معرفی و دانلود کتاب داستان های ما و مادر pdf + خلاصه رایگان

رمضان صادقی مقدم
انتشارات:
انتشارات نظری

معرفی کتاب داستان های ما و مادر

کتاب داستان های ما و مادر نوشته رمضان صادقی مقدم، مجموعه‌ای از روایت‌ها و خاطره‌هاست که میان قصه، زندگی‌نامه و یادداشت‌های خانوادگی حرکت می‌کند. این کتاب از دل تجربه‌های زیسته، رنج‌های خانوادگی، یاد مادر، پدر و بزرگ‌ترها و نیز چند داستان مستقل شکل گرفته است؛ از روایت تلخ‌وشیرین زندگی فرخ و عزت تا قصه‌هایی مثل چوپان دروغگو و مجنون شده. این کتاب را انتشارات نظری منتشر کرده است. در مرکز این نوشته‌ها، تصویری از صبر، فرسودگی، مهر و دوام آدم‌ها در دل سختی‌ها دیده می‌شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب داستان های ما و مادر

کتاب داستان های ما و مادر نوشته رمضان صادقی مقدم، اثری است که چند جنس نوشتار را کنار هم قرار داده است: خاطره، روایت خانوادگی، زندگی‌نامه و داستان. متن از همان آغاز، با یادکردی عاطفی از مادر و نیز شخصیتی به‌نام حاج عباس، فضای خود را روشن می‌کند؛ فضایی که در آن رنج، فداکاری، بیماری، مرگ، کار، مهاجرت، فقر و پیوندهای خانوادگی حضوری پررنگ دارند. نویسنده به‌جای ساختن یک خط روایی یکدست، بخش‌هایی متفاوت را پشت سر هم آورده است تا تصویری از چند نسل، چند سرگذشت و چند نوع مواجهه با زندگی شکل بگیرد.
در کتاب داستان های ما و مادر بعضی بخش‌ها رنگ داستانی پررنگ‌تری دارند. برای نمونه، چوپان دروغگو با زبانی کنایه‌آمیز و موقعیت‌هایی اغراق‌شده، از تنهایی، سوءتفاهم و نیاز آدم‌ها به باخبرشدن از حال هم حرف می‌زند. مجنون شده نیز با تکیه بر رنج یک کودک و امید به رهایی، حال‌وهوایی اندوهناک و درعین‌حال معنوی می‌سازد. در کنار این‌ها، بخش‌هایی مثل زندگی پدربزرگ، زندگی پدر و مادر و ارباب بی آرزو بیشتر بر ثبت سرگذشت افراد خانواده استوارند؛ از کار کشاورزی و دامداری تا بیماری، از دست‌دادن عزیزان، چندپاره‌شدن خانواده و فرسایش سال‌های طولانی زندگی.
کتاب داستان های ما و مادر بیش از آن‌که بر حادثه‌های بزرگ تکیه کند، بر جزئیات زیستن در خانواده‌ای پرجمعیت و درگیر با دشواری‌های پی‌درپی متمرکز است. حضور بیمارستان، بدهی، مراقبت از مادر، اختلاف میان فرزندان، اتکا به باورهای مذهبی و خاطره‌ی روستا و کار، به متن حالتی مستند و نزدیک به تجربه‌ی روزمره داده است. همین ترکیب باعث شده این کتاب هم‌زمان هم روایتگر چند سرگذشت باشد و هم ثبت‌کننده‌ی نوعی حافظه‌ی خانوادگی که در آن مهر و رنج از هم جدا نمی‌شوند.

خلاصه داستان داستان های ما و مادر

کتاب داستان های ما و مادر مجموعه‌ای از چند روایت به‌هم‌پیوسته و مستقل است که محور مشترک آن‌ها خانواده، رنج و ماندن در دل سختی‌هاست. بخشی از کتاب به قصه‌هایی چون چوپان دروغگو و مجنون شده اختصاص دارد؛ روایت‌هایی که تنهایی، نیاز به محبت و بی‌پناهی را در قالبی داستانی نشان می‌دهند. بخش دیگر، زندگی پدربزرگ، پدر و مادر و به‌ویژه مادری را دنبال می‌کند که سال‌های زیادی با بیماری، تنگنای مالی و بی‌مهری دست‌وپنجه نرم کرده است. متن در مجموع، تصویری از چند نسل می‌سازد که با کار، فقدان، اختلاف، امید و خاطره زندگی را پیش برده‌اند.

چرا باید کتاب داستان های ما و مادر را بخوانیم؟

• این کتاب چند روایت خانوادگی و داستانی را کنار هم می‌گذارد و تصویری گسترده از رنج، مراقبت و دوام در زندگی روزمره می‌سازد.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند با تجربه‌های زیسته‌ی یک خانواده درگیر با بیماری، فقر، کار و ازهم‌گسیختگی آشنا شود.
  • بخش‌های زندگی‌نامه‌ای کتاب، حال‌وهوای روستا، کار کشاورزی و تغییرات زندگی در چند نسل را ثبت کرده‌اند.
  • داستان‌هایی مثل چوپان دروغگو و مجنون شده، لایه‌ای تمثیلی و احساسی به متن می‌دهند و فضای کتاب را از صرف خاطره‌گویی فراتر می‌برند.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که به روایت‌های مبتنی‌بر حافظه، خانواده و سرگذشت آدم‌های عادی علاقه دارند.

• خوانندگانی که به روایت‌های خانوادگی و سرگذشت چند نسل در بستر زندگی روستایی و شهری علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درباره‌ی رنج مراقبت از والدین بیمار و فشارهای عاطفی و مالی خانواده بیشتر بخوانند.
  • علاقه‌مندان به داستان‌هایی که در کنار خاطره و زندگی‌نامه، حال‌وهوای تمثیلی و اندوهناک هم دارند.
  • مخاطبانی که موضوع‌هایی مثل مادر، فداکاری، فقدان و تاب‌آوری در زندگی روزمره برایشان مهم است.
  • کسانی که از متن‌هایی مبتنی‌بر تجربه‌های واقعی و جزئیات ملموس زندگی لذت می‌برند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۶ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب داستان های ما و مادر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابداستان های ما و مادر
موضوعداستان کوتاه، داستان ایرانی
نویسندهرمضان صادقی مقدم
انتشاراتانتشارات نظری
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۳/۰۴/۰۲
فرمت کتابPDF

۱۴۰۵/۰۳/۲۳

کتابی که تا مدت ها در ذهنم باقی خواهد ماند.