کتاب حواسم به خودم هست (کتاب مربی)
معرفی کتاب حواسم به خودم هست (کتاب مربی)
کتاب حواسم به خودم هست (کتاب مربی) نوشتهی موسسه توسعه محتوای آموزشی دینی (متمادی)، اثری آموزشی در حوزه تعلیمات دینی و تربیت اخلاقی نوجوانان است. این کتاب بهعنوان بخشی از مجموعه کتابهای مربی متمادی، با هدف راهنمایی مربیان و معلمان برای آموزش معارف دینی و سبک زندگی اسلامی به دانشآموزان دوره متوسطه اول تدوین شده است. ساختار کتاب بهگونهای طراحی شده که همزمان با ارائه محتوای اصلی، نکات و پیشنهادهایی برای تدریس بهتر و تأثیرگذارتر در اختیار مربیان قرار میدهد. انتشارات متمادی آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب حواسم به خودم هست (کتاب مربی)
کتاب حواسم به خودم هست (کتاب مربی) با تمرکز بر انتقال آموزههای دینی و اخلاقی به نوجوانان، به مربیان کمک میکند تا مفاهیم بنیادین دین و سبک زندگی اسلامی را بهصورت کاربردی و قابل فهم به دانشآموزان منتقل کنند. نویسندگان این اثر با بهرهگیری از داستانها، مثالهای روزمره، فعالیتهای گروهی و گفتوگوهای کلاسی، تلاش کردهاند فضای آموزشی را از حالت صرفاً نظری خارج کنند و آن را به تجربهای تعاملی و جذاب تبدیل نمایند. ساختار کتاب شامل دوازده درس است که هرکدام به موضوعی خاص مانند تنبلی، ارزش فردی، عادتها، مدیریت زمان، دوستی و هدفگذاری میپردازد. هر درس با اهداف مشخص، فعالیتهای پیشنهادی، داستانهای مرتبط و نکات رفتارسازی همراه است تا مربیان بتوانند بهراحتی محتوای درس را با زندگی روزمره دانشآموزان پیوند دهند. این کتاب بهویژه برای تدریس در پایه هفتم طراحی شده، اما محتوای آن برای همه سالهای متوسطه اول قابل استفاده است. رویکرد اصلی کتاب، تأکید بر تربیت دینی و اخلاقی با تکیهبر آموزههای قرآن و اهلبیت و استفاده از روشهای غیرمستقیم و داستانی برای انتقال مفاهیم است.
خلاصه کتاب حواسم به خودم هست (کتاب مربی)
کتاب حواسم به خودم هست (کتاب مربی) مجموعهای از دوازده درس است که هرکدام به یکی از جنبههای مهم تربیت فردی و اجتماعی نوجوانان میپردازد. در ابتدای هر درس، اهداف آموزشی بهروشنی بیان شده و سپس با استفاده از داستانها، مثالها و فعالیتهای کلاسی، موضوعات بهصورت ملموس و قابل لمس برای دانشآموزان مطرح میشود. درس اول با موضوع «تنبلی؛ ممنوع!» آغاز میشود و به اهمیت کار و تلاش در فرهنگ دینی اشاره دارد. در این بخش، تنبلی به ویروس و هیولا تشبیه شده و با مثالهایی از زندگی روزمره نوجوانان، راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه شده است. همچنین به نقش فضای مجازی و مدیریت زمان در جلوگیری از بیهدفی پرداخته شده است. در درس دوم، «ارزش من»، مفهوم اختیار و ارزش واقعی انسان مورد بحث قرار میگیرد. دانشآموزان با مثالهایی از زندگی خود و دیگران، تفاوت ارزشهای ظاهری و اختیاری را بررسی میکنند و به اهمیت همت و هدفگذاری در موفقیت پی میبرند. درس سوم با عنوان «لازم نیست مشهور شوم» به موضوع شهرت و ارزشهای پایدار میپردازد. با مقایسه رکوردهای گینس و کتاب بندگان خوب خدا، دانشآموزان به این نتیجه میرسند که ارزش واقعی در تلاش برای رضایت خداوند و انجام کارهای نیک است، نه صرفاً جلب توجه دیگران. در درس چهارم، «رفیقی به نام عادت»، مفهوم عادتهای خوب و بد بررسی میشود. دانشآموزان با فعالیتهای خودشناسی و مثالهای ملموس، یاد میگیرند که چگونه عادتهای ناپسند را شناسایی و جایگزین کنند. درس پنجم، «زگیلهای بدجنس»، به عادتهای بد و آثار آنها بر شخصیت و زندگی فردی میپردازد. در این بخش، تفاوت عادتهای بد معمولی و عادتهایی که به گناه منجر میشوند، توضیح داده شده و راهکارهایی برای ترک آنها ارائه میشود. در درس ششم، «رفیقهای دوستداشتنی»، اهمیت عادتهای خوب و نقش آنها در رشد شخصیت مطرح شده است. دانشآموزان با مثالهایی از زندگی روزمره و روایتهای دینی، با راههای ایجاد و تقویت عادتهای خوب آشنا میشوند. در ادامه، درسهایی مانند «آرزوهای مریخی»، «نعمت امید»، «به سوی هدف؛ حرکت»، «من تنها نیستم»، «کلید مدارا» و «شروع خوب» هرکدام به موضوعاتی چون امید، هدفگذاری، دوستی، مدارا و آغازهای مثبت در زندگی میپردازند. هر درس با فعالیتهای عملی، داستانها و گفتوگوهای گروهی همراه است تا دانشآموزان بتوانند مفاهیم را در زندگی خود بهکار بگیرند. در مجموع، کتاب با رویکردی تعاملی و کاربردی، تلاش کرده است تربیت دینی و اخلاقی را به بخشی از زندگی روزمره نوجوانان تبدیل کند.
چرا باید کتاب حواسم به خودم هست (کتاب مربی) را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی آموزشی و تعاملی، به مربیان و معلمان ابزارهایی ارائه میدهد تا بتوانند مفاهیم دینی و اخلاقی را بهصورت ملموس و جذاب به نوجوانان منتقل کنند. ویژگی شاخص این اثر، استفاده از داستانها، مثالهای روزمره و فعالیتهای گروهی است که باعث میشود دانشآموزان نهتنها شنونده، بلکه فعالانه در فرایند یادگیری مشارکت داشته باشند. همچنین، هر درس با اهداف مشخص و راهکارهای رفتارسازی همراه است که به مربیان کمک میکند تأثیر آموزش را در رفتار و نگرش دانشآموزان مشاهده کنند. این کتاب بهویژه در شرایطی که نوجوانان با چالشهایی مانند مدیریت زمان، فضای مجازی، عادتهای رفتاری و انتخابهای اخلاقی روبهرو هستند، میتواند راهنمایی عملی و قابل اجرا ارائه دهد.
خواندن این کتاب به مربیان، معلمان، مشاوران مدارس و والدینی که دغدغه تربیت دینی و اخلاقی نوجوانان را دارند پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که بهدنبال راهکارهایی برای تقویت مهارتهای فردی، مدیریت عادتها و ارتقای سبک زندگی اسلامی در نوجوانان هستند، مناسب است.