داستانهای پرابهام با حالوهوای خاطره، دلتنگی و کشف گذشته لذت میبرند.
- خوانندگانی که میخواهند روایتی دربارهی طردشدگی و پذیرفتهشدن در جمع را دنبال کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب خانه پدری و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | خانه پدری |
| موضوع | داستان کوتاه، داستان ایرانی |