کتاب رویای اویغور
مبارزه من علیه ظلم و ستم چین
معرفی کتاب رویای اویغور
کتاب رویای اویغور (مبارزه من علیه ظلم و ستم چین) نوشتهی احمدجان قاسم روایت زندگی و مبارزهی یک جوان اویغور است که از اورومچی تا هلند، مسیر پر از تبعیض، مهاجرت و کنشگری سیاسی را پشت سر گذاشته است. زینب محمدی ترجمهی فارسی این اثر را انجام داده و نشر آناپل آن را منتشر کرده است. نویسنده در این کتاب از کودکیاش در ترکستان شرقی، تجربهی سرکوب سیستماتیک اویغورها، جدایی از خانواده و تبدیلشدن به چهرهای فعال در دفاع از حقوق اویغورها در اروپا سخن گفته است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب رویای اویغور
کتاب رویای اویغور با روایت اولشخص احمدجان قاسم آغاز میشود و خواننده را از یک روز خاص در اورومچی، ۵ ژوئیه ۲۰۰۹، به دل زندگی روزمره و سپس به لایههای تاریخی و سیاسی مسئلهی اویغورها میبرد. نویسنده در همان صفحات نخست، تصویر روشنی از شهر اورومچی، کوهها، محلهها و فضای امنیتی پس از انتشار یک ویدئوی خشونتآمیز علیه کارگران اویغور ارائه کرده است. در ادامه، کتاب رویای اویغور زندگی خانوادگی احمدجان را از تولد در بیمارستان دولتی اورومچی، شغل پدر کارآفرینش، مهاجرت کوتاهمدت به گوانگژو، بازداشت پدر بهدلیل پناهدادن به اویغورهای تحت تعقیب و بازگشت اجباری به وطن دنبال کرده است. کتاب رویای اویغور در فصلهای متعدد تنظیم شده است؛ فصلهایی مانند «توپ قرمز با خالخالیهای سفید»، «امپراطوری اویغور»، «اورومچی بین اتحاد جماهیر شوروی و چین»، «خواندن، خواندن و بیشتر خواندن»، «خانهای از خودتان»، «خیابانها و محلههای چینیشده»، «اویغورها مستثنی میشوند»، «وحشت: نه تنها در جنگ جهانی دوم»، «با هم غذا خوردن با هم بحث کردن»، «بهترین موسیقی»، «۵ ژوئیه ۲۰۰۹؛ همه چیز متفاوت خواهد شد»، «تظاهرات در لاهه» و بخشهایی دربارهی حضور نویسنده در رسانههای هلندی و فعالیت در بنیاد حقوق بشر اویغورها. احمدجان قاسم در این کتاب، هم تاریخ و هویت اویغورها را مرور کرده است و هم تجربهی شخصیاش از مدرسههای دوزبانه، تبعیض ساختاری، مهاجرت به هلند، یادگیری زبان و ورود به عرصهی رسانه و سیاست را شرح داده است. کتاب رویای اویغور علاوهبر روایت زندگی فردی، به قطعنامههای سازمان ملل دربارهی حق تعیین سرنوشت، شکلگیری جمهوری ترکستان شرقی، سیاستهای حزب کمونیست چین در سینکیانگ، اردوگاههای اقامت اجباری و تلاشهای بینالمللی برای بهرسمیتشناختن نسلکشی اویغورها نیز پرداخته است. نویسنده در کنار شرح رنجها، از لحظههای همبستگی، دورهمیهای سنتی مشرب، موسیقی اویغوری و نقش رسانهها و تظاهرات در هلند برای شنیدهشدن صدای اویغورها سخن گفته است.
خلاصه کتاب رویای اویغور
کتاب رویای اویغور مسیر زندگی احمدجان قاسم را از کودکی در اورومچی تا تبدیلشدن به کنشگری فعال در هلند دنبال کرده است. او ابتدا از ترسهای کودکی، خانهی کوچک بدون امکانات، تلاش مادر برای ساختن زندگی مستقل و تجربهی مدرسههای دوزبانهای میگوید که در آن زبان و هویت اویغوری بهتدریج به حاشیه رانده میشود. سپس به تاریخ امپراطوری اویغور، شکلگیری جمهوری ترکستان شرقی و سیاستهای حزب کمونیست چین در سینکیانگ میپردازد و نشان میدهد چگونه تبعیض در آموزش، کار و زندگی روزمره نهادینه شده است. در ادامه، کتاب رویای اویغور به نقطهی عطف ۵ ژوئیه ۲۰۰۹، سرکوب خونین تظاهرات اورومچی، قطع ارتباطات و فضای رعب میرسد و از آنجا به مهاجرت، جدایی طولانی از مادر، زندگی در هلند، یادگیری زبان، آشنایی با سیاست هلند و ورود به رسانهها و بنیاد حقوق بشر اویغورها میرسد. نویسنده نشان داده است که چگونه مطالعهی تاریخ، حضور در برنامههای تلویزیونی و سازماندهی تظاهرات در لاهه، رؤیای او را برای دفاع از مردمش شکل داده است.
چرا باید کتاب رویای اویغور را بخوانیم؟
این کتاب تصویری نزدیک از زندگی یک جوان اویغور در دل ساختار تبعیضآمیز چین و سپس در فضای دموکراتیک اروپا ارائه کرده است. خواندن آن امکان آشنایی با تاریخ، فرهنگ و رنجهای کمتر شنیدهشدهی اویغورها، سازوکار سرکوب و همچنین شکلگیری کنشگری مدنی در تبعید را فراهم میکند و نشان میدهد چگونه تجربهی شخصی به روایت عمومی و مطالبهی عدالت تبدیل میشود.
خواندن این کتاب به علاقهمندان مطالعات قومی و اقلیتها، پژوهشگران حقوق بشر، دانشجویان علوم سیاسی و روابط بینالملل و کسانی که درگیر موضوعاتی مانند تبعیض ساختاری، مهاجرت، پناهندگی و کنشگری مدنی هستند پیشنهاد میشود. همچنین به کسانی پیشنهاد میشود که میخواهند از زاویهای شخصیتر با مسئلهی اویغورها آشنا شوند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب رویای اویغور و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | رویای اویغور |
| عنوان دیگر | مبارزه من علیه ظلم و ستم چین |