معرفی و دانلود کتاب نقاب دار pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب نقاب دار

کتاب نقاب دار

۵.۰ امتیاز(از ۴ رأی)

معرفی کتاب نقاب دار

کتاب نقاب دار نوشته مهیار یزدی و احسان جوانمرد، روایتی تیره و پرتعلیق از زندگی دلقکی به نام جولز در سیرکی فرسوده در شهر روئن است؛ جایی که خنده، نقاب می‌شود و تنهایی کم‌کم به زمزمه، سایه و ترس راه پیدا می‌کند. این کتاب فقط ماجرای یک اجرای سیرک نیست، بلکه به شکاف میان چهره‌ی بیرونی و آشوب درونی شخصیت اصلی هم می‌پردازد. این کتاب از سوی انتشارات حدیث ماندگار منتشر شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نقاب دار

کتاب نقاب دار نوشته مهیار یزدی و احسان جوانمرد، داستانی با فضای روان‌شناختی و وهم‌آلود است که در محیط یک سیرک کم‌فروغ و خسته شکل می‌گیرد. مرکز روایت، شخصیتی به نام جولز است؛ دلقکی که باید روی صحنه خنده بسازد، اما در پشت آن چهره‌ی رنگ‌شده با فرسودگی، تحقیر، بی‌خوابی و نوعی آشفتگی ذهنی دست‌وپنجه نرم می‌کند. نویسندگان از همان فصل‌های آغازین، سیرک را فقط محل کار شخصیت‌ها نشان نمی‌دهند، بلکه آن را به فضایی بسته، نمور و پر از فشار تبدیل می‌کنند؛ جایی که هر صدا، هر سایه و هر شوخی می‌تواند معنایی سنگین‌تر از ظاهرش پیدا کند.
کتاب نقاب دار علاوه بر دنبال‌کردن زندگی روزمره‌ی جولز، به رابطه‌ی او با اطرافیانش هم می‌پردازد؛ از ژان که حضوری سرد و آزاردهنده دارد تا آدلین، الکس و ماریا که هرکدام به‌شکلی متفاوت بخشی از تنهایی او را روشن می‌کنند. در کنار این روابط، مجسمه‌ها، صداهای مبهم، کلاغ، مرد سبزپوش و بازی شطرنج، لایه‌ای از ابهام و اضطراب به روایت اضافه می‌کنند و مرز میان واقعیت، خیال و فروپاشی ذهنی را کم‌رنگ‌تر می‌سازند. این کتاب بیشتر از آنکه بر حادثه‌های بیرونی تکیه کند، بر حس ناامنی، دیده‌نشدن و فرسایش تدریجی تمرکز دارد. فضای مه‌آلود شهر، اتاق تنگ جولز، چادرهای سیرک و اجراهایی که باید خنده بیاورند اما به رنج گره می‌خورند، حال‌وهوای اثر را شکل می‌دهند. نتیجه، روایتی است که هم به تنهایی یک هنرمند حاشیه‌نشین نزدیک می‌شود و هم به ترس از گم‌شدن پشت نقابی که قرار بوده فقط بخشی از نمایش باشد.

خلاصه داستان نقاب دار

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
جولز دلقکی است که در سیرکی رو به افول زندگی و کار می‌کند. او شب‌ها در اتاقی تنگ و خاموش با بی‌خوابی، صداهای درونی و حس دیده‌نشدن روبه‌رو است و روزها باید با همان چهره‌ی خسته روی صحنه مردم را بخنداند. تمسخر دیگران، رابطه‌ی سنگینش با ژان و ناتوانی در جداکردن چهره‌ی واقعی از نقاب دلقکی، فشار ذهنی او را بیشتر می‌کند. در این میان، حضور مجسمه‌ها، کلاغ، زمزمه‌های مبهم و مردی سبزپوش، فضای زندگی او را ناآرام‌تر می‌سازد. کتاب نقاب دار مسیر فرسایش ذهنی جولز را دنبال می‌کند؛ مسیری که در آن مرز میان اجرا، ترس، خاطره و واقعیت مدام لرزان‌تر می‌شود.

چرا باید کتاب نقاب دار را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب نقاب دار را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری فشرده از فشار روانیِ پنهان پشت چهره‌ی خندان یک دلقک ارائه می‌دهد.
  • روایت، فضای سیرک را از شکل معمول و سرگرم‌کننده‌اش بیرون می‌آورد و به محیطی پرتنش و ناآرام تبدیل می‌کند.
  • خواننده با شخصیتی روبه‌رو می‌شود که مسئله‌ی اصلی‌اش فقط ترس نیست، بلکه دیده‌نشدن و گم‌شدن پشت نقاب است.
  • حضور نشانه‌هایی مثل کلاغ، مجسمه‌ها، مه و شطرنج، لایه‌ای از ابهام به داستان می‌دهد و توجه به جزئیات را مهم می‌کند.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که به داستان‌های تیره، شخصیت‌محور و مبتنی بر آشفتگی ذهن علاقه دارند.

خواندن کتاب نقاب دار به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به داستان‌های روان‌شناختی که بر فرسودگی ذهن، اضطراب و تنهایی تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که از فضاهای بسته، مه‌آلود و پرتعلیق در داستان لذت می‌برند.
  • کسانی که به روایت‌های شخصیت‌محور درباره‌ی شکاف میان چهره‌ی بیرونی و حال درونی علاقه دارند.
  • مخاطبانی که دوست دارند داستانی با نشانه‌های نمادین مثل نقاب، کلاغ، مجسمه و شطرنج بخوانند.
  • علاقه‌مندان به قصه‌هایی که در محیط‌های نمایشی مثل سیرک می‌گذرند اما بر رنج و آشوب پشت صحنه تمرکز دارند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب نقاب دار و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابنقاب دار
فرمت کتابPDF

جالب بود، فضای متفاوتی داشت، توصیه می کنم بخونیدش👌🏼

yegs
۱۴۰۵/۰۴/۰۶

کتاب خوبی بود حتما پیشنهاد میکنمش. دیدگاه عمیق و جدیدی رو باز میکرد و تشبیه ها و استعاره ها بسیار دلنشین و حرفه‌ای و خلاقانه بودن

عالی پیشنهاد میکنم این کتاب رو بخونید حس خوبی داشت وقتی کتاب رو خوندم