کتاب دست نوشته های کودکان
معرفی کتاب دست نوشته های کودکان
کتاب الکترونیکی «دستنوشتههای کودکان» نوشتهٔ مریم زهرائی را نشر نظری منتشر کرده است. این کتاب مجموعهای از انشاها و نوشتههای دانشآموزان کلاس ششم است که با راهنمایی و گردآوری نویسنده، آموزگار این دانشآموزان، شکل گرفتهاند. «دستنوشتههای کودکان» به موضوعات و دغدغههای کودکان ایرانی میپردازد و تلاش دارد نگاه و احساسات آنها را نسبت به زندگی، خانواده، آرزوها و مسائل اجتماعی به تصویر بکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دست نوشته های کودکان
«دستنوشتههای کودکان» اثری در قالب ناداستان و مجموعهنوشته است که به همت مریم زهرائی، آموزگار آموزش و پرورش، گردآوری شده. این کتاب در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و بازتابی از تجربههای زیسته و تخیل دانشآموزان کلاس ششم را ارائه میدهد. ساختار کتاب بر پایهٔ گردآوری انشاها و نوشتههای کوتاه دانشآموزان استوار است؛ هر بخش به موضوعی متفاوت اختصاص دارد، از آرزوها و رویاها تا دغدغههای اجتماعی و خانوادگی. نویسنده در مقدمه و بخشهای ابتدایی کتاب، به اهمیت درس انشا و نقش آن در پرورش خلاقیت و تخیل کودکان اشاره کرده و تلاش کرده است تا با انتخاب موضوعات متنوع، دانشآموزان را به نوشتن و بیان احساسات خود تشویق کند. این کتاب نهتنها بازتابی از نگاه و زبان کودکان است، بلکه تصویری از فضای آموزشی و دغدغههای معلمان و خانوادهها را نیز ارائه میدهد. قالب کتاب بهگونهای است که هر نوشته، مستقل و با لحن و بیان کودکانهٔ خود، بخشی از دنیای ذهنی نویسندهٔ کوچک را به نمایش میگذارد.
خلاصه کتاب دست نوشته های کودکان
در «دستنوشتههای کودکان»، خواننده با مجموعهای از انشاها و نوشتههای کوتاه روبهرو میشود که هر یک از زبان دانشآموزان کلاس ششم نوشته شدهاند. این نوشتهها موضوعات متنوعی را در بر میگیرند؛ از آرزوها و رویاهای کودکانه گرفته تا دغدغههای اجتماعی، خانوادگی و حتی مسائل دینی و ملی. برخی از انشاها به موضوعاتی چون ظهور امام زمان (عج)، توصیف روزهای خاص مانند شب یلدا، تولد، یا آرزوی اختراع وسایل عجیب و غریب میپردازند. در بخشهایی دیگر، کودکان دربارهٔ احساسات خود نسبت به خانواده، معلم، دوستان و حتی آیندهشان مینویسند. لحن نوشتهها صمیمی و بیپیرایه است و هر دانشآموز با زبان و نگاه خاص خود، دنیای ذهنی و عاطفیاش را بیان میکند. دغدغههایی مانند صبر، مهربانی، عدالت، دوستی و امید به آینده در بسیاری از نوشتهها تکرار میشود. همچنین، برخی نوشتهها به طنز و شوخی آمیختهاند و برخی دیگر رنگ و بوی جدیتر و تأملبرانگیز دارند. در مجموع، کتاب تصویری از دنیای درونی کودکان ایرانی ارائه میدهد که همزمان ساده، صادقانه و گاه شگفتانگیز است.
چرا باید کتاب دست نوشته های کودکان را بخوانیم؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا با دنیای ذهنی و عاطفی کودکان ایرانی آشنا شویم؛ دنیایی که در آن آرزوها، نگرانیها، شادیها و دغدغههای روزمره با زبانی بیواسطه بیان شدهاند. «دستنوشتههای کودکان» نهتنها برای معلمان و والدین، بلکه برای هر کسی که به شناخت نسل جدید و نگاه آنها به زندگی علاقهمند است، خواندنی است. این مجموعه نشان میدهد که چگونه میتوان با ایجاد فضای مناسب، خلاقیت و تخیل کودکان را پرورش داد و به آنها فرصت داد تا خودشان را بیان کنند. همچنین، کتاب میتواند الهامبخش معلمان و مربیانی باشد که به دنبال راههایی برای تشویق دانشآموزان به نوشتن و ابراز احساسات هستند.
مطالعهٔ این کتاب برای آموزگاران، والدین، دانشجویان رشتههای علوم تربیتی و علاقهمندان به ادبیات کودک و نوجوان مفید است. همچنین، کسانی که دغدغهٔ پرورش خلاقیت و مهارتهای نوشتاری در کودکان را دارند، میتوانند از محتوای این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب دست نوشته های کودکان
«اگر یک کلمه بودم کتاب بودم میدونی چرا؟ تو اگر کتاب باشی میتونی آزادانه به این طرف و آن طرف پرواز کنی. و شروع کنی به در آوردن صدای کلمات. آخه به نظر من کتاب یک سازه. سازی که صداش میپیچد توی گوشت و نفود میکند به وسط وسط مغزت. همون جاست که دونه اش توی فکر و خیالت کاشته میشود. با هوای آرامش, با خاک سفر کردن و با خورشید دانایی بزرگ و بزرگتر میشود تا میوه بدهد. میوهای که یک کتاب کامله. (ک) کتاب کرم لطف و رحمت خداست که هميشه باهاشه. (ت) کتاب توان زیاد برای بسم الّه گفتن و شروع خواندن. (ا) کتاب آبی و پاک و زلال بودنش است که به تو کمک میکند توی این دربای بزرگ کلمات شنا کنی. (ب) کتاب بوسهای است که بر گونههای خواننده خوش ذوق زده میشود. برای حس کردن این عظمت با پوست و گوشت تنت یک یا علی میخوانیم شروع کن و چنگ بزن به این صفحات سفر و پرواز کن توی خیال..»