کتاب فیونای فوق العاده
معرفی کتاب فیونای فوق العاده
فیونای فوقالعاده کتابی کودکانه است که با محوریت شخصیت فیونا، اسب آبی کوچک و کنجکاو، به موضوع خودشناسی و پذیرش تفاوتها میپردازد. گروه نویسندگان زاندروان این داستان را نوشتهاند و تصویرگری آن را ریچارد کادری و دونالد وو برعهده داشتهاند. الهام رضوی ترجمهی فارسی این اثر را انجام داده است. نشر دکسا آن را بهصورت الکترونیکی منتشر کرده است. داستان با زبانی ساده و تصاویری رنگارنگ، کودکان را به دنیای باغوحش میبرد و آنها را با چالشهای فیونا برای پیداکردن ویژگی خاص خودش همراه میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب فیونای فوق العاده
فیونای فوقالعاده اثری داستانی برای کودکان است که با محوریت یک اسب آبی به نام فیونا، به دغدغهی مهمی در سنین پایین میپردازد: آیا هر کسی ویژگی خاصی دارد؟ گروه نویسندگان زاندروان با روایت ماجراهای فیونا در باغوحش، تلاش کردهاند تا مفاهیمی مانند اعتمادبهنفس، پذیرش خود و ارزش دوستی را بهتصویر بکشند. داستان در فضایی شاد و پرجنبوجوش اتفاق میافتد و هر بخش با حضور حیوانات مختلف و تلاش فیونا برای کشف تواناییهایش پیش میرود. تصویرگریهای ریچارد کادری و دونالد وو، فضای داستان را زنده و جذاب کرده است. این کتاب با ساختاری ساده و قابلدرک، مناسب گروه سنی کودک است و بدون پیچیدگیهای اضافی، پیام خود را منتقل میکند.
خلاصه کتاب فیونای فوق العاده
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با حضور فیونا، اسب آبی کوچک باغوحش، آغاز میشود که با دیدن تواناییهای خاص حیوانات دیگر، به این فکر میافتد که آیا خودش هم ویژگی خاصی دارد یا نه. او تلاش میکند مانند گوریلها قوی باشد، مثل گرگها آواز بخواند، یا مانند بز کوهی بپرد، اما در هیچکدام موفق نمیشود. فیونا با ناامیدی به سراغ حیوانات دیگر میرود و هر بار با چالشی تازه روبهرو میشود. در نهایت، دوستانش به او یادآوری میکنند که مهربانی، شجاعت و تلاش برای امتحانکردن چیزهای جدید، ویژگیهایی هستند که او را خاص میکنند. داستان با پذیرش خود و لبخند فیونا به پایان میرسد، جایی که او درمییابد فوقالعادهبودن فقط به داشتن تواناییهای عجیب و غریب محدود نمیشود.
چرا باید کتاب فیونای فوق العاده را بخوانیم؟
این کتاب با زبانی ساده و تصاویری جذاب، به موضوع مهم خودپذیری و ارزش تفاوتها میپردازد. کودکان در جریان داستان فیونا، با مفهوم تلاش، شکست و دوباره امتحانکردن آشنا میشوند و درمییابند که هر کسی بهنوعی خاص است. روایت داستان بهگونهای است که حس همدلی و دوستی را تقویت میکند و به کودکان یاد میدهد که مهربانی و شجاعت، ویژگیهایی ارزشمند هستند. همچنین، تصویرگریهای رنگارنگ و فضای شاد باغوحش، جذابیت بصری کتاب را افزایش داده است.
خواندن این کتاب به کودکانی پیشنهاد میشود که با دغدغهی پیداکردن جایگاه خود یا مقایسه با دیگران روبهرو هستند. همچنین برای والدین و مربیانی که بهدنبال کتابی برای تقویت اعتمادبهنفس و آموزش ارزش تفاوتها به کودکان هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب فیونای فوق العاده
فیونا صدای آواز شنید. گرگها داشتند آواز میخواندند. جمع شده بودند و با صدای خیلی بلند زوزه میکشیدند. فیونا گفت: «چه صدای خوبی دارید! من هم میخواهم امتحان کنم.» فیونا نفس عمیق کشید... سعی کرد، ولی نتوانست. صدای او برای آوازخواندن خوب نبود. فیونا با خودش فکر کرد: «چه کار دیگری هست که بتوانم بکنم؟» آنها گفتند: «نگاه کن!» گرگها خیلی بلند میپریدند هوا؛ با یک جست از روی بوتهی بزرگ و بر شاخ و برگ پریدند. فیونا گفت: «وای! چه جالب!» بز کوهی گفت: «تو هم امتحان کن!» فیونا گفت: «من هم میتوانم!» فیونا نتوانست از روی بوته بپرد. گفت: «باید یک چیز دیگر را امتحان کنم. من توی پریدن خوب نیستم.» فیونا میمونها را دید. از یک شاخه به شاخهی دیگر تاب میخوردند. فیونا گفت: «فهمیدم!» سعی کرد از یک درخت بالا برود. چندبار امتحان کرد. اما نتوانست از درخت بالا برود. پس با خودش فکر کرد: «من چهکاری میتوانم بکنم که خاص باشد؟»