کتاب روان شناسی تروما شانتی فارینگتون + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب روان شناسی تروما

کتاب الکترونیکی «روان‌شناسی تروما» نوشتهٔ شانتی فارینگتون و آلیسون وودوارد و با ترجمهٔ محمدرضا چنگیز و احمدحسین اوزار، توسط نشر اشراقیه منتشر شده است. این اثر به بررسی جامع پدیدهٔ تروما (آسیب روانی) و تأثیرات آن بر روان، جسم و روابط اجتماعی می‌پردازد و بخشی از مجموعهٔ «روان‌شناسی همه‌چیز» است. نویسندگان با تکیه‌بر پژوهش‌های بالینی و علوم اعصاب، مفاهیم بنیادین تروما، انواع آن، و رویکردهای درمانی نوین را برای مخاطبان علاقه‌مند به روان‌شناسی و سلامت روان توضیح داده‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب روان شناسی تروما

«روان‌شناسی تروما» اثری ناداستان و تخصصی در حوزهٔ روان‌شناسی است که با رویکردی تحلیلی و آموزشی، به بررسی ابعاد گوناگون تروما و پیامدهای آن می‌پردازد. این کتاب در قالبی آموزشی و تحلیلی، با زبانی روشن و ساختاری منظم، مفاهیم پایه‌ای تروما را از منظرهای مختلف علمی، فلسفی، اجتماعی و فرهنگی واکاوی می‌کند. نویسندگان، شانتی فارینگتون و آلیسون وودوارد، با بهره‌گیری از تجربیات بالینی و پژوهش‌های روز، تلاش کرده‌اند تا تصویری چندلایه از تروما ارائه دهند؛ از تعریف و انواع تروما گرفته تا تأثیرات آن بر مغز، بدن و روابط انسانی. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا مفاهیم بنیادین و نظریه‌های مرتبط با تروما را شرح می‌دهد و سپس به بررسی رویکردهای درمانی، نقش دلبستگی، فرهنگ، تفاوت‌های فردی و حتی ابعاد معنوی و جمعی تروما می‌پردازد. این اثر نه‌تنها برای متخصصان حوزهٔ سلامت روان، بلکه برای عموم علاقه‌مندان به درک بهتر آسیب‌های روانی و راه‌های مواجهه با آن‌ها قابل استفاده است. در کنار مباحث نظری، مثال‌ها و روایت‌هایی از زندگی واقعی، کتاب را به منبعی کاربردی برای شناخت و مدیریت تروما تبدیل کرده است. همچنین، «روان‌شناسی تروما» با نقد افسانه‌ها و باورهای نادرست رایج دربارهٔ آسیب‌های روانی، تلاش می‌کند نگاه جامعه را نسبت به تجربه‌های آسیب‌زا انسانی‌تر و واقع‌بینانه‌تر کند.

خلاصه کتاب روان شناسی تروما

این کتاب با رویکردی چندوجهی، به بررسی چیستی تروما و تأثیرات آن بر فرد و جامعه می‌پردازد. نویسندگان ابتدا مفهوم تروما را به‌عنوان تجربه‌ای آسیب‌زا که فراتر از کنترل فرد است و می‌تواند پیامدهای روانی، جسمانی و اجتماعی عمیقی داشته باشد، تعریف کرده‌اند. سپس به انواع تروما، از جمله تروماهای حاد، مزمن، جمعی، نسلی و اخلاقی اشاره شده و تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر توضیح داده می‌شود. در ادامه، کتاب به نقش عوامل زیستی، عصبی و روان‌شناختی در شکل‌گیری و تداوم علائم تروما می‌پردازد. برای مثال، تأثیر تروما بر مغز و دستگاه عصبی، اختلال در تنظیم هیجانی و بروز درد-نمون‌های مختلف (مانند اضطراب، افسردگی، اختلال خواب و مشکلات شناختی) به‌تفصیل شرح داده شده است. همچنین، نظریه‌های مختلف دربارهٔ تروما، از جمله نظریهٔ شناختی، دلبستگی، عصب-زیست‌شناختی و اجتماعی، به‌زبان ساده معرفی شده‌اند. کتاب به اهمیت دلبستگی‌های اولیه و نقش آن‌ها در تاب‌آوری یا آسیب‌پذیری افراد در برابر تروما اشاره دارد و نشان می‌دهد که تجربه‌های کودکی و روابط اولیه چگونه می‌توانند واکنش فرد به رویدادهای آسیب‌زا را شکل دهند. همچنین، به موضوعاتی مانند تروماهای نیابتی (تجربهٔ غیرمستقیم تروما از طریق مواجهه با رنج دیگران)، تروماهای رابطه‌ای و پیچیده، و تأثیرات فرهنگی و اجتماعی بر تجربه و پردازش تروما پرداخته شده است. در بخش‌های پایانی، رویکردهای درمانی نوین مانند درمان آگاه به تروما، روان‌درمانی شناختی-رفتاری، درمان‌های بدن‌محور و نقش خانواده و جامعه در حمایت از افراد آسیب‌دیده بررسی می‌شود. کتاب با تأکید بر اهمیت درک انسانی‌تر از تروما و رد افسانه‌ها و قضاوت‌های رایج، مخاطب را به پذیرش و مواجههٔ فعال با آسیب‌های روانی دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب روان شناسی تروما را بخوانیم؟

این کتاب با ارائهٔ تصویری جامع و علمی از تروما، به خواننده کمک می‌کند تا نه‌تنها نشانه‌ها و پیامدهای آسیب‌های روانی را بهتر بشناسد، بلکه بتواند با دیدی واقع‌بینانه‌تر و انسانی‌تر به تجربه‌های دشوار خود یا دیگران نگاه کند. «روان‌شناسی تروما» با ترکیب دانش بالینی، علوم اعصاب و روایت‌های واقعی، به مخاطب امکان می‌دهد تا پیچیدگی‌های تروما را درک کند و راهکارهایی برای مواجهه و بهبود بیابد. این اثر با نقد باورهای نادرست و ارائهٔ رویکردهای نوین درمانی، به‌ویژه درمان آگاه به تروما، ابزاری ارزشمند برای افزایش آگاهی فردی و اجتماعی دربارهٔ آسیب‌های روانی فراهم می‌آورد.

مطالعهٔ این کتاب برای دانشجویان و متخصصان روان‌شناسی، مشاوران، روان‌درمانگران، مددکاران اجتماعی و هر کسی که با آسیب‌های روانی یا تجربه‌های دشوار زندگی دست‌وپنجه نرم می‌کند، مفید است. همچنین، برای افرادی که به دنبال درک عمیق‌تر از تروما و راه‌های حمایت از خود یا اطرافیان هستند، این کتاب توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب روان شناسی تروما

«تجربه‌هایی که فراتر از کنترل فرد هستند و باعث ناراحتی جسمانی، روان‌شناختی یا هیجانی می‌شوند و توانایی او را برای مقابله تحت تأثیر قرار می‌دهند، به عنوان «تروما» شناخته می‌شوند. تروما می‌تواند به بهباشی هیجانی، جسمانی، اجتماعی یا روان‌شناختی فرد آسیب بزند؛ این تأثیر ممکن است کوتاه‌مدت باشد، یا در برخی موارد، اثرات بلندمدت بر جای بگذارد. درک این که چگونه غریزهٔ بقای انسان بر دستگاه‌های بدن ما تأثیر می‌گذارد، در کنار تجربه‌های آغازین زندگی و دلبستگی‌های ما، برای پردازش تجربه‌های ما و کمک به فرد برای کنار آمدن با تجربهٔ تروماتیک اهمیت دارد. تجربهٔ رویدادی تروماتیک همیشه به ابتلا به اختلال استرس پسا ترومایی منجر نمی‌شود. اگرچه ممکن است فرد بی‌درنگ پس از رویداد، یک یا چند علامت را تجربه کند که به آن «اختلال استرس حاد» گفته می‌شود. با پشتیبانی خوب و فضایی برای پردازش این تجربه‌ها، این علائم معمولاً با گذشت زمان کاهش می‌یابند. اگر این علائم برای یک یا چند ماه باقی بمانند، متخصصان پزشکی تشخیص اختلال استرس پسا ترومایی بر آن می‌گذارند. هنگامی که کسی از سنین پایین مجموعه‌ای از حوادث تروماتیک پیاپی را تجربه می‌کند، به آن اختلال استرس پسا ترومایی پیچیده گفته می‌شود. تأثیر علائم تروما در اختلال استرس پسا ترومایی پیچیده معمولاً پایدارتر است و معمولاً به حمایت حرفه‌ای طولانی مدت نیاز دارد تا فرد بتواند در طول زمان پردازش و بهبود یابد.»

۲۰%