کتاب گیتی؛ داستان جهان ما
معرفی کتاب گیتی؛ داستان جهان ما
کتاب گیتی؛ داستان جهان ما، نوشته جمیل مهینی اصل، روایتی علمی از تاریخ کیهان است که مسیر آن از مهبانگ آغاز میشود و تا آیندهی دور جهان ادامه پیدا میکند. نویسنده با استفاده از یافتههای نجوم و کیهانشناسی جدید، شکلگیری جهان، تولد نخستین ستارهها و کهکشانها، پیدایش منظومهی شمسی، آغاز عصر فضا و سناریوهای مربوط به سرنوشت نهایی کیهان را در فصلهایی بههمپیوسته توضیح میدهد. استفاده از مثالها، تشبیهها و مقایسههای عددی در بخشهای مختلف کتاب گیتی؛ داستان جهان ما به خواننده کمک میکند ابعاد و فاصلههای عظیم کیهانی را بهتر تصور کند. انتشارات نسل روشن این اثر را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گیتی؛ داستان جهان ما
کتاب گیتی؛ داستان جهان ما، اثر جمیل مهینی اصل، روایت خود را با این پرسش کلی دنبال میکند که انسان در کجای جهان قرار گرفته و کیهان چگونه به وضعیت کنونی رسیده است. کتاب با مقدمهای با عنوان سفر از اینجا آغاز میشود شروع میشود و در آن موضوعاتی مانند مهبانگ، انبساط جهان، پیدایش نخستین ستارهها و کهکشانها و جایگاه انسان در پهنهی کیهان مطرح میشود. سپس فصل نخست، میان هیچ و همهچیز، نگاه را از زمین و منظومهی شمسی به مقیاسهای بزرگتر میبرد. واحد نجومی، مرزهای منظومهی شمسی، ابر اورت و هلیوسفر از جمله موضوعات این بخش هستند و مقایسهی خورشید با ستارههای غولپیکر نیز به درک بهتر تفاوت مقیاسهای ستارهای کمک میکند.
در فصلهای بعدی کتاب گیتی؛ داستان جهان ما، این مسیر با افزایش تدریجی مقیاس ادامه پیدا میکند. خواننده از منظومهی شمسی به کهکشان راه شیری، بازوی شکارچی، حباب محلی، گروه محلی کهکشانی، ابرخوشهی سنبله و ابرخوشهی لانیاکیا میرسد و در نهایت با شبکهی کیهانی و جهان قابل مشاهده روبهرو میشود. فصل دوم، تولد کیهان، به نخستین مراحل تاریخ جهان اختصاص دارد و موضوعاتی مانند زمان پلانک، تورم کیهانی، جدایی نیروهای بنیادی، پیدایش ذرات زیراتمی، شکلگیری عناصر سبک و تابش زمینهی کیهانی را بررسی میکند. نویسنده در همین مسیر تاریخ شکلگیری نظریهی مهبانگ را نیز از کارهای فریدمن، لومتر و اینشتین تا پژوهشهای هابل، گاموف، آلفر، هرمان، پنزیاس و ویلسون دنبال میکند.
کتاب گیتی؛ داستان جهان ما در کنار این مباحث تاریخی و نظری، سراغ پرسشهای مهم کیهانشناسی معاصر نیز میرود. مادهی تاریک، انرژی تاریک و فرضیهی چندجهانی از جمله موضوعاتی هستند که در این بخش مطرح میشوند و این پرسش را پیش میکشند که آیا جهان ما تنها جهان ممکن است یا میتوان وجود جهانهای دیگری را نیز در نظر گرفت. فصلهای بعدی روایت را از تولد کیهان به سوی زمین و عصر فضا میبرند و موضوعاتی مانند تسخیر فضا، کاوشهای فضایی، شلوغشدن مدارها، ارتباطات میانستارهای و امکان سفرهای میانستارهای را بررسی میکنند. در بخش پایانی نیز سرانجام گیتی؛ جهان تاریک، سرد و تهی به آیندهی کیهان و سناریوهای احتمالی آن اختصاص دارد و کتاب با نگاهی از حاشیهی جهان بار دیگر جایگاه انسان را در این داستان گسترده مرور میکند.
خلاصه کتاب گیتی؛ داستان جهان ما
کتاب گیتی؛ داستان جهان ما تاریخ کیهان را از نخستین لحظههای پس از مهبانگ دنبال میکند و در طول این مسیر، مراحل شکلگیری ساختارهای کیهانی و جایگاه زمین در این روند را توضیح میدهد. در ابتدای روایت، زمان پلانک، تورم کیهانی، جدایی نیروهای بنیادی و پیدایش ذرات و عناصر سبک بررسی میشوند. سپس شکلگیری تابش زمینهی کیهانی و مشاهدات نجومی، بهویژه یافتههای مرتبط با هابل، در روایت تاریخی نظریهی مهبانگ جای میگیرند و مسیر علمیای که به تثبیت این نظریه انجامیده است، شرح داده میشود.
در ادامهی کتاب گیتی؛ داستان جهان ما، مقیاس بررسی از منظومهی شمسی و کهکشان راه شیری فراتر میرود و به گروه محلی، ابرخوشهها و شبکهی کیهانی میرسد. در این بخش، مفاهیمی مانند مادهی تاریک، انرژی تاریک، جهان قابل مشاهده و بخشهایی از کیهان که خارج از محدودهی مشاهدهی مستقیم قرار دارند، مطرح میشوند. روایت سپس از ساختار کیهان به تاریخ اکتشافات فضایی، کاوش سیارات، وضعیت مدارهای پیرامون زمین، ارتباطات رادیویی در فضا و امکان سفرهای میانستارهای منتقل میشود. در پایان نیز آیندهی جهان با طرح سناریوهایی مانند انجماد بزرگ و مهرمب بررسی میشود و فرضیهی چندجهانی بار دیگر به بحث دربارهی سرنوشت و ساختار کیهان راه پیدا میکند.
چرا باید کتاب گیتی؛ داستان جهان ما را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب گیتی؛ داستان جهان ما را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تاریخ کیهان را در قالب روایتی پیوسته از مهبانگ تا سناریوهای احتمالی آیندهی جهان دنبال میکند.
- مقایسههای عددی و مثالهای مختلف به درک بهتر فاصلهها، اندازهها و مقیاسهای عظیم کیهانی کمک میکنند.
- خواننده با مسیر شکلگیری نظریهی مهبانگ و برخی از مهمترین یافتههای نجومی مرتبط با آن آشنا میشود.
- کتاب جایگاه زمین، منظومهی شمسی و کهکشان راه شیری را در ساختار بزرگتر کیهان بررسی میکند.
خواندن کتاب گیتی؛ داستان جهان ما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب گیتی؛ داستان جهان ما به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به نجوم و کیهانشناسی میتوانند با مطالعهی این کتاب تصویری منظم از تاریخ و ساختار کیهان به دست آورند.
- کسانی که به تاریخ علمی نظریهی مهبانگ علاقه دارند میتوانند روند شکلگیری و گسترش این نظریه را دنبال کنند.
- علاقهمندان به اکتشافات فضایی میتوانند با موضوعاتی مانند عصر فضا، ارتباطات میانستارهای و سفرهای احتمالی میانستارهای آشنا شوند.
- خوانندگانی که میخواهند جایگاه زمین و منظومهی شمسی را در مقیاس بزرگ کیهان بهتر درک کنند میتوانند از این کتاب استفاده کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب گیتی؛ داستان جهان ما و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | گیتی؛ داستان جهان ما |
| موضوع | هستیشناسی، نجوم |