کتاب من جان لوئیس هستم!
معرفی کتاب من جان لوئیس هستم!
کتاب من جان لوئیس هستم! (I Am John Lewis) نوشته برد ملتسر و تصویرگری کریستوفر الیوپولوس، روایتی الهامبخش از زندگی جان لوئیس، فعال حقوق مدنی و سیاستمدار آمریکایی است و با زبانی ساده، مسیر زندگی او را از کودکی در مزرعهای کوچک تا تبدیلشدن به یکی از چهرههای تأثیرگذار جنبش حقوق مدنی آمریکا دنبال میکند. نویسنده تلاش کرده با روایت خاطرات و تجربههای شخصی لوئیس، مفاهیمی چون شجاعت، ایستادگی در برابر بیعدالتی و اهمیت اعتراض مسالمتآمیز را به تصویر بکشد. این زندگینامهی مصور را شبنم حیدری پور برای نشر پرتقال ترجمه کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من جان لوئیس هستم!
کتاب من جان لوئیس هستم! با قلم برد ملتسر، به زندگی و مبارزات جان لوئیس، یکی از رهبران جنبش حقوق مدنی آمریکا، میپردازد. این کتاب با نگاهی به دوران کودکی و نوجوانی لوئیس، چالشها و نابرابریهایی را که او و خانوادهاش با آن روبهرو بودند، شرح داده است.
ساختار کتاب به صورت روایی و خاطرهمحور است و با روایتهای کوتاه و تصاویر رنگی، مخاطب را با فرازونشیبهای زندگی لوئیس آشنا میکند. برد ملتسر با تمرکز بر وقایع مهمی مانند اعتراضات صلحآمیز، راهپیماییها و تلاش برای تغییر قوانین ناعادلانه، نشان داده که چگونه یک فرد عادی میتواند با پایداری و ایمان، تأثیرگذار باشد. او با زبانی قابل لمس برای نوجوانان، پیامهایی دربارهی اهمیت عدالت، مهربانی و ایستادگی در برابر تبعیض ارائه داده است.
کتاب من جان لوئیس هستم! بخشی از مجموعهی آدمهای معمولی دنیا را تغییر میدهند، است که به معرفی شخصیتهایی میپردازد که با وجود شرایط معمولیشان، توانستهاند دنیا را تغییر دهند.
خلاصه کتاب من جان لوئیس هستم!
کتاب من جان لوئیس هستم! داستان زندگی جان لوئیس را از کودکی تا تبدیلشدن به یکی از رهبران جنبش حقوق مدنی آمریکا روایت کرده است. لوئیس در مزرعهای در آلاباما بزرگ شد و از همان کودکی به بیعدالتیهای اطرافش حساس بود. او با مشاهدهی تبعیض نژادی در مدرسه و جامعه، به اهمیت اعتراض و ایستادگی در برابر نابرابری پی برد.
در نوجوانی با الهام از رهبران بزرگی چون مارتین لوتر کینگ و رزا پارکس، وارد فعالیتهای اعتراضی شد و با شرکت در تحصنها و راهپیماییهای صلحآمیز، نقش مهمی در جنبش حقوق مدنی ایفا کرد. کتاب به ماجراهایی مانند تحصن در فروشگاهها، راهپیمایی سلما تا مونتگومری و تلاش برای کسب حق رأی برای سیاهپوستان میپردازد.
لوئیس بارها دستگیر شد اما هرگز از مسیر خود عقبنشینی نکرد. در نهایت، به عنوان نمایندهی کنگره انتخاب شد و تا پایان عمرش برای عدالت و برابری تلاش کرد.
چرا باید کتاب من جان لوئیس هستم! را بخوانیم؟
ویژگی کتاب، بیان ساده و صمیمی تجربههای شخصی لوئیس است که نوجوانان را با مفاهیمی چون شجاعت، مهربانی و اهمیت پیگیری رؤیاها آشنا میکند. خواندن این بیوگرافی فرصتی برای آشنایی با تاریخ جنبش حقوق مدنی و الهامگرفتن از فردی است که با وجود موانع بسیار، تسلیم نشد و برای تغییر جامعه تلاش کرد. این کتاب نهتنها به مسائل تاریخی و اجتماعی میپردازد، بلکه ارزشهای انسانی مانند همدلی، امید و پایداری را نیز برجسته کرده است.
خواندن کتاب من جان لوئیس هستم! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب من جان لوئیس هستم! به نوجوانان و جوانانی که به موضوعات عدالت اجتماعی، حقوق بشر و مبارزه با تبعیض علاقهمند هستند، پیشنهاد میشود.
درباره برد ملتسر
برد ملتسر (Brad Meltzer) (متولد ۱۹۷۰)، نویسنده، حقوقدان و مجری تلویزیونی آمریکایی و فارغالتحصیل دانشکدهی حقوق دانشگاه کلمبیا است. او فعالیت حرفهای خود را در عرصهی ادبیات با نگارش رمانهای معمایی، سیاسی و پرکشش آغاز کرد؛ آثاری که به دلیل تعلیق و پیرنگهای هوشمندانهشان با استقبال گستردهای روبهرو شدند و به صدر فهرست پرفروشترینهای نیویورکتایمز راه یافتند. ملتسر همچنین در دنیای کمیکبوک هم حضور داشته و با خلق مجموعهی «بحران هویت» برای انتشارات دیسی، روایتی واقعگرایانه و متفاوت از ابعاد انسانی و چالشهای روانی ابرقهرمانان ارائه داد.
او در ادامه، دغدغههای آموزشی خود را در قالب مجموعهکتابهای مصور «آدمهای معمولی دنیا را تغییر میدهند» به رشتهی تحریر درآورد. این پروژه با هدف آشنایی نسل جدید با الگوهای اخلاقی و قهرمانان واقعی تاریخ تألیف شده و تلاش میکند زندگی شخصیتهای مصلح و برجستهای چون آلبرت انیشتین، رزا پارکس و آبراهام لینکلن را با زبانی ساده روایت کند.