کتاب گیتی؛ داستان جهان ما جمیل مهینی اصل + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب گیتی؛ داستان جهان ما

کتاب گیتی؛ داستان جهان ما

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب گیتی؛ داستان جهان ما

کتاب گیتی؛ داستان جهان ما نوشته‌ی جمیل مهینی اصل روایتی پیوسته از سرگذشت کیهان از مه‌بانگ تا آینده‌ی دور آن ارائه کرده است. نویسنده با تکیه‌بر داده‌های نجومی و کیهان‌شناسی نوین، مفاهیم پیچیده‌ای مانند تولد جهان، شکل‌گیری ستاره‌ها و کهکشان‌ها، منظومه‌ی شمسی، عصر فضا و سرنوشت نهایی کیهان را در قالب متنی منظم و فصل‌بندی‌شده توضیح داده است. انتشارات نسل روشن آن را منتشر کرده است و متن کتاب با مثال‌ها، تشبیه‌ها و مقایسه‌های عددی متعدد، ابعاد عظیم کیهان را قابل تصورتر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گیتی؛ داستان جهان ما

کتاب گیتی؛ داستان جهان ما با تمرکز بر روایت علمی و مرحله‌به‌مرحله‌ی تاریخ کیهان نوشته شده است و جمیل مهینی اصل در آن تلاش کرده تصویری یکپارچه از «کجا هستیم و چگونه به این‌جا رسیده‌ایم» ارائه کند. متن کتاب از مقدمه‌ای با عنوان «سفر از اینجا آغاز می‌شود» شروع می‌شود که در آن، مه‌بانگ، گسترش جهان، شکل‌گیری نخستین ستارگان و کهکشان‌ها و جایگاه انسان در این پهنه‌ی بی‌انتها طرح شده است. سپس در فصل اول، با عنوان «میان هیچ و همه‌چیز»، جایگاه زمین و منظومه‌ی شمسی در مقیاس‌های مختلف کیهانی بررسی شده است؛ از واحد نجومی و مرزهای منظومه‌ی شمسی تا ابر اورت، هلیوسفر و مقایسه‌ی خورشید با غول‌های ستاره‌ای. کتاب گیتی؛ داستان جهان ما در فصل‌های بعدی، لایه‌به‌لایه مقیاس را بزرگ‌تر می‌کند: از منظومه‌ی شمسی و کهکشان راه شیری تا بازوی شکارچی، حباب محلی، گروه محلی کهکشانی، ابرخوشه‌ی سنبله، ابرخوشه‌ی لانیاکیا و در نهایت شبکه‌ی کیهانی و جهان قابل مشاهده. نویسنده در فصل دوم با عنوان «تولد کیهان» به مه‌بانگ، زمان پلانک، تورم کیهانی، جدایی نیروهای بنیادی، پیدایش ذرات زیراتمی، شکل‌گیری عناصر سبک و تابش زمینه‌ی کیهانی پرداخته است و در ادامه، داستان شکل‌گیری نظریه‌ی مه‌بانگ را از فریدمن، لومتر و اینشتین تا هابل، گاموف، آلفر، هرمان، پنزیاس و ویلسون دنبال کرده است. کتاب گیتی؛ داستان جهان ما علاوه‌بر تاریخچه‌ی نظری، به پرسش‌های معاصر نیز می‌پردازد؛ از ماده‌ی تاریک و انرژی تاریک تا فرضیه‌ی چندجهانی و این‌که آیا جهان ما تنها جهان ممکن است یا نه. فصل‌های بعدی که در فهرست آمده‌اند، مسیر روایت را از تولد کیهان به سمت زمین، عصر فضا، تسخیر فضا، شلوغ‌شدن مدارها، ارتباطات میان‌ستاره‌ای، سفرهای میان‌ستاره‌ای و در نهایت «سرانجام گیتی؛ جهان تاریک، سرد و تهی» می‌برند و در پایان، در «نگاهی از حاشیه‌ی جهان» بار دیگر جایگاه انسان در این داستان بلند مرور شده است.

خلاصه کتاب گیتی؛ داستان جهان ما

کتاب گیتی؛ داستان جهان ما تاریخ فشرده‌ی کیهان را از لحظه‌های آغازین پس از مه‌بانگ تا سناریوهای احتمالی پایان جهان دنبال می‌کند. نویسنده ابتدا با توضیح زمان پلانک، تورم کیهانی، جدایی نیروهای بنیادی و پیدایش ذرات و عناصر سبک، صحنه‌ی اولیه‌ی جهان را ترسیم می‌کند. سپس با تکیه‌بر تابش زمینه‌ی کیهانی و مشاهدات هابل، روند شکل‌گیری نظریه‌ی مه‌بانگ و کناررفتن نظریه‌ی حالت پایدار را روایت کرده است. در ادامه‌ی کتاب گیتی؛ داستان جهان ما، مقیاس‌ها از منظومه‌ی شمسی تا کهکشان راه شیری، گروه محلی، ابرخوشه‌ها و شبکه‌ی کیهانی گسترش می‌یابد و مفاهیمی مانند ماده‌ی تاریک، انرژی تاریک، جهان قابل مشاهده و جهان غیرقابل مشاهده توضیح داده می‌شود. در فصل‌های بعدی، مسیر روایت به سمت زمین، عصر فضا، کاوش سیارات، شلوغ‌شدن مدارها، ارتباطات رادیویی در فضا و ایده‌ی سفرهای میان‌ستاره‌ای می‌رود و در پایان، سناریوهایی مانند انجماد بزرگ، مه‌رمب و فرضیه‌ی چندجهانی طرح شده است.

چرا باید کتاب گیتی؛ داستان جهان ما را بخوانیم؟

کتاب گیتی؛ داستان جهان ما تصویری پیوسته از تاریخ کیهان، از کوچک‌ترین مقیاس‌های زمانی و فضایی تا بزرگ‌ترین ساختارهای شناخته‌شده ارائه می‌کند و مفاهیم تخصصی را با مثال‌ها و مقایسه‌های عددی قابل تصورتر کرده است. خواننده با دنبال‌کردن فصل‌ها می‌تواند جایگاه زمین و انسان را در شبکه‌ی کیهانی بهتر بفهمد و در عین آشنایی با مفاهیم فیزیک و نجوم، روایت شکل‌گیری نظریه‌های بزرگ کیهان‌شناسی را نیز دنبال کند.

کتاب گیتی؛ داستان جهان ما به کسانی پیشنهاد می‌شود که به نجوم، کیهان‌شناسی، تاریخ علمی نظریه‌ی مه‌بانگ و درک مقیاس‌های بزرگ جهان علاقه دارند و می‌خواهند تصویری منظم از جایگاه منظومه‌ی شمسی و کهکشان راه شیری در ساختار کلی کیهان به دست آورند.