کتاب مغزت را بشناس موثرتر عمل کن آری تاکمن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مغزت را بشناس موثرتر عمل کن

کتاب مغزت را بشناس موثرتر عمل کن

معرفی کتاب مغزت را بشناس موثرتر عمل کن

کتاب مغزت را بشناس مؤثرتر عمل کن نوشته‌ی آری تاکمن با ترجمه‌ی محمدطاهر پناه و ویدا یوسفی‌اصل راهنمایی است برای بزرگسالان دارای ADHD که می‌خواهند کارکردهای اجرایی مغزشان را بهتر بشناسند و در زندگی روزمره مؤثرتر عمل کنند. نویسنده در قالب یک کتاب کار، تمرین‌ها و توضیحات گام‌به‌گام ارائه کرده است تا خواننده بتواند توجه، مدیریت زمان، برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، کنترل هیجان و حافظه‌ی خود را تقویت کند. نشر ارجمند آن را منتشر کرده است و ساختار کتاب طوری طراحی شده که بتوان از هر فصل متناسب با نیاز شخصی شروع کرد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مغزت را بشناس موثرتر عمل کن

کتاب مغزت را بشناس مؤثرتر عمل کن اثری از آری تاکمن است که بر پایه‌ی مفهوم کارکردهای اجرایی مغز نوشته شده و به‌طور ویژه بر تجربه‌ی بزرگسالان دارای ADHD تمرکز دارد. نویسنده با تکیه بر نظریه‌ی بازداری از پاسخ راسل بارکلی نشان داده است که چگونه ضعف در کارکردهای اجرایی، از مدیریت زمان و برنامه‌ریزی تا خویشتن‌داری هیجانی و حافظه‌ی فعال، زندگی روزمره را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. در کتاب مغزت را بشناس مؤثرتر عمل کن ابتدا در بخش «آماده‌سازی» مبانی نظری، نقش کارکردهای اجرایی در زندگی پیچیده‌ی امروز، چرخه‌های معیوب مهارت و هیجان، و اهمیت درمان و سبک زندگی سالم توضیح داده شده است. سپس فصل‌هایی مانند «مرور کلی بر کارکردهای اجرایی»، «اوج عملکرد ذهن»، «ایجاد انگیزه‌ی واقعی» و «به‌صورت تیمی کار کنید» به خواننده کمک می‌کند بفهمد مغزش چگونه اطلاعات را پردازش می‌کند و روابط نزدیک چگونه تحت‌تأثیر ADHD قرار می‌گیرند. در ادامه‌ی کتاب مغزت را بشناس مؤثرتر عمل کن بخش «زندگی خود را بهبود ببخشید» قرار دارد که هسته‌ی کتاب کار است. این بخش با تمرین‌های متعدد روی بازداری از پاسخ، حافظه‌ی فعال، احساس زمان، خویشتن‌داری هیجانی، راه‌اندازی خود و گذشته‌نگری/آینده‌نگری کار کرده است. نویسنده بارها تأکید کرده است که تغییر نیازمند تمرین تدریجی، پشتکار و نگاه «دانشمندانه» به شکست‌هاست و از خواننده می‌خواهد راهکارها را در زندگی واقعی آزمایش کند و بر اساس بازخوردها آن‌ها را تنظیم کند.

خلاصه کتاب مغزت را بشناس موثرتر عمل کن

این کتاب بر این ایده استوار است که ADHD فقط «کم‌توجهی و بیش‌فعالی» نیست بلکه مجموعه‌ای از ضعف‌ها در کارکردهای اجرایی مغز است؛ یعنی همان مهارت‌هایی که کمک می‌کنند توجه متمرکز بماند، هیجان‌ها تنظیم شوند، زمان حس شود، کارها شروع و تمام شوند و از گذشته و آینده برای تصمیم‌گیری در لحظه استفاده شود. نویسنده ابتدا با مثال‌های روزمره نشان داده است این ضعف‌ها چگونه به فراموشی، اهمال‌کاری، تصمیم‌های تکانشی، تعارض‌های رابطه‌ای و افت عزت‌نفس منجر می‌شوند. در ادامه، کتاب توضیح داده است که چرا درمان‌هایی مثل دارو، تمرین‌های حافظه‌ی فعال و نوروفیدبک می‌توانند «مکث» لازم بین محرک و پاسخ را تقویت کنند و چگونه می‌توان با ابزارهای بیرونی مثل یادآورها، فهرست‌ها و تنظیم محیط، کارکردهای اجرایی را حمایت کرد. بخش اصلی کتاب مجموعه‌ای از تمرین‌های ساختارمند است که کمک می‌کند خواننده انگیزه‌ی واقع‌بینانه بسازد، با کمال‌گرایی و اجتناب روبه‌رو شود، شکست‌ها را به درس تبدیل کند و به‌تدریج الگوهای جدیدی در مدیریت زمان، سازمان‌دهی، هیجان و روابط شکل دهد.

چرا باید کتاب مغزت را بشناس موثرتر عمل کن را بخوانیم؟

این کتاب تصویری روشن و جزئی از کارکردهای اجرایی ارائه کرده است و نشان می‌دهد هر کدام در زندگی روزمره چگونه عمل می‌کنند. تمرین‌های آن کمک می‌کند فاصله‌ی «دانستن» و «انجام‌دادن» کمتر شود، چرخه‌های فراموشی، بی‌نظمی و خودسرزنشی شکسته شود و روابط نزدیک از حالت کشمکش دائمی خارج شود. تمرکز اثر بر تغییر تدریجی و قابل‌دستیابی است نه دگرگونی ناگهانی.

مطالعه‌ی این کتاب به بزرگسالان دارای ADHD یا کسانی که به درجاتی از نشانه‌های آن مانند اهمال‌کاری شدید، حواس‌پرتی، بی‌نظمی و تصمیم‌های تکانشی رنج می‌برند پیشنهاد می‌شود. همچنین به درمانگران، مشاوران، مربیان و همسران یا اعضای خانواده‌ی افراد دارای ADHD که به‌دنبال ابزاری عملی برای کار و گفت‌وگو هستند توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب مغزت را بشناس موثرتر عمل کن

«ADHD خیلی فراتر از کم‌توجهی و یا بیش‌فعالی است. این اختلال، جنبه‌های بسیاری از جمله چگونگیِ پردازشِ اطلاعات و چاره اندیشی برای پاسخ به درخواست‌های زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مشکلات ناشی از آن فقط در کلاس یا مدرسه مشهود نیست. اگر ADHD فقط در مدرسه وجود داشت بعد از پایان کلاس و یا فارغ‌التحصیل شدن باید ناپدید می‌شد. نتایج چندین دهه مطالعه به ما می‌گوید که علائم ADHD حقیقتاً ناشی از ضعف‌هایی در فرایند پردازش اطلاعات است. به‌ویژه ADHD دربرگیرندهٔ ضعف‌هایی در مجموعهٔ مشخصی از مهارت‌هاست تحت عنوان کارکردهای اجرایی. کارکردهای اجرایی بالاترین سطحِ پردازشِ مغز ما هستند که قابلیت هدایت تصمیم‌گیری کارساز در این دنیای پیچیده را به ما می‌دهند. این مسئله به ویژه در بزرگسالی، زمانی که باید از پسِ مسئولیت‌های زندگی‌مان برآییم اهمیتِ ویژه‌ای پیدا می‌کند. ما بیش از آنکه بخواهیم به طور خودکار و بدونِ فکر به هر آنچه از سوی محیط به سمت ما می‌آید واکنش نشان دهیم، باید از کارکردهای اجرایی‌مان برای تعدیلِ افکار و رفتارهایمان استفاده کنیم تا بهترین فرصت را هم در کوتاه‌مدت و هم در بلندمدت برای خودمان ایجاد کنیم. کارکردهای اجرایی به ما کمک می‌کند به فراتر از لحظهٔ اکنون برویم، با نگاه به گذشته از تجارب درس بگیریم و با در نظر گرفتن اهدافِ آینده بتوانیم رفتارهایمان را در لحظهٔ اکنون مدیریت و هدایت کنیم.»