کتاب تفته (جلد سوم) + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب تفته (جلد سوم)

کتاب تفته (جلد سوم)

گردآورنده:مرضیه کهرانی
امتیاز
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تفته (جلد سوم)

کتاب تفته (جلد سوم) به گردآوری و ویراستاری مرضیه کهرانی مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه فارسی است که نشر نامه مهر آن را منتشر کرده است. این کتاب سومین جلد از مجموعه‌ای است که هر بار حول یک مضمون احساسی و انسانی شکل گرفته و در این جلد بر محور «اولین داغ» و تجربه‌های گوناگون سوگ، فقدان و زخم‌های ماندگار می‌چرخد. نویسندگان مختلفی در این کتاب حضور دارند و هرکدام با زبان و جهان خود روایتی از داغ و تفتگی دل ارائه کرده‌اند. فضای داستان‌ها از روستا تا شهر، از گذشته‌های دور تا امروز را دربر می‌گیرد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تفته (جلد سوم)

کتاب تفته (جلد سوم) سومین حلقه از مجموعه‌ای است که مرضیه کهرانی آن را گردآوری و ویراستاری کرده است و در پیشگفتار از آن با عنوان «اولین داغ، سومین اولین‌های ماست» یاد شده است. در این جلد مضمون مرکزی «داغ» است؛ داغ فرزند، داغ عشق، داغ پدر و مادر، داغ رؤیاهای بر بادرفته و حتی داغ‌های کوچک و روزمره‌ای که سال‌ها در گوشه‌ی دل می‌مانند. کهرانی در مقدمه از «نردبان داغ‌ها» می‌نویسد و از این‌که بعضی آدم‌ها در اولین داغ متوقف می‌شوند و بعضی دیگر از روی داغ‌ها عبور می‌کنند و به نوعی «بالانشینی» می‌رسند. کتاب تفته (جلد سوم) شامل مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که هرکدام با امضای نویسنده‌ای متفاوت منتشر شده‌اند؛ نام‌هایی مثل فروغ خسرویان در «به‌درازای ابدیت...»، پاسمن مشتافیان در «بذر خرزهره»، سمانه نمازیان در «زیر ششصد»، فاطمه افشاری در «تاقچه‌ای»، شکوفه امینی‌فر در «بره‌ی مادر من» و ماهک حداد در «دکون باباجون» تنها بخشی از فهرست بلند نویسندگان این کتاب هستند. در کنار این‌ها، متن‌های کوتاه و میان‌پاراگرافی با عبارت «می‌گفت (می‌گفتند)» فضای کتاب را به خرده‌روایت‌هایی از داغ‌های کوچک و به‌یادماندنی پیوند می‌زند. کتاب تفته (جلد سوم) از نظر فضاسازی و زمان روایت متنوع است؛ از حمام‌های سنتی و قصرها و میدان‌های نبرد تاریخی تا کوچه‌پس‌کوچه‌های امروز شهر، خانه‌های کوچک، دکان‌های قدیمی و اتاق‌های انتظار نتایج کنکور. در برخی داستان‌ها مثل «به‌درازای ابدیت...» با اپیزودهای جداگانه روبه‌رو هستیم که هرکدام برشی از یک زمان و شخصیت متفاوت را در یک مکان مشترک، یعنی گرمابه، نشان می‌دهند. در برخی دیگر مثل «بذر خرزهره» و «بره‌ی مادر من» روایت درونی و اعتراف‌گونه‌ی زنانی دیده می‌شود که میان نقش‌های خانوادگی، فشارهای سنتی و زخم‌های شخصی سرگردان‌اند. این تنوع باعث شده است که کتاب تصویری چندصدایی از داغ و سوگ در زندگی ایرانی امروز و دیروز ارائه کند.

خلاصه داستان تفته (جلد سوم)

کتاب تفته (جلد سوم) بر محور تجربه‌ی «اولین داغ» بنا شده است و هر داستان از زاویه‌ای تازه به این مفهوم نزدیک می‌شود. در «به‌درازای ابدیت...» یک گرمابه‌ی قدیمی صحنه‌ی سه اپیزود است: گفت‌وگوی خدمه درباره‌ی کودکی گمشده، روایت تراژیک رابعه‌ی دختر کعب و عشق ممنوعش، و واپسین لحظات امیرکبیر در حمام فین. در «بذر خرزهره» زنی نازا با زبان گل‌ها از سقط‌ها، فشار همسر و قضاوت پدر سخن گفته است و بذرهای سوسن، بابونه و خرزهره را به‌جای فرزندان از دست‌رفته‌اش نشانده است. در «زیر ششصد» جوانی که همه او را «آقای دکتر» صدا می‌زنند، روز اعلام نتایج کنکور را میان رؤیای ماشین، فشار خانواده و اضطراب داروها می‌گذراند و با دیدن رتبه‌ای دور از انتظار فرو می‌ریزد. «تاقچه‌ای» از زبان زنی است که با بافتن قالی تصویر دختر از دست‌رفته‌اش را زنده می‌کند و در کشمکش با صاحب‌کار خشن، مرز میان کار و انتقام را رد می‌کند. «بره‌ی مادر من» زندگی پزشکی را نشان می‌دهد که گذشته‌ی تلخ ازدواج اجباری و فرزند رهاشده‌اش با هر بیمار نوجوان در اورژانس دوباره زنده می‌شود. در «دکون باباجون» نوه‌ای خردسال با آلزایمر پدربزرگ و تعطیلی تدریجی دکان قدیمی روبه‌رو است و داغ از دست‌دادن یک جهان آشنا را تجربه کرده است.

چرا باید کتاب تفته (جلد سوم) را بخوانیم؟

کتاب تفته (جلد سوم) مجموعه‌ای از روایت‌های متنوع درباره‌ی داغ و فقدان است که از زاویه‌ی نسل‌ها، طبقات و زمان‌های مختلف روایت شده‌اند. این کتاب امکان می‌دهد تجربه‌های شخصی سوگ، شکست، بیماری، فقر، مهاجرت عاطفی و فرسودگی روابط خانوادگی در آینه‌ی داستان دیده شود و خواننده با شکل‌های گوناگون تاب‌آوری، فراموشی، انکار یا مواجهه‌ی شخصیت‌ها با رنج آشنا شود.

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به داستان‌های کوتاه فارسی، روایت‌های احساسی و شخصیت‌محور و موضوعاتی مثل سوگ، روابط خانوادگی، فشارهای اجتماعی بر زنان و جوانان و بازنمایی زندگی روزمره در قالب داستان علاقه‌مند هستند یا در جست‌وجوی متونی برای هم‌ذات‌پنداری با تجربه‌های داغ و فقدان‌اند.

نظرات کاربران

کاربر 11342065
۱۴۰۵/۰۲/۲۲

من خیلی خوشحالم که این کتاب چاپ شد و لذت میبرم همیشه در دسته اولینها باشد در چاپهای بعدی از همه تشکر میکنم که کمک کردند و این اثر را خلق کردند

کاربر ۱۱۵۰۶۶۴ مرضیه کهرانی
۱۴۰۵/۰۲/۲۲

در هر جلد از کتاب اولین‌ها با یکی از علائم نگارشی بازی شده و از آن در صفحه‌آرایی ویژه‌ی این مجموعه استفاده شده است. در جلد سوم یا همان تفته با کروشه بازی‌های دیداری جالبی شده است.

حجم

۱٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۴

تعداد صفحه‌ها

۲۳۱ صفحه

حجم

۱٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۴

تعداد صفحه‌ها

۲۳۱ صفحه

قیمت:
۲۵۰,۰۰۰
تومان