کتاب تبلیغات جادویی یا سوءتفاهم مالی؟
معرفی کتاب تبلیغات جادویی یا سوءتفاهم مالی؟
کتاب تبلیغات جادویی یا سوءتفاهم مالی؟ نوشتهی فاطمه دشتی اصفهانی و با تصویرگری فائزه دشتی اصفهانی، توسط نشر فکرونه منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعهی دهجلدی هوش مالی برای آموزش مدیریت مالی به کودکان است و با روایتی داستانی، به موضوع شناخت تبلیغات و مهارتهای مالی شخصی میپردازد. داستان حول محور دختری به نام فاطمه شکل میگیرد که با پیامهای تبلیغاتی وسوسهانگیز روبهرو میشود و در مسیر تصمیمگیری برای خرید، با چالشهایی مواجه میشود که به او درسهایی دربارهی تفکر نقادانه و هوش مالی میآموزد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تبلیغات جادویی یا سوءتفاهم مالی؟
کتاب تبلیغات جادویی یا سوءتفاهم مالی؟ با روایت داستانی ساده و کودکانه، تلاش کرده است مفاهیم پایهای مدیریت مالی و شناخت تبلیغات را به زبان قابل فهم برای کودکان بیان کند. نویسنده، فاطمه دشتی اصفهانی، با انتخاب شخصیت اصلی داستان یعنی فاطمه، موقعیتهایی را به تصویر کشیده است که بسیاری از کودکان در دنیای امروز با آن روبهرو میشوند؛ مواجهه با تبلیغات رنگارنگ و وعدههای بزرگ. ساختار کتاب به گونهای است که ابتدا با یک اتفاق روزمره آغاز میشود و سپس با ورود پیام تبلیغاتی، روند تصمیمگیری و احساسات کودک را دنبال میکند. در ادامه، گفتوگوهای فاطمه با مادرش، راهکارهایی برای تشخیص تبلیغات اغراقآمیز و پرسیدن سؤالهای کلیدی را مطرح میکند. در پایان، کتاب با تأکید بر اهمیت تحقیق، پرسشگری و پسانداز، مفاهیم هوش مالی را به کودک آموزش میدهد. این کتاب بخشی از مجموعهای است که هدف آن ارتقای سواد مالی کودکان و آمادهکردن آنها برای تصمیمگیریهای هوشمندانه در آینده است.
خلاصه کتاب تبلیغات جادویی یا سوءتفاهم مالی؟
داستان با روزی آفتابی و شاد آغاز میشود که فاطمه در اتاقش مشغول بازی است. ناگهان پیام تبلیغاتی عجیبی روی گوشی او ظاهر میشود: «لپتاپ جادویی! با این لپتاپ میتونی تمام درسهات رو بهتر یاد بگیری و همیشه موفق باشی!» فاطمه با هیجان وسوسه میشود و اطلاعاتش را وارد میکند تا لپتاپ را بخرد. اما در لحظهی پرداخت، کمی تردید به دلش میافتد. با این حال، خرید را انجام میدهد و منتظر میماند تا بسته برسد. شب هنگام، فاطمه با مادرش دربارهی تبلیغ صحبت میکند و مادرش توضیح میدهد که تبلیغات همیشه حقیقت را نمیگویند و گاهی بزرگنمایی میکنند. او داستان بستنی جادویی را تعریف میکند که قرار بود حس پرواز بدهد اما چنین نشد. مادر به فاطمه یاد میدهد که تبلیغات از روشهای مختلفی مثل نشاندادن افراد مشهور یا تخفیفهای جذاب استفاده میکنند تا افراد را به خرید ترغیب کنند. فاطمه یاد میگیرد که باید قبل از خرید، سؤالهایی از خودش بپرسد: آیا واقعاً به این چیز نیاز دارم؟ آیا همان چیزی است که در تبلیغ نشان دادهاند؟ آیا فقط هیجان لحظهای باعث شده بخواهم بخرم؟ اگر چند روز صبر کنم، هنوز هم میخواهمش؟ در نهایت، بستهی لپتاپ میرسد اما محصول خراب و بیکیفیت است. فاطمه ناراحت میشود اما به یاد حرفهای مادرش میافتد و تصمیم میگیرد دفعهی بعد با دقت بیشتری تصمیم بگیرد. او یاد میگیرد که هوش مالی یعنی درست خرجکردن پول، پرسیدن سؤال و تحقیق قبل از خرید و گول تبلیغات را نخوردن. در پایان، فاطمه با ذهنی پرسشگر و چشمانی تیزبین، آماده میشود تا در آینده تصمیمهای بهتری بگیرد.
چرا باید کتاب تبلیغات جادویی یا سوءتفاهم مالی؟ را بخوانیم؟
این کتاب با زبانی ساده و داستانی ملموس، به کودکان کمک میکند تا مهارت تشخیص تبلیغات اغراقآمیز را یاد بگیرند و در برابر وسوسههای خرید بیدلیل مقاومت کنند. آموزش پرسشگری، تفکر نقادانه و اهمیت تحقیق پیش از خرید، از جمله نکاتی است که در قالب داستان به کودک منتقل میشود. همچنین، کتاب به اهمیت پسانداز و مدیریت پول توجیبی اشاره کرده است و تلاش میکند مفاهیم هوش مالی را بهصورت کاربردی و قابل لمس برای کودکان توضیح دهد. این ویژگیها باعث میشود کودک بتواند در دنیای پر از تبلیغات امروزی، تصمیمهای هوشمندانهتری بگیرد و از اشتباهات مالی رایج دوری کند.
خواندن این کتاب به کودکان دبستانی، والدینی که دغدغه آموزش سواد مالی به فرزندان خود دارند و مربیانی که به دنبال منابع آموزشی برای آموزش مهارتهای مالی و شناخت تبلیغات به کودکان هستند، پیشنهاد میشود.