کتاب کاغذهای مچاله
مجموعه شعر و ترانه
معرفی کتاب کاغذهای مچاله
کتاب کاغذهای مچاله (مجموعه شعر و ترانه) نوشته مهرنوش معینی مجموعهای از شعرهای عاشقانه، اجتماعی و تأملبرانگیز است و نشر پرپروک آن را منتشر کرده است. زبان شاعر در این اثر میان زبان محاورهای و زبان رسمی در نوسان است و از دل تجربههای شخصی، خاطره، عشق، تنهایی و دغدغههای انسانی شعر ساخته است. بسیاری از شعرها با وزن و قافیه سروده شدهاند و برخی دیگر به فضای آزادتر و گفتاری نزدیک شدهاند. علاوه بر شعرهای فارسی، در ادامهی کتاب ترجمهی شعرها به زبان انگلیسی آمده است. سروش عبداله زاده برگردان به زبان انگلیسی را انجام داده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کاغذهای مچاله اثر مهرنوش معینی
کتاب کاغذهای مچاله اثر مهرنوش معینی مجموعهای از شعر و ترانه است که در چند بخش پیدرپی کنار هم قرار گرفتهاند و فضایی سرشار از احساس، تصویر و گفتوگو با جهان پیرامون ساختهاند. در بسیاری از شعرها، راوی در میانهی رابطهای عاشقانه ایستاده است و از دلتنگی، انتظار، جدایی و رؤیای دوبارهدیدن سخن گفته است؛ شعرهایی مثل لمس ثانیهها، یه قدم مونده به عشق و رؤیای شب نمونههایی از این حالوهوا هستند که در آنها واژههایی چون ستاره، باران، شب، پنجره و جاده مدام تکرار میشوند و فضای عاطفی مشترکی میسازند.
شاعر در بخش دیگری از کتاب کاغذهای مچاله به سوی مضمونهای اجتماعی و انسانی رفته است. شعرهایی مانند منشور صلح، دنیای سکهای و پشت دیوار سکوت از جنگ، خشونت، بیعدالتی، فقر، وسوسهی پول و خاموشی آدمها حرف زدهاند و میان رنج فردی و درد جمعی پلی زدهاند. در این شعرها، تصویرهایی از خیابان، شهر، ماسک، میدان جنگ، شمعدانیهای بیبر و دنیای آلوده به سکه دیده میشود که فضای کتاب را از صرفاً عاشقانهبودن بیرون آورده است.
کتاب کاغذهای مچاله در کنار این دو خط اصلی، شعرهایی دربارهی خاطره، کودکی، مدرسه، غربت، امید و جستوجوی معنای زندگی نیز دارد؛ شعرهایی مثل خاطرههای خوب، مدار زندگی، کلبهی آرزوها و من آن کوهم که در آنها راوی میان گذشته و حال رفتوآمد کرده است و از دل شکستها، هنوز به امکان دوبارهساختن و ایستادن فکر کرده است. زبان شعرها میان محاوره و زبان رسمی در نوسان است و تصاویر مکرر شب، باران، ستاره، پنجره و جاده، فضای کلی اثر را میسازند.
چرا باید کتاب کاغذهای مچاله را بخوانیم؟
کتاب کاغذهای مچاله مجموعهای است که هم برای همراهی با احساسات عاشقانه و تنهایی مناسب است و هم برای تأمل در رنجها و امیدهای جمعی. این اثر میان خاطره، عشق، اعتراض و رؤیا پل زده است و با تصویرهای ساده و پرشمار از زندگی روزمره، امکان همذاتپنداری گستردهای فراهم کرده است. تنوع لحن و مضمون خواندن این کتاب را از ابتدا تا انتها متنوع نگه میدارد.
خواندن کتاب کاغذهای مچاله را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به دوستداران شعر فارسی، بهویژه شعرهای عاشقانه و اجتماعی پیشنهاد میشود. همچنین به کسانی پیشنهاد میشود که درگیر تجربهی دلتنگی، جدایی، تنهایی شهری یا دغدغههای صلح، عدالت و معنای زندگی هستند و میخواهند این احساسها را در قالب شعر دنبال کنند.
بخشی از کتاب کاغذهای مچاله
«روزها را ورق ورق و مچاله میکنم تا قدح عمرم را پر کنم و آنرا چنان آذین می بندم که حقیقت مانند ژندهپوشی درمانده و من برجنشین رویایی که بیحیایی حقیقت، بکارتِ انسانیام را ناسور نکند
مرگ سفید
مونده از اون همین ماسکی
که یک روزی، سلاحش بود
تو اون میدون که میجنگید
همین پارچه پلاکش بود»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کاغذهای مچاله و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب: | کاغذهای مچاله |
| عنوان دیگر: | مجموعه شعر و ترانه |