کتاب تعالی درونی جیم مورفی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب تعالی درونی

کتاب تعالی درونی نوشته‌ی جیم مورفی با ترجمه‌ی هدیه رضوی اثری است از مجموعه‌ی «زندگی و کسب‌وکار موفق برای همه» که نشر کهکشان دانش آن را منتشر کرده است. نویسنده که سابقه‌ی بازی حرفه‌ای در لیگ بیسبال و سال‌ها مربی‌گری ورزشکاران المپیکی و حرفه‌ای را دارد در این کتاب تجربه‌ی میدانی خود از کار با اجراکنندگان سطح‌بالا را با مفاهیم روان‌شناسی عملکرد و رشد شخصی ترکیب کرده است. تمرکز اصلی کتاب روی این ایده است که کیفیت زندگی و عملکرد هر انسان از «دنیای درونی» او آغاز می‌شود؛ از قلب، ذهن، باورها و نوع نگاهی که به خود و جهان دارد. متن کتاب با روایت‌ها و مثال‌های فراوان از ورزشکاران، مدیران و افراد عادی نشان می‌دهد چگونه می‌توان زیر فشار شدید، هم آرام و متمرکز ماند و هم بهترین توان خود را بروز داد. نویسنده در کنار طرح مفاهیم نظری، ساختاری آموزشی و گام‌به‌گام برای پرورش ذهنیت تازه‌ای ارائه کرده است که آن را «برتری یا تعالی درونی» می‌نامد؛ ذهنیتی که در آن رشد، یادگیری، عشق، شجاعت و حضور کامل در لحظه مهم‌تر از نتیجه‌های بیرونی و نمادهای معمول موفقیت هستند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تعالی درونی

کتاب تعالی درونی با پیش‌گفتار، مقدمه و مجموعه‌ای از فصل‌های موضوع‌محور نوشته شده است و جیم مورفی در آن تلاش کرده مسیر شکل‌گیری یک «ذهنیت تازه» را به‌تدریج ترسیم کند. در پیش‌گفتار، نویسنده از سال‌هایی می‌گوید که برای نوشتن نسخه‌ی نخست کتاب به صحرای سونوران رفته، تلویزیون و بخش زیادی از وسایلش را کنار گذاشته و چند سال را صرف تحقیق، مصاحبه و گفت‌وگو با روان‌شناسان ورزشی و ورزشکاران المپیکی کرده است. همان‌جا به این جمع‌بندی رسیده که کمک به بردن یک مسابقه یا گرفتن یک مدال اگر به بهبود «زندگی درونی» فرد منجر نشود معنای چندانی ندارد. در ادامه، مورفی سه عنصر تعیین‌کننده‌ی کیفیت زندگی را معرفی کرده است: چارچوب مرجع یا ذهنیت، توانایی تمرکز و حضور کامل در لحظه و آزادی برای بازی‌کردن و کنجکاوی کودکانه. او این سه را به‌هم‌پیوسته می‌داند و بر این اساس، مجموعه‌ای از «پیش‌فرض‌های قدیمی» را فهرست می‌کند که باید کنار گذاشته شوند و در مقابل، «پیش‌فرض‌های جدید قدرت‌بخش» را پیشنهاد می‌دهد؛ مثل این‌که زندگی بازتاب باورهاست، شکست پایان راه نیست و کسی که بیشترین تسلط را بر دنیای درونی خود دارد بیشترین قدرت را دارد. کتاب تعالی درونی در چندین فصل و یک پیوست تنظیم شده است و هر فصل از زاویه‌ای متفاوت به موضوع «برتری درونی» نزدیک می‌شود. در فهرست کتاب، عناوینی مانند «مازلو و مازراتی»، «بزرگ‌ترین مخالفانی که باهاشون روبه‌رو می‌شی»، «جسارت و غرور»، «تغییر وضعیتت تغییر زندگیت»، «جهان مسطح است»، «زیبایی آشکار و حاضر»، «غیرقابل توقف» و «مازلو، مایکل جردن و نیروی دریایی» دیده می‌شود. نویسنده در فصل اول با تکیه‌بر ایده‌های آبراهام مازلو، تفاوت میان دنبال‌کردن نمادهای موفقیت (پول، ظاهر، مقام، دارایی و دستاورد) و دنبال‌کردن رشد شخصی و خوداشتغال‌گری را توضیح داده است. در مقدمه، داستان رایان داد، قهرمان پرش اسکی روی آب، نمونه‌ای از کسی است که پس از یک آسیب جدی مغزی، با تغییر نگاهش به زندگی و عملکرد، به رکورد جهانی و قهرمانی رسیده است. در فصل‌های بعدی، مورفی به‌صورت منظم به موضوعاتی مانند نقش ترس و خودمحوری، ویروسی که آن را «افلونزا» می‌نامد، نظم‌دادن به عشق‌ها و خواسته‌های عمیق، تعریف دوباره‌ی موفقیت، و ساختن عادت‌های ذهنی تازه می‌پردازد و در پایان کتاب نیز نتیجه‌گیری و پیوستی برای جمع‌بندی و رجوع دوباره‌ی خواننده آورده شده است.

خلاصه کتاب تعالی درونی

نویسنده در تعالی درونی از همان ابتدا مسئله را این‌طور صورت‌بندی کرده است: بیشتر انسان‌ها در ظاهر به‌دنبال موفقیت، پول، موقعیت و تحسین هستند اما در عمق قلب خود چیزی فراتر می‌خواهند؛ احساس زنده‌بودن واقعی، شادی پایدار، آرامش، معنا و روابط عمیق. او این فاصله را نتیجه‌ی ذهنیتی می‌داند که ارزش فرد را به نتایج و نمادهای بیرونی گره می‌زند و نشان می‌دهد چگونه چنین ذهنیتی زیر فشار، به ترس، اضطراب، خودآگاهی افراطی و فرسودگی منجر می‌شود. مورفی برای توضیح این وضعیت از استعاره‌ی «ویروس افلونزا» استفاده کرده است؛ ویروسی که پنج نماد موفقیت (دارایی‌ها، دستاوردها، ظاهر، پول و موقعیت اجتماعی) را به مرکز هویت تبدیل می‌کند و فرد را در چرخه‌ی مقایسه، حرص و نارضایتی نگه می‌دارد. در برابر این الگو، او مفهوم «برتری درونی» را قرار داده است؛ سبکی از زندگی که در آن تمرکز اصلی روی رشد شخصیت، توسعه‌ی قلب و ذهن، و یادگیری مداوم است و نتایج بیرونی فقط پیامد جانبی این مسیر به‌شمار می‌آیند. مورفی برای ساختن این برتری درونی، ابتدا به سراغ «پیش‌فرض‌ها» می‌رود؛ باورهای عمیقی که اغلب نادیده می‌مانند اما رفتار و احساسات را هدایت می‌کنند. او فهرستی از پیش‌فرض‌های محدودکننده مانند «من افکارم هستم»، «ارزش من بر اساس نتایجم است» و «بهترین اجراکننده‌ها همان‌طور به دنیا آمده‌اند» را طرح کرده و سپس ده پیش‌فرض تازه پیشنهاد کرده است؛ از جمله این‌که هر شرایط و هر شخص می‌تواند معلم ما باشد، زندگی بازتاب باورهاست، خودخواهی ریشه‌ی اصلی ترس است، همه‌ی انسان‌ها نیازهای عاطفی مشابهی دارند و «مشکل، خود مشکل نیست بلکه نحوه‌ی فکرکردن درباره‌ی آن است». در فصل‌های بعد، او نشان می‌دهد چگونه خودمحوری و تمرکز افراطی بر خود، ترس را تغذیه می‌کند و آزادی را می‌گیرد و در مقابل، «خوداشتغال‌گری» و جهت‌دهی دوباره‌ی قلب به‌سوی چیزهای پایدارتر (عشق، خرد، شجاعت، رشد و خدمت به دیگران) می‌تواند ذهن را از اسارت ترس و مقایسه آزاد کند. نویسنده با مثال‌هایی از ورزشکاران، مربیان و رهبران، این ایده را بسط داده است که وقتی فرد یاد بگیرد افکارش را ببیند و هدایت کند، ارزش خود را از نتایج جدا کند و تمرکز را بر تجربه‌ی کامل لحظه و یادگیری بگذارد، هم عملکردش در اوج فشار بهتر می‌شود و هم کیفیت زندگی روزمره‌اش عمیق‌تر و رضایت‌بخش‌تر خواهد بود.

چرا باید کتاب تعالی درونی را بخوانیم؟

تعالی درونی بر پایه‌ی تجربه‌ی مستقیم نویسنده در کار با ورزشکاران المپیکی، قهرمانان جهانی و اجراکنندگان حرفه‌ای نوشته شده است و به همین دلیل، بحث‌های آن فقط در سطح نظری باقی نمانده است. مورفی در متن کتاب نشان داده است که چگونه یک تغییر در «ذهنیت» می‌تواند مسیر زندگی فرد را عوض کند؛ از رایان داد که پس از شکستگی جمجمه به رکورد جهانی می‌رسد تا ورزشکارانی که سال‌ها زیر فشار مسابقات، شادی و اشتیاق خود را از دست داده بودند و با تغییر نگاه، دوباره به بازی و زندگی علاقه‌مند شده‌اند. این کتاب به‌جای تمرکز بر تکنیک‌های سطحی موفقیت، به ریشه‌ها می‌پردازد: به این‌که قلب و ذهن چگونه شکل می‌گیرند، باورها چگونه عمل می‌کنند، ترس از کجا می‌آید و چرا وابستگی به نتایج، آزادی را از بین می‌برد. خواندن این کتاب می‌تواند برای کسانی که درگیر نوسان‌های شدید احساسی بر اساس موفقیت و شکست هستند، راهی برای بازتعریف ارزش شخصی و آرامش درونی باشد. نویسنده نشان داده است که چگونه می‌توان از «بازی صفر و یک» برد و باخت بیرون آمد و زندگی را به‌عنوان سفری بی‌پایان برای یادگیری، رشد و ارتباط دید. در متن کتاب، چارچوبی روشن برای آموزش ذهن و قلب ارائه شده است؛ از بازنگری پیش‌فرض‌ها و باورها تا تمرین حضور کامل در لحظه، از تشخیص ویروس افلونزا تا نظم‌دادن به عشق‌ها و خواسته‌های عمیق. این چارچوب به خواننده کمک می‌کند بفهمد چرا گاهی با وجود دستاوردهای بیرونی احساس پوچی می‌کند و چگونه می‌تواند تمرکز را از نمادهای موفقیت به کیفیت تجربه‌ی زندگی و روابط منتقل کند. در نهایت، کتاب تصویری از موفقیت ارائه کرده است که در آن عشق، شادی و آرامش منابع اصلی‌اند و دستاوردها، نتیجه‌ی جانبی رشد درونی به‌شمار می‌آیند.

به کسانی که در ورزش حرفه‌ای یا رقابت‌های شدید (از سطح باشگاهی تا ملی) حضور دارند و زیر فشار نتیجه‌گرفتن، آرامش و لذت بازی را از دست داده‌اند خواندن این کتاب پیشنهاد می‌شود. به مدیران، کارآفرینان و افرادی که شغل‌شان با تصمیم‌گیری‌های پرریسک و استرس بالا همراه است و می‌خواهند در عین عملکرد بالا، ثبات احساسی و رضایت عمیق‌تری تجربه کنند نیز توصیه می‌شود. همچنین به دانشجویان، هنرمندان، فریلنسرها و هر کسی که ارزش خود را به نمره، پروژه، فروش یا تأیید دیگران گره زده و از نوسان دائمی بین احساس موفقیت و شکست خسته شده است می‌تواند مفید باشد. برای کسانی که به موضوعاتی مانند ذهنیت رشد، معنا در کار و زندگی، و رابطه‌ی بین باورها و کیفیت تجربه‌ی روزمره علاقه‌مند هستند این کتاب منبعی مناسب است.

۲۵%