کتاب من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم
معرفی کتاب من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم
کتاب من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم نوشتهی بنیتا محمدولی و با تصویرگری مرجان افشار، توسط نشر ردای نو منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعه پروندههای وکیل کوچولو است و با زبانی ساده و تصویری رنگی، به معرفی یوزپلنگ ایرانی و اهمیت حفاظت از آن میپردازد. نویسنده تلاش کرده است تا با روایت داستانی و ارائه اطلاعات علمی، مخاطبان نوجوان را با وضعیت یوزپلنگ ایرانی، ویژگیهای زیستی و تهدیدهایی که این گونه با آن روبهروست، آشنا کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم
کتاب من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم با هدف آگاهیبخشی دربارهی یوزپلنگ ایرانی و اهمیت حفاظت از گونههای در معرض انقراض نوشته شده است. بنیتا محمدولی در این کتاب، با تکیهبر روایت و اطلاعات علمی، تلاش کرده است تا نوجوانان را بهعنوان نسل آینده، نسبت به مسئولیتهای زیستمحیطی خود حساس کند. ساختار کتاب بهگونهای است که ابتدا ویژگیهای فیزیکی و رفتاری یوزپلنگ ایرانی را شرح داده و سپس به تهدیدهایی که این حیوان با آنها مواجه است، پرداخته است. در بخشهایی از کتاب، داستانهایی واقعی از برخورد انسانها با یوزپلنگها و نقش هر فرد در حفاظت از این گونه مطرح شده است. تصاویر رنگی مرجان افشار نیز به جذابیت و فهم بهتر مطالب کمک کرده است. این کتاب بخشی از مجموعه پروندههای وکیل کوچولو است که هر جلد آن به یکی از موضوعات محیطزیستی میپردازد.
خلاصه کتاب من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم
کتاب من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم با معرفی یوزپلنگ ایرانی بهعنوان نماد میراث طبیعی کشور آغاز میشود. نویسنده توضیح داده است که این گونهی در معرض انقراض، نهتنها اهمیت زیستمحیطی دارد بلکه بخشی از فرهنگ و هویت ایران بهشمار میآید. در ادامه، ویژگیهای فیزیکی یوزپلنگ ایرانی مانند سرعت بالا، اندام باریک، دستوپاهای بلند و لکههای سیاه منحصربهفرد روی بدنش شرح داده شده است. اطلاعاتی دربارهی رژیم غذایی، نقش یوزپلنگ در تعادل جمعیت طعمهها و جلوگیری از رشد بیابانها نیز ارائه شده است. در بخش دیگری از کتاب، به ماجرای تلخ کشتهشدن تولههای یوزپلنگ در سالی خاص اشاره شده و همین اتفاق بهانهای برای نامگذاری روز ملی یوزپلنگ ایرانی شده است. نویسنده سپس به تهدیدهای اصلی این گونه پرداخته است: تخریب زیستگاه، تصادفات جادهای و شکار غیرمجاز. هرکدام از این عوامل با مثالهایی از واقعیتهای محیطزیستی ایران توضیح داده شدهاند. در پایان، کتاب بر نقش هر فرد در حفاظت از یوزپلنگ ایرانی تأکید کرده و راهکارهایی مانند مطالعه، اطلاعرسانی و آگاهسازی اطرافیان را پیشنهاد داده است.
چرا باید کتاب من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم را بخوانیم؟
این کتاب با زبانی ساده و تصویری جذاب، اطلاعات علمی و واقعی دربارهی یوزپلنگ ایرانی ارائه داده است. من وکیل یوزپلنگ ایرانی هستم نهتنها به معرفی ویژگیهای این گونه پرداخته، بلکه اهمیت نقش انسانها در حفاظت از محیطزیست را نیز برجسته کرده است. خواندن این کتاب میتواند آگاهی نوجوانان را دربارهی گونههای در معرض انقراض افزایش دهد و آنها را به مشارکت در فعالیتهای محیطزیستی تشویق کند. همچنین، روایت داستانی و مثالهای واقعی، مطالب را برای مخاطب ملموستر و تأثیرگذارتر ساخته است.
خواندن این کتاب به نوجوانان علاقهمند به محیطزیست، دانشآموزانی که دربارهی گونههای جانوری ایران تحقیق میکنند و کسانی که دغدغهی حفاظت از حیوانات در معرض انقراض را دارند، پیشنهاد میشود.