کتاب من خودم هستم رضا شرفی + دانلود نمونه رایگان

کتاب من خودم هستم

نویسنده:رضا شرفی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب من خودم هستم

کتاب من خودم هستم نوشته‌ی رضا شرفی مجموعه‌ای از شعرهای کوتاه و بلند است که انتشارات پرپروک آن را منتشر کرده است. این کتاب در قالب شعر آزاد و نیمایی به موضوعاتی مثل هویت فردی، تنهایی، مرگ، کودکی، جامعه و اضطراب‌های انسان معاصر پرداخته است. زبان شاعر در این اثر سرشار از تصویر، تشبیه و ترکیب‌های غیرمنتظره است و از فضای روزمره تا اسطوره و دین را در کنار هم می‌نشاند. من خودم هستم گاهی بسیار شخصی و اعتراف‌گونه می‌شود و گاهی به نقد تند مناسبات اجتماعی و سیاسی می‌رسد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب من خودم هستم

کتاب من خودم هستم مجموعه‌ای از شعرهای رضا شرفی است که در آن شاعر میان تجربه‌های شخصی و نگاه انتقادی به جهان اطراف رفت‌وآمد کرده است. در این کتاب از همان شعر آغازین با تصویری مثل «استخوانی ست در گلویم» فضای خفقان، ناگفته‌ماندن و دشواری بیان شکل می‌گیرد و تا پایان کتاب در شکل‌های مختلف تکرار و بازآفرینی می‌شود. شاعر در من خودم هستم از عناصر ساده‌ی زندگی روزمره مثل قاصدک، اجاق گاز، دوچرخه، پنجره، بیمارستان و شهر استفاده کرده است تا مفاهیمی مثل ترس، امید، ویرانی، بی‌عدالتی و رؤیای تغییر را نشان دهد. کتاب من خودم هستم در چندین شعر پی‌درپی به مرگ، تولد و زندگی به‌عنوان سه لحظه‌ی به‌هم‌پیوسته نگاه کرده است؛ جایی که شاعر «ترانه‌ای برای تولد»، «ترانه‌ای برای زندگی» و «ترانه‌ای برای مرگ» را کنار هم می‌نشاند تا از «راز بزرگ انسان» حرف بزند. در بخش‌های دیگری از کتاب من خودم هستم، نگاه اجتماعی پررنگ‌تر می‌شود؛ از نقد قبیله‌ای که در گودال خودساخته دفن شده تا تصویر بیمارستان‌هایی که در آن‌ها «معتاد شنیدن جیغ نوزادان» حضور دارند و جهانی که در آن «از روز اول فروردین امسال دیگر غروب را هیچ پنجره‌ی بازی تماشا نکرده است». این کتاب در عین استفاده از طنز تلخ، سرشار از حس ناکجاآبادی، دلزدگی و جست‌وجوی معنای تازه برای بودن است.

خلاصه کتاب من خودم هستم

در من خودم هستم شاعر از زاویه‌ی «من»ی سرگردان و معترض به جهان نگاه کرده است؛ «منی» که میان کودکی و بزرگسالی، ایمان و تردید، امید و یأس در نوسان است. شعرها بارها به مرگ، تولد، گور، قبیله، خدا، قانون و زلزله برمی‌گردند تا نشان دهند انسان در میانه‌ی نیروهایی ایستاده که از او بزرگ‌ترند و درعین‌حال مسئولیت انتخاب را از او نمی‌گیرند. شاعر در این کتاب با تصویرهایی مثل قاصدک‌های دروغگو، شهر پیچ‌خورده، مترسکِ بی‌جالیز، پدری که می‌خواهد لایه‌ی اوزون را تعمیر کند و کودکی که دست آشتی به دنیا می‌دهد، جهانی آشنا و درعین‌حال واژگون ساخته است. دغدغه‌ی اصلی من خودم هستم پرسش از هویت، اختیار، سرنوشت و معنای زیستن در جهانی پر از خشونت، تکرار و سوءتفاهم است.

چرا باید کتاب من خودم هستم را بخوانیم؟

من خودم هستم مجموعه‌ای است که تجربه‌ی زیسته‌ی فردی را با نقد تند و گاه طنزآمیز جامعه پیوند داده است. این کتاب با تصویرهای خلاق، ترکیب زبان روزمره و مفاهیم فلسفی و دینی، امکان هم‌ذات‌پنداری و تأمل را هم‌زمان فراهم کرده است و خواننده را به بازاندیشی در هویت، سرنوشت و نقش خود در جهان فرامی‌خواند.

خواندن من خودم هستم به علاقه‌مندان شعر معاصر فارسی، کسانی که به شعرهای تصویری و انتقادی گرایش دارند و همچنین به خوانندگانی که درگیر پرسش‌هایی درباره‌ی هویت، مرگ، جامعه و معنای زندگی هستند پیشنهاد می‌شود. این کتاب برای مخاطبانی مناسب است که از زبان صریح و طنز تلخ در شعر استقبال می‌کنند.