کتاب مراسم چهلم سحر امیری نژاد + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مراسم چهلم

کتاب مراسم چهلم

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب مراسم چهلم

کتاب مراسم چهلم نوشته‌ی سحر امیری‌نژاد اثری داستانی است که توسط انتشارات نامه مهر به‌صورت الکترونیکی منتشر شده است. این رمان با محوریت زندگی یک دختر جوان به نام پونه و خانواده‌اش، به روایت فرازونشیب‌های عاطفی، اجتماعی و اقتصادی در بستر جامعه‌ی معاصر ایران می‌پردازد. داستان با تمرکز بر روابط خانوادگی، چالش‌های شغلی و تقابل سنت و مدرنیته، تصویری ملموس از دغدغه‌های نسل جوان و فشارهای اجتماعی بر زنان ارائه می‌دهد. مراسم چهلم با نگاهی واقع‌گرایانه، به موضوعاتی چون فقدان، مسئولیت‌پذیری، استقلال زنان و روابط پیچیده‌ی انسانی می‌پردازد و شخصیت‌هایش را در موقعیت‌هایی قرار می‌دهد که انتخاب‌های دشوار و پیامدهای آن‌ها را به‌خوبی به تصویر می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مراسم چهلم

مراسم چهلم، نوشته‌ی سحر امیری‌نژاد، رمانی است که در بستر زندگی شهری و خانوادگی ایران معاصر شکل گرفته است. داستان حول محور پونه، دختری جوان و پرتلاش، و خانواده‌اش می‌چرخد که پس از فوت برادرش، با چالش‌های تازه‌ای روبه‌رو می‌شوند. پونه که علاقه‌مند به کار نجاری است، برخلاف انتظارات سنتی خانواده و جامعه، تصمیم می‌گیرد شغل پدرش را ادامه دهد. این انتخاب، او را در معرض قضاوت‌ها و مخالفت‌های اطرافیان قرار می‌دهد و در عین حال، پیوند عمیق‌تری میان او و پدرش ایجاد می‌کند. رمان با روایت چندصدایی، از زاویه دید شخصیت‌های مختلف، به ویژه پونه و شاهین (کارفرمای پروژه ساختمانی)، پیش می‌رود. این ساختار به خواننده امکان می‌دهد تا با لایه‌های مختلف شخصیت‌ها و انگیزه‌های آن‌ها آشنا شود. مراسم چهلم با پرداختن به موضوعاتی چون فقدان، مسئولیت، استقلال زنان، فشارهای اقتصادی و روابط عاطفی، تصویری از واقعیت‌های تلخ و شیرین زندگی امروز را ارائه می‌دهد. نویسنده با زبان محاوره‌ای و فضاسازی ملموس، داستان را به گونه‌ای روایت کرده است که همدلی و درگیری عاطفی خواننده را برمی‌انگیزد، بدون آنکه به دام اغراق یا شعارزدگی بیفتد.

خلاصه داستان مراسم چهلم

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان مراسم چهلم با معرفی پونه، دختری جوان و مستقل، آغاز می‌شود که پس از مرگ برادرش، به پدرش در کار نجاری و پروژه‌های ساختمانی کمک می‌کند. پونه با وجود مخالفت مادر و نگاه سنتی جامعه، مصمم است مسیر خود را دنبال کند. رابطه‌ی نزدیک او با پدرش، در کنار فشارهای اقتصادی و بیماری پدر، فضای احساسی و پرتنشی را رقم می‌زند. در همین حین، شاهین، کارفرمای پروژه و شخصیتی با گذشته‌ای پرحاشیه، وارد داستان می‌شود. او که نگاه ابزاری به روابط عاطفی دارد، در مواجهه با پونه با چالشی تازه روبه‌رو می‌شود. با وخامت حال پدر پونه و بستری‌شدن او در بیمارستان، بار مسئولیت خانواده بر دوش پونه می‌افتد. پس از فوت پدر، پونه ناچار می‌شود کار نیمه‌تمام پروژه را به پایان برساند تا بتواند هزینه‌های زندگی را تأمین کند. شاهین که همچنان با رفتارهای متناقض و گاه تهدیدآمیز ظاهر می‌شود، پونه را تحت فشار می‌گذارد تا کار را به موقع تحویل دهد. در این میان، حادثه‌ای در محل کار رخ می‌دهد که رابطه‌ی میان پونه و شاهین را وارد مرحله‌ای بحرانی می‌کند. پونه برای دفاع از خود، تصمیمی جسورانه می‌گیرد و شاهین نیز با پیامدهای رفتارهایش مواجه می‌شود. در ادامه، داستان به سمت مواجهه‌ی دو شخصیت اصلی با واقعیت‌های تلخ زندگی، تلاش برای حفظ آبرو و یافتن راهی برای ادامه‌ی مسیر پیش می‌رود. مراسم چهلم با نمایش کشمکش‌های درونی و بیرونی شخصیت‌ها، به موضوعاتی چون استقلال، هویت، عشق و گذشت می‌پردازد و در نهایت، تصویری از بلوغ و تغییر را به نمایش می‌گذارد، بی‌آنکه پایان داستان را به‌طور کامل فاش کند.

چرا باید کتاب مراسم چهلم را بخوانیم؟

مراسم چهلم با روایتی چندلایه و شخصیت‌پردازی دقیق، به دغدغه‌های ملموس نسل جوان، به‌ویژه زنان، می‌پردازد. این کتاب نه‌تنها تصویری از چالش‌های اجتماعی و اقتصادی پیش‌روی خانواده‌های طبقه متوسط را ارائه می‌دهد، بلکه با پرداختن به موضوعاتی چون استقلال زنان، فشارهای سنتی، و روابط پیچیده‌ی انسانی، فرصتی برای همدلی و بازاندیشی فراهم می‌کند. روایت داستان از زاویه دید شخصیت‌های مختلف، امکان درک عمیق‌تری از انگیزه‌ها و احساسات آن‌ها را به خواننده می‌دهد. همچنین، مراسم چهلم با پرهیز از شعارزدگی و اغراق، واقعیت‌های تلخ و شیرین زندگی را به‌گونه‌ای روایت می‌کند که می‌تواند برای بسیاری از مخاطبان آشنا و قابل لمس باشد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به رمان‌های اجتماعی و خانوادگی علاقه دارند، دغدغه‌ی استقلال و هویت زنان را دنبال می‌کنند یا با چالش‌های روابط میان‌نسلی و فشارهای اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همچنین برای دانشجویان و علاقه‌مندان به مطالعات جنسیت و جامعه‌شناسی، این اثر می‌تواند جذاب و آموزنده باشد.

بخشی از کتاب مراسم چهلم

«بااینکه واقعاً در مورد پیری با بابا شوخی کرده بودم اما این‌روزها دیدن چین‌وچروک عمیق روی پیشانی و دست‌های زحمتکشش چیزی نبود که بشود آن‌ها را نادیده گرفت. با یادآوری چهره‌ی شکسته‌ی بابا بغض بدی به جانم افتاد. سعی کردم به خودم مسلط باشم اما قطره‌اشک سمجی بی‌اراده از گوشه‌ی چشمم غلتید و روی گونه‌ام افتاد. آن را با نوک انگشت گرفتم و آرام زمزمه کردم: «همه‌ی این چین‌وچروک‌ها به خاطر لطفشه که به خونواده‌اش داشته. همیشه زحمت کشیده و نون حلال سر سفره‌مون آورده. یعنی میشه موفق بشم شرکت بزنم و بابا دیگه خورده‌کاری نکنه؟ هرچند به لطف مهندسی که خودش می‌گفت اون برج رو داده به بابا و خیلی هم پول خوبی بابتش داده اما بازم دلم می‌خواد خودمون رو پای خودمون کار کنیم. کاش بتونم این کار رو برای بابا بکنم تا خوبی‌هاشو جبران کرده باشم.» اگرچه به خوبی می‌دانستم پیری یک‌شبه‌ی بابا به خاطر چیز دیگری بود اما باز هم با دیدن زحمات زیادی که می‌کشید، غمگین بودم. چند سالی می‌شد که برادرم پدرام را در یک تصادف و درست در سن شانزده‌سالگی از دست داده بودیم و بابا از آن سال به طرز عجیبی شکسته شد. قبل‌ترها پدرام به بابا کمک می‌کرد. همیشه عاشق کار چوب بودم و دوست داشتم هرچیزی را که می‌شود با آن زیبایی خلق کرد امتحان کنم و چه چیزی بهتر از این‌که بابا در کار چوب و ساخت در و کمد و این‌چیزها بود و من با تلاش همه‌چیز را از او یاد گرفتم و کارش را ادامه دادم.»

۲۰%