کتاب پزشکی بازساختی چشم + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب پزشکی بازساختی چشم

کتاب پزشکی بازساختی چشم

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب پزشکی بازساختی چشم

کتاب پزشکی بازساختی چشم، اثری تخصصی در حوزه چشم‌پزشکی و مهندسی پزشکی است که توسط مهناز اسکندری و شادی عسکری تدوین شده است. این کتاب به‌صورت جامع به ساختار، عملکرد، بیماری‌ها و روش‌های درمانی چشم انسان می‌پردازد و تلاش دارد با رویکردی علمی و کاربردی، دانش پایه و پیشرفته را در زمینه آناتومی، آسیب‌شناسی، فارماکولوژی و درمان‌های نوین چشم ارائه دهد. مرکز نشر دانشگاه امیرکبیر این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پزشکی بازساختی چشم

پزشکی بازساختی چشم نوشته مهناز اسکندری و شادی عسکری، اثری است که به بررسی جامع ساختار و عملکرد چشم انسان و بیماری‌های مرتبط با آن می‌پردازد. این کتاب در دسته آثار تخصصی پزشکی و مهندسی پزشکی قرار می‌گیرد و به‌ویژه برای دانشجویان، پژوهشگران و متخصصان حوزه چشم‌پزشکی و علوم زیستی تدوین شده است. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا با مروری بر آناتومی و فیزیولوژی چشم آغاز می‌شود و سپس به آسیب‌شناسی و معرفی بیماری‌های شایع چشمی می‌پردازد. در ادامه، سیستم‌های دارورسانی، چالش‌های فارماکولوژیک و روش‌های نوین درمانی مانند ژن‌درمانی و سلول‌درمانی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. کتاب با ارائه جداول، نمودارها و تصاویر متعدد، تلاش کرده است مفاهیم پیچیده را به‌صورت قابل فهم و منسجم ارائه کند. همچنین، واژه‌نامه‌های تخصصی فارسی به انگلیسی و بالعکس در انتهای کتاب گنجانده شده تا مطالعه و درک مطالب را برای مخاطبان تسهیل کند.

خلاصه کتاب پزشکی بازساختی چشم

این کتاب غیرداستانی است و خلاصه آن به شرح پیام‌ها و ایده‌های اصلی می‌پردازد. پزشکی بازساختی چشم با مقدمه‌ای درباره اهمیت چشم و نقش آن در دریافت اطلاعات محیطی آغاز می‌شود. نویسندگان ابتدا ساختار چشم را به‌تفصیل شرح داده‌اند؛ از اجزای بخش قدامی مانند پلک، قرنیه، عنبیه و عدسی تا بخش خلفی شامل زجاجیه، صلبیه، مشیمیه، شبکیه و عصب بینایی. هر بخش با توضیح عملکرد، ویژگی‌های سلولی و نقش آن در بینایی همراه است. در ادامه، کتاب به بیماری‌های شایع چشم می‌پردازد. بیماری‌هایی مانند آب‌مروارید، آب‌سیاه، بلفاریت، کراتیت، کراتوکونوس، سندرم خشکی چشم، یوئیت‌ها و انواع رتینوپاتی‌ها به‌تفصیل معرفی شده‌اند. برای هر بیماری، علل، علائم، روند پیشرفت و روش‌های درمانی رایج و نوین بررسی شده است. نویسندگان به تفاوت‌های اپیدمیولوژیک بیماری‌ها در مناطق مختلف جهان و ایران نیز اشاره کرده‌اند. بخش مهمی از کتاب به سیستم‌های دارورسانی به چشم اختصاص یافته است. چالش‌های انتقال دارو به بخش‌های مختلف چشم، موانع فیزیولوژیک و روش‌های نوین مانند استفاده از پلیمرها، هیدروژل‌ها، نانوذرات و لنزهای دارویی شرح داده شده‌اند. همچنین، فارماکوکینتیک داروهای چشمی و مدل‌سازی ریاضی جذب و توزیع دارو در چشم مورد بحث قرار گرفته است. در فصل‌های پایانی، درمان‌های پیشرفته مانند ژن‌درمانی و سلول‌درمانی برای بیماری‌های ارثی و دژنراتیو شبکیه معرفی شده‌اند. نویسندگان به پتانسیل‌های آینده این روش‌ها، چالش‌ها و محدودیت‌های آن‌ها و نقش سلول‌های بنیادی در بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده چشم پرداخته‌اند. کتاب با جمع‌بندی و ارائه منابع و واژه‌نامه تخصصی به پایان می‌رسد.

چرا باید کتاب پزشکی بازساختی چشم را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی جامع و به‌روز، نه‌تنها ساختار و عملکرد چشم را به‌صورت دقیق بررسی کرده، بلکه به معرفی بیماری‌های شایع و پیچیده چشمی و روش‌های درمانی نوین نیز پرداخته است. ارائه توضیحات علمی همراه با تصاویر، جداول و نمودارها، فهم مطالب را برای مخاطبان تسهیل کرده است. همچنین، پرداختن به موضوعاتی مانند دارورسانی هدفمند، ژن‌درمانی و سلول‌درمانی، کتاب را به منبعی ارزشمند برای آشنایی با آخرین دستاوردهای پزشکی بازساختی چشم تبدیل کرده است. وجود واژه‌نامه‌های تخصصی نیز مطالعه را برای دانشجویان و پژوهشگران ساده‌تر می‌کند.

خواندن این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های پزشکی، مهندسی پزشکی، زیست‌شناسی و داروسازی، همچنین چشم‌پزشکان و متخصصان حوزه سلامت چشم پیشنهاد می‌شود. افرادی که به دنبال آشنایی با ساختار چشم، بیماری‌های چشمی و روش‌های درمانی نوین هستند، می‌توانند از مطالب این کتاب بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب پزشکی بازساختی چشم

چشم انسان بافتی پیچیده است که به دلیل توانایی قابل توجه آن در ضبط و پردازش اطلاعات بصری، اغلب به یک دوربین طبیعی تشبیه می‌شود. درک آناتومی و فیزیولوژی چشم نه تنها برای درک پیچیدگی آن، بلکه برای تشخیص و درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌های چشمی ضروری است. در این جلد کتاب، ما سفری را در ساختارها و عملکردهای پیچیده چشم آغاز می‌کنیم و آناتومی آن را از قسمت قدامی به قسمت خلفی بررسی می‌کنیم. با مروری بر آناتومی چشم، شامل بحث‌های مفصل در مورد پلک‌ها، قرنیه، لیمبوس، عنبیه و جسم مژگانی؛ به عمق بخش خلفی چشم می‌پردازیم و زجاجیه، شبکیه و عصب بینایی را بررسی می‌کنیم. با حرکت فراتر از آناتومی، به حوزه آسیب‌شناسی چشم می‌پردازیم و بیماری‌های مختلفی را که بر بخش‌های قدامی و خلفی چشم تأثیر می‌گذارند بررسی می‌کنیم. از شرایط رایجی مانند آب مروارید و گلوکوم گرفته تا اختلالات پیچیده‌تر مانند رتینوپاتی دیابتی و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن، هر فصل بینش‌هایی را در مورد علت، تشخیص و استراتژی‌های مدیریت بیماری ارائه می‌کند. بعلاوه، ما سیستم‌های پیچیده درگیر در دارورسانی چشمی را بررسی می‌کنیم و در مورد چالش‌ها و پیشرفت‌ها در رساندن عوامل درمانی به چشم بحث می‌کنیم. از موانع جذب و توزیع دارو در چشم گرفته تا سیستم‌ها و تکنیک‌های جدید رسانش دارو، این بخش یک مرور کلی از فارماکولوژی چشم ارائه می‌دهد. بر این پایه، ما به قلمرو فارماکوکینتیک می‌پردازیم و سینتیک داروهای چشمی و اثربخشی درمانی آن‌ها را بررسی می‌کنیم. از طریق مدل‌سازی ریاضی و مطالعات تجربی، هدف ما روشن کردن فرآیندهای پویا حاکم بر جذب، توزیع، متابولیسم و دفع دارو در داخل چشم است. علاوه بر این، ما درمان‌های پیشرفته مانند ژن‌درمانی و درمان‌های مبتنی بر سلول را بررسی می‌کنیم و بینش‌هایی درباره پتانسیل این رویکردهای نوآورانه برای درمان بیماری‌های ارثی شبکیه و سایر اختلالات چشمی ارائه می‌کنیم.

۲۵%