کتاب درختی که از جنگل فرار می کند (دوزبانه)
معرفی کتاب درختی که از جنگل فرار می کند (دوزبانه)
کتاب درختی که از جنگل فرار میکند (دوزبانه) نوشتهی مهرنوش معینی مجموعهای از شعرهای کوتاه و تصویری است که انتشارات پرپروک آن را منتشر کرده است. در این اثر، متن فارسی در کنار برگردان انگلیسی علی فاتحی قرار گرفته و آترین سرجوقیان ویراستاری ترجمه را برعهده داشته است. شعرها در فضایی شهری و امروزی شکل گرفتهاند و از تنهایی، عشق، مرگ، جنگ، زنبودن و اضطرابهای روزمره حرف میزنند. طراحی جلد را پویا ناصریان انجام داده است و ساختار کتاب بهگونهای است که خواندن همزمان دو زبان را ممکن میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درختی که از جنگل فرار می کند (دوزبانه)
کتاب درختی که از جنگل فرار میکند (دوزبانه) مجموعهای از شعرهای مهرنوش معینی است که در قالب متن فارسی و ترجمهی انگلیسی در کنار هم چیده شدهاند. شعرها در قطع رقعی و در چند ده صفحه پشتسرهم آمدهاند و هر شعر عنوانی مستقل دارد؛ عنوانهایی مثل مرداب غم، من یک سیاهم، دلتنگم، خانه بدون تو، تنهایی من، گناه شعر، بیا برایم شعری بگو و شهر من. این تنوع عنوانها نشان میدهد که شاعر به طیفی از تجربههای شخصی و جمعی پرداخته است. در کتاب درختی که از جنگل فرار میکند (دوزبانه) تنهایی، دلتنگی، عشق، جنگ، تبعیض نژادی، مرگ، شهر و روزمرگی در مرکز توجه قرار گرفتهاند. شاعر در شعر من یک سیاهم از رنج تاریخی سیاهپوستان میگوید و نام آبراهام لینکلن را وارد شعر میکند و در شعرهایی مثل خانه بدون تو و من زنی تنهایم به تنهایی زنانه، بدن خسته، سیگار، خیابان و فرسودگی عاطفی پرداخته است. در شعرهایی مانند درختی که از جنگل فرار میکند و مترسک، تصویرهای نمادین طبیعت با فضای خشن شهر و جنگ گره خوردهاند. ساختار کتاب درختی که از جنگل فرار میکند (دوزبانه) پیوسته است و شعرها بدون فصلبندی کلاسیک اما با نظم صفحهبهصفحه پیش میروند و خواننده را از فضای شخصی شاعر به سؤالاتی دربارهی آزادی، قفس، مرگ کوچه و معنای زیستن در جهانی پر از خشونت و سکوت میبرند.
خلاصه کتاب درختی که از جنگل فرار می کند (دوزبانه)
کتاب درختی که از جنگل فرار میکند (دوزبانه) جهان شعری مهرنوش معینی را در چند محور اصلی جمع کرده است: تنهایی، عشق، رنج اجتماعی و حس گرفتارشدن در قفسهای گوناگون. شاعر از زنی تنها میگوید که سیگار را مثل تنهایی از خیابانی به خیابان دیگر میبرد، از خانهای که بدون «تو» به ظرفهای نشسته و لباسهای اتونشده تبدیل شده و از شهری که دیوارهایش پر از زمزمههای تاریکی است. در این کتاب درختی که از جنگل فرار میکند (دوزبانه) درختی دیده میشود که از جنگل فرار کرده و حالا در نقش صندلی پارک یا میلههای زندان ظاهر میشود؛ تصویری از طبیعتی که به اسارت شهر درآمده است. جنگ، تبعیض نژادی، مرگ کوچهها، مترسکهای بیاثر و گنجشکهای ذهنی که از دانههای خیابان تغذیه میکنند، همه در کنار هم چشماندازی تلخ اما سرشار از تصویر و پرسش ساختهاند.
چرا باید کتاب درختی که از جنگل فرار می کند (دوزبانه) را بخوانیم؟
کتاب درختی که از جنگل فرار میکند (دوزبانه) امکان مواجهه با شعرهای مهرنوش معینی را در دو زبان فراهم کرده است و خواننده میتواند همزمان با فضای عاطفی متن فارسی، شکل بازتاب آن در انگلیسی را ببیند. این اثر به تنهایی، عشق، جنگ، تبعیض و فرسودگی روزمره از زاویهای شخصی و تصویری پرداخته است و برای تأمل بر تجربهی زیستن در جهان امروز مواد خام فراوانی فراهم کرده است.
خواندن کتاب درختی که از جنگل فرار میکند (دوزبانه) به علاقهمندان شعر معاصر فارسی، دوستداران متنهای تصویری و استعاری و کسانی پیشنهاد میشود که به نسخههای دوزبانه برای مقایسهی زبانها و ترجمهها علاقه دارند. همچنین به خوانندگانی پیشنهاد میشود که دغدغهی تنهایی، شهر، جنگ و تبعیض را در قالب شعر دنبال میکنند.