کتاب پرسش از ما، پاسخ از رسول اکرم (ص)
معرفی کتاب پرسش از ما، پاسخ از رسول اکرم (ص)
کتاب پرسش از ما، پاسخ از رسول اکرم (ص) نوشتهی حسن شجاع بهار اثری است که با الهام و گزینش از کتاب نهجالفصاحه ابوالقاسم پاینده، مجموعهای از پرسشهای اخلاقی، اجتماعی و دینی را مطرح و پاسخ آنها را از زبان پیامبر اسلام (ص) ارائه کرده است. این کتاب با ساختاری متفاوت، برای هر موضوع یا نکتهای یک پرسش طرح کرده و در ادامه، حدیث یا احادیث مرتبط با آن را ذکر نموده است. هدف نویسنده، احیای احادیث پیامبر اکرم (ص) و ترویج فضایل اخلاقی در جامعه اسلامی است. ناشر این کتاب انتشارات بوستان کاغذی است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پرسش از ما، پاسخ از رسول اکرم (ص)
پرسش از ما، پاسخ از رسول اکرم (ص) اثری است که با رویکردی نو به احادیث پیامبر اسلام (ص) مینگرد. حسن شجاع بهار، نویسنده کتاب، با الهام از نهجالفصاحه ابوالقاسم پاینده، مجموعهای از پرسشهای متنوع را در حوزههای اخلاق، رفتار اجتماعی، عبادات، خانواده، روابط انسانی و حتی موضوعات روزمره زندگی گردآوری کرده است. ساختار کتاب به گونهای است که هر بخش با یک پرسش آغاز میشود و سپس پاسخ آن با ذکر حدیثی از پیامبر اسلام (ص) ارائه میشود. این شیوه باعث شده تا مخاطب با کنجکاوی بیشتری به سراغ موضوعات برود و ارتباط مستقیمی میان دغدغههای امروزی و آموزههای نبوی برقرار شود. کتاب نهتنها به مسائل فردی و معنوی میپردازد، بلکه موضوعات اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی و حتی جزئیات رفتاری را نیز در بر میگیرد. تنوع موضوعات و پرسشها، کتاب را به منبعی پویا برای مطالعه و تأمل تبدیل کرده است. نویسنده در مقدمه اشاره کرده که هدفش از این کار، جلوگیری از فراموشی احادیث پیامبر و ترویج فضایل اخلاقی بوده است. در کنار پرسشهای رایج، موضوعاتی چون بهترینها، محبوبترینها و منفورترینها نیز بهصورت جداگانه بررسی شدهاند تا ابعاد مختلف زندگی و اخلاق اسلامی پوشش داده شود.
خلاصه کتاب پرسش از ما، پاسخ از رسول اکرم (ص)
کتاب پرسش از ما، پاسخ از رسول اکرم (ص) ساختاری پرسشمحور دارد و هر فصل یا بخش با یک سؤال آغاز میشود که دغدغهای اخلاقی، اجتماعی یا فردی را مطرح میکند. سپس پاسخ آن سؤال با حدیثی از پیامبر اسلام (ص) ارائه میشود. موضوعات مطرحشده در کتاب بسیار متنوعاند؛ از آداب معاشرت، اهمیت علمآموزی، جایگاه خانواده، رفتار با همسایگان، تا مسائل اقتصادی، عبادات، دعا، توبه، و حتی جزئیات زندگی روزمره مانند مسواکزدن، پوشش، یا نحوه برخورد با مهمان. در این کتاب، پرسشهایی مانند «آفت دین چیست؟»، «چگونه دعا کنیم؟»، «نشانههای خوشبختی چیست؟»، «با گناهکاران چگونه رفتار کنیم؟»، «چه چیزی باعث آرامش دل میشود؟» و صدها سؤال دیگر مطرح شدهاند. پاسخها اغلب کوتاه، صریح و برگرفته از احادیث نبوی هستند. برخی بخشها به موضوعات خاص مانند «بهترینها»، «محبوبترینها» یا «منفورترینها» اختصاص یافتهاند و احادیث مرتبط با این عناوین بهصورت جداگانه گردآوری شدهاند. کتاب علاوهبر پاسخ به دغدغههای فردی، به مسائل اجتماعی و جمعی نیز توجه دارد؛ برای مثال، درباره حقوق همسایه، اهمیت کار و تلاش، جایگاه علم و دانش، نحوه برخورد با فقرا و نیازمندان، و حتی موضوعاتی مانند قضاوت، عدالت، و مسئولیت اجتماعی پرسش و پاسخهایی ارائه شده است. این تنوع موضوعی، کتاب را به اثری جامع برای آشنایی با دیدگاههای پیامبر اسلام (ص) درباره زندگی فردی و اجتماعی تبدیل کرده است.
چرا باید کتاب پرسش از ما، پاسخ از رسول اکرم (ص) را بخوانیم؟
ویژگی شاخص این کتاب، ساختار پرسشمحور و پاسخهای مستند به احادیث پیامبر اسلام (ص) است که باعث میشود مخاطب بهجای مطالعه صرف احادیث، با دغدغهها و پرسشهای واقعی روبهرو شود و پاسخ آنها را بهطور مستقیم از زبان پیامبر دریافت کند. این شیوه، هم حس کنجکاوی را برمیانگیزد و هم ارتباط میان مسائل روزمره و آموزههای دینی را تقویت میکند. تنوع موضوعات، از اخلاق فردی تا روابط اجتماعی و حتی جزئیات زندگی، باعث شده تا هر مخاطبی بتواند بخشی از نیازهای فکری و معنوی خود را در این کتاب بیابد. همچنین، کتاب برای کسانی که به دنبال راهنماییهای عملی و الهامبخش در زندگی هستند، منبعی قابلتوجه بهشمار میآید. استفاده از احادیث معتبر و گزینششده، اعتبار و غنای محتوایی کتاب را افزایش داده است.
خواندن این کتاب به علاقهمندان به معارف اسلامی، دانشجویان و پژوهشگران حوزه دین، کسانی که به دنبال پاسخهای اخلاقی و رفتاری در زندگی روزمره هستند، و افرادی که دغدغه رشد معنوی و اخلاقی دارند پیشنهاد میشود. همچنین برای مربیان، معلمان و والدینی که به دنبال انتقال مفاهیم دینی به نسل جواناند، این کتاب میتواند منبعی مفید باشد.