کتاب من در نگاه من
معرفی کتاب من در نگاه من
کتاب من در نگاه من نوشتهی نیروانا مهرآیین و با همکاری ویراستاری مریم اکبری و جواد رسولی، اثری است که نشر کیمیای اندیشه آن را منتشر کرده است. این کتاب روایتی شخصی و درعینحال اجتماعی از تجربههای زیستهی نویسنده است؛ تجربههایی که از دل رنجهای فردی، نظامهای آموزشی، حقوقی و خانوادگی عبور میکند و به بازخوانی مفهوم کرامت انسانی میپردازد. مهرآیین با پشتوانهی علمی در حوزهی حقوق بینالملل و نگاهی تربیتیافته در فلسفه، عرفان و روانشناسی، اثری فراتر از یک خودزندگینامه خلق کرده است. او در این کتاب، نهتنها به روایت دردهای شخصی خود میپردازد، بلکه زخمهای مشترک بسیاری از انسانها را نیز بازگو میکند؛ از کودکانی که شنیده نشدند تا زنانی که دیده نشدند و انسانهایی که فراموش شدند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من در نگاه من
کتاب من در نگاه من با قلم نیروانا مهرآیین، سفری به درون انسان و واکاوی رنجها و امیدهای اوست. این کتاب ساختاری روایی دارد که در آن تجربهی زیستهی نویسنده با تحلیل مفاهیم بنیادین انسانی مانند کرامت، رنج، سکوت و امید درهمتنیده شده است. مهرآیین با بهرهگیری از دانش حقوق بینالملل و آشنایی با فلسفه، عرفان و روانشناسی، روایتی ارائه داده که نه صرفاً خاطرهنویسی است و نه صرفاً تحلیل اجتماعی؛ بلکه تلاشی است برای آشتی دادن عقل و قلب، قانون و احساس، واقعیت و رؤیا. در این اثر، قانون در کنار عرفان و فلسفه با روانشناسی گره خورده و ایمان جای جدل را گرفته است. نویسنده با صداقتی بیپرده، از زخمهایی سخن گفته که اغلب ناگفته میمانند و از آرزوی شکستن سکوتهایی که بر کودکان و زنان تحمیل شدهاند. کتاب من در نگاه من، دعوتی است به نگریستن دوباره به انسان، از زاویهای که نهتنها حقوقی، بلکه عرفانی و فلسفی است و آموزههای ادیان توحیدی را نیز در خود جای داده است.
خلاصه کتاب من در نگاه من
کتاب من در نگاه من دغدغهی اصلی خود را بر محور کرامت انسانی و تجربهی زیستهی رنج و امید قرار داده است. نویسنده با روایت زندگی خود، از کودکی تا بزرگسالی، به بازخوانی نقش نظامهای آموزشی، حقوقی و خانوادگی در شکلگیری هویت و زخمهای انسان میپردازد. مهرآیین با صداقت و شجاعت، از تجربههای تلخ دوران کودکی، تحقیرها، برچسبها و بیعدالتیهایی که در مدرسه و خانواده بر او گذشته سخن میگوید و نشان میدهد چگونه این زخمها تا سالها بر رفتار و اعتمادبهنفس انسان سایه میاندازند. او از سکوتهایی مینویسد که به کودکان و زنان تحمیل میشود و از آرزوی شکستن این سکوتها برای رسیدن به معنایی جمعی از درمان و همدلی. در بخشهایی از کتاب، نویسنده به تجربهی اعتیاد به آرامبخشها، تلاش برای رهایی از آن و نقش افراد تأثیرگذار در مسیر بازگشت به زندگی سالم اشاره میکند. همچنین، با نگاهی انتقادی به نظام آموزشی و اجتماعی، از آرزوی ساختن دنیایی سخن میگوید که در آن هیچ کودکی تحقیر نشود و هیچ انسانی برای اثبات ارزش خود نیازمند رقابت و چشموهمچشمی نباشد. مهرآیین در نهایت، با انتخاب زندگی ساده و دور از هیاهوی شهری، به جستوجوی آرامش، صداقت و معنای اصیل زندگی میپردازد و از دوستی با طبیعت و حیوانات بهعنوان راهی برای بازگشت به خود و یافتن معنای زندگی یاد میکند.
چرا باید کتاب من در نگاه من را بخوانیم؟
کتاب من در نگاه من با روایتی صادقانه و بیپرده، تجربههای زیستهای را به تصویر کشیده که بسیاری از خوانندگان میتوانند با آن همدلی کنند. این اثر با تلفیق نگاه حقوقی، فلسفی و عرفانی، به بازخوانی مفاهیمی چون کرامت انسانی، رنج، امید و سکوت میپردازد و نشان میدهد چگونه زخمهای فردی میتوانند به دغدغهای جمعی تبدیل شوند. نویسنده با روایت شکستها، تحقیرها و تلاش برای بازسازی خود، راهی برای آشتی دادن عقل و احساس و یافتن معنای زندگی در دل رنجها پیشنهاد داده است. این کتاب فرصتی است برای تأمل درباره نقش نظامهای اجتماعی و خانوادگی در شکلگیری هویت و همچنین دعوتی به بازنگری در ارزشهای انسانی و اهمیت همدلی و احترام به خود و دیگران.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی کرامت انسانی، عدالت اجتماعی، مسائل زنان و کودکان، آسیبهای نظام آموزشی و خانوادگی و جستوجوی معنای زندگی را دارند. همچنین به علاقهمندان به روایتهای شخصی و تأملات فلسفی و کسانی که در مسیر خودشناسی و بازسازی هویت فردی و اجتماعی هستند، توصیه میشود.