کتاب ستاره ای در تاریکی
معرفی کتاب ستاره ای در تاریکی
کتاب الکترونیکی «ستارهای در تاریکی (زندگینامهٔ ستاره مرادی دختری با معلولیت ۳)» نوشتهٔ ستاره مرادی و با ویراستاری بهمن پرتو، روایتی خودنوشت از زندگی دختری است که با فلج مغزی به دنیا آمده و با چالشهای جسمی و اجتماعی دستوپنجه نرم میکند. نشر مانیان آن را منتشر کرده است. این کتاب در دستهٔ زندگینامه و خاطرات قرار میگیرد و با نگاهی صادقانه، تجربههای زیستهٔ نویسنده را از کودکی تا بزرگسالی روایت میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ستاره ای در تاریکی
«ستارهای در تاریکی» اثری در قالب زندگینامه و خاطرات است که به قلم خود ستاره مرادی نوشته شده و با نگاهی جزئینگر، فرازونشیبهای زندگی یک دختر با معلولیت فلج مغزی را به تصویر میکشد. کتاب ساختاری روایی دارد و از زبان اولشخص، خواننده را به دنیای درونی نویسنده دعوت میکند. روایت از تولد نویسنده در تهران آغاز میشود و با عبور از مراحل مختلف زندگی، از کودکی و مدرسه تا جوانی و تلاش برای استقلال، پیش میرود. هر فصل به بخشی از زندگی ستاره اختصاص یافته و موضوعاتی مانند خانواده، مدرسه، دوستی، ناامیدی، امید، تلاش برای پذیرش و مبارزه با تبعیض را در بر میگیرد. این کتاب نهتنها به مسائل جسمی و پزشکی میپردازد، بلکه لایههای عمیقتری از احساسات، تنهایی، امید و جستوجوی معنا را نیز واکاوی میکند. نویسنده با صداقتی ملموس، تجربههای شخصی خود را به اشتراک میگذارد و از خلال روایت، تصویری از جامعه و چالشهای افراد دارای معلولیت ارائه میدهد. «ستارهای در تاریکی» اثری است که در قالب ناداستان، با تکیهبر خاطرات و تأملات نویسنده، به موضوعات هویت، پذیرش خود و امید در دل محدودیتها میپردازد.
خلاصه کتاب ستاره ای در تاریکی
کتاب «ستارهای در تاریکی» روایتی است از زندگی ستاره مرادی، دختری که با فلج مغزی به دنیا آمده و از همان آغاز، با چالشهای جسمی و اجتماعی روبهرو میشود. داستان با تولد ستاره در بیمارستانی در تهران شروع میشود؛ تولدی که با سکوت و نگرانی همراه است و خیلی زود، تشخیص فلج مغزی مسیر زندگی او را تغییر میدهد. ستاره در خانهای کوچک و محلهای شلوغ بزرگ میشود؛ جایی که مهر مادر و پدر، نخستین پناهگاههای او در برابر سختیها هستند. مادر با صبوری و تمرینهای روزانه، تلاش میکند تا ستاره را به زندگی امیدوار کند و پدر با قصههایش، الهامبخش مقاومت و امید میشود. کودکی ستاره با تفاوتهایی نسبت به همسالانش سپری میشود؛ او نمیتواند مانند دیگران بدود یا بازی کند و بیشتر وقتش را در حاشیه میگذراند. مدرسه برایش همزمان دریچهای به جهان دانایی و میدانی برای مبارزه با نگاههای ترحمآمیز است. ستاره با تلاش فراوان، درس میخواند و با واژهها دوست میشود؛ نوشتن برایش راهی میشود تا احساسات و آرزوهایش را بیان کند. در کنار چالشهای جسمی، با موانع اجتماعی و فرهنگی نیز روبهروست؛ از نگاههای سنگین تا فرصتهای شغلی که بهراحتی از دست میروند. در نوجوانی و جوانی، ستاره با ناامیدیها، رد شدنها و وعدههای پوچ مواجه میشود اما هر بار، با امیدی تازه و نیرویی درونی، مسیرش را ادامه میدهد. او از تجربههایش در موسسات حمایتی، جستوجوی کار و تلاش برای استقلال مینویسد و از لحظاتی که جامعه، او را نادیده میگیرد یا به حاشیه میراند. با اینحال، ستاره از دل همین سختیها، راهی برای معنا دادن به زندگی پیدا میکند؛ نوشتن، دوستی با قلم و پذیرش خود، به او قدرت میدهد تا با محدودیتها کنار بیاید و امید را زنده نگه دارد. کتاب با تأملاتی دربارهٔ پذیرش، شکرگزاری و جستوجوی نور در دل تاریکی به پایان میرسد و نشان میدهد که حتی در دشوارترین شرایط، میتوان راهی برای زیستن و معنا یافت.
چرا باید کتاب ستاره ای در تاریکی را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی صادقانه و بیپرده، تجربههای زیستهٔ یک فرد با معلولیت را از زاویهای نزدیک و ملموس به تصویر میکشد. «ستارهای در تاریکی» نهتنها به مسائل جسمی و پزشکی میپردازد، بلکه لایههای عمیقتری از احساسات، امید، ناامیدی، مبارزه با تبعیض و جستوجوی هویت را واکاوی میکند. خواندن این اثر فرصتی است برای آشنایی با دنیای درونی افرادی که با محدودیتهای جسمی زندگی میکنند و در عینحال، امید و اراده را در دل دشواریها زنده نگه میدارند. کتاب، مخاطب را با چالشهای اجتماعی و فرهنگی افراد دارای معلولیت آشنا میکند و به بازاندیشی دربارهٔ پذیرش، همدلی و معنای واقعی موفقیت و خوشبختی دعوت میکند.
مطالعهٔ این کتاب برای کسانی که به موضوعات زندگینامه، خاطرات و روایتهای شخصی علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای افرادی که دغدغهٔ آشنایی با تجربههای افراد دارای معلولیت، مسائل اجتماعی، پذیرش خود و مبارزه با تبعیض را دارند، مفید خواهد بود. «ستارهای در تاریکی» میتواند برای خانوادهها، معلمان، مشاوران و فعالان حوزهٔ معلولیت و توانبخشی نیز الهامبخش باشد.
بخشی از کتاب ستاره ای در تاریکی
«من ستاره دختری از خاک ایران، با قلبی سرشار از امید به آینده و با نگاهی نگران در کوچهپسکوچههای خیال و در لابهلای سختیهای زندگی. بهتنهایی. با مشقت و رنجهای فراوان. آیههای امید را جستوجو میکنم. چراکه میخواهم تا با بالهای خیالی ساختهشده از جنس رویاهایم روزی بتوانم همچون عقاب در آسمان و بر فراز ابرهای سرزمینم پرواز کنم و امروز میخواهم داستان زندگی پر از فراز و نشیب خودم را با شما قسمت کنم. نه برای اینکه بخواهم شما را به شگفتی وادارم. بلکه برای اینکه بگویم زندگی حتی وقتی با رنگهای درد و محدودیت نقاشی شده، میتواند بوم زیبایی باشد تا بتواند با رنگهای خیالانگیز خود نقشهایی رویایی خلق کند. این کتاب، داستان من است؛ دختری که با فلج مغزی ۳ به دنیا آمد. اما هرگز اجازه نداد این نام هویتش را تعریف کند. اینجا در این صفحات، من از قلبم برایتان میگویم. از روزهایی که لرزش دستهایم مانع گرفتن رویاهایم نشد و از لحظههایی که پاهایم هرچند ناتوان، مرا به قلههای امید بردند.»
با سلام این کتاب گوشه ای از مشکلات جامعه معلولان را بیان می کند . قشری که دیده نمی شوند و در شلوغی و هیاهوی جامعه گویی جایی برای آنان نیست. هر چند در پایان بارقه هایی از امید در