کتاب از اوتیسم نترسید!
معرفی کتاب از اوتیسم نترسید!
کتاب الکترونیکی «از اوتیسم نترسید!» نوشتهٔ زینب تقانی قلعهنوی و با ویراستاری رها عرفانی، توسط نشر افروغ منتشر شده است. این اثر به موضوع اوتیسم و شناخت دقیقتر این اختلال میپردازد و تلاش دارد با زبانی روشن، مرزهای اوتیسم را از دیگر اختلالات مشابه جدا کند. کتاب در دستهٔ ناداستان و حوزهٔ روانشناسی و آموزش ویژه قرار میگیرد و برای خانوادهها، مربیان و علاقهمندان به موضوعات رشد و اختلالات عصبی-رشدی مناسب است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب از اوتیسم نترسید!
«از اوتیسم نترسید!» اثری ناداستان و آموزشی است که با تمرکز بر آگاهیبخشی دربارهٔ اختلال طیف اوتیسم نوشته شده است. زینب تقانی قلعهنوی در این کتاب، با رویکردی تحلیلی و تجربی، تلاش کرده تا باورهای نادرست و کلیشههای رایج پیرامون اوتیسم را به چالش بکشد و تصویری واقعیتر از این اختلال ارائه دهد. ساختار کتاب بهگونهای است که ابتدا به باورهای غلط و مرزهای اوتیسم با سایر اختلالات میپردازد و سپس به معرفی ویژگیها، علائم و چالشهای افراد دارای اوتیسم وارد میشود. نویسنده با بهرهگیری از مثالهای عینی، خاطرات و روایتهای شخصی، فضای کتاب را ملموستر کرده است. این کتاب نهتنها برای والدین و خانوادههای افراد دارای اوتیسم، بلکه برای معلمان، درمانگران و هر کسی که با این موضوع سروکار دارد، قابل استفاده است. «از اوتیسم نترسید!» در قالبی آموزشی و راهنماگونه، سعی دارد مسیر پذیرش، شناخت و حمایت از افراد دارای اوتیسم را هموارتر کند و به رفع ترس و ابهام پیرامون این اختلال کمک کند.
خلاصه کتاب از اوتیسم نترسید!
کتاب «از اوتیسم نترسید!» با هدف زدودن ترس و ابهام از اختلال اوتیسم، ابتدا به این پرسش میپردازد که اوتیسم چه چیزی نیست. نویسنده با بررسی باورهای غلط و مقایسهٔ اوتیسم با اختلالاتی مانند ناتوانی ذهنی، بیشفعالی، صرع، فلج مغزی، اختلال ارتباط اجتماعی، روانپریشی، سندروم داون، دیرآموزی، وسواس اجباری و حتی اسکیزوفرنی، تلاش میکند مرزهای دقیق اوتیسم را مشخص کند و نشان دهد که هر نشانهای الزاماً به معنای اوتیسم نیست. در ادامه، کتاب به معرفی اوتیسم و ویژگیهای اصلی آن میپردازد؛ از جمله نقص در روابط اجتماعی، مشکلات گفتار و زبان، رفتارهای تکراری و محدود، و چالشهای حسی. نویسنده تأکید دارد که هیچ دو فرد دارای اوتیسمی شبیه هم نیستند و هر فرد الگوی منحصر به فردی از علائم و تواناییها را نشان میدهد. کتاب با روایت داستانهایی از تجربههای واقعی، به خانوادهها و اطرافیان افراد دارای اوتیسم کمک میکند تا با دیدی واقعبینانهتر و پذیراتر با این اختلال مواجه شوند. پیام اصلی کتاب این است که اوتیسم نه ترسناک است و نه نشانهٔ بیاحساسی یا بیآینده بودن؛ بلکه با شناخت، پذیرش و حمایت، میتوان کیفیت زندگی افراد دارای اوتیسم و خانوادههایشان را بهبود بخشید.
چرا باید کتاب از اوتیسم نترسید! را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر رفع باورهای غلط و ترسهای رایج دربارهٔ اوتیسم، به مخاطب کمک میکند تا با دیدی بازتر و علمیتر به این اختلال نگاه کند. «از اوتیسم نترسید!» نهتنها اطلاعات تخصصی و بهروز دربارهٔ اوتیسم ارائه میدهد، بلکه با مثالها و روایتهای ملموس، فضای ذهنی مخاطب را به سوی پذیرش و همدلی سوق میدهد. خواندن این کتاب میتواند به خانوادهها، معلمان و حتی عموم جامعه کمک کند تا با افراد دارای اوتیسم ارتباط مؤثرتری برقرار کنند و نقش حمایتی خود را بهتر ایفا کنند. همچنین، این اثر به کاهش انگ و تبعیض اجتماعی نسبت به اوتیسم یاری میرساند و راهکارهایی برای مواجهه با چالشهای روزمرهٔ این اختلال ارائه میدهد.
مطالعهٔ این کتاب برای والدین و خانوادههای افراد دارای اوتیسم، معلمان، مربیان، درمانگران و دانشجویان رشتههای روانشناسی و علوم تربیتی مفید است. همچنین، هر کسی که دغدغهٔ شناخت بهتر اختلالات عصبی-رشدی و بهبود تعامل با افراد دارای اوتیسم را دارد، میتواند از محتوای این کتاب بهرهمند شود.
بخشی از کتاب از اوتیسم نترسید!
«از اوتیسم نترسید! مدتی است که میخواهم نوشتن این کتاب را شروع کنم؛ اما هر بار به یک بهانهای آن را عقب میانداختم. راستش را بخواهید نوشتن از اختلال اوتیسم آنقدرها هم راحت و ساده نیست؛ چون ناشناختهها از اوتیسم خیلی زیاد است و وقتی چیزی برای بشر ناشناخته باشد، اولین واکنشش در برابر آن چیز ناشناخته ترس خواهد بود. از طرفی این نام «از اوتیسم نترسید» ممکن است برای عدهای از والدین و خانوادههای افراد دارای اوتیسم نایسند بیاید و باعث تکدرشان شود؛ چراکه در گفتگوهای درونیشان با خود میاندیشند که فرزندان دلبند ما که ترسناک نیستند. آنها مثل فرشتهٔ پاک و بیگناه هستند و شاید گمان میکنند که بقیهٔ افراد یک جامعه هم این موضوع برایشان واضح و روشن است. البته ممکن است که این موضوع در کشورهای دیگر جهان صدق کند و مردم بدانند که افراد دارای اوتیسم بسیار پاک و زلالند؛ اما در کشور ما ایران به دلیل ناآگاهی بسیاری از مردم دربارهٔ اختلالات طیف اوتیسم ممکن است چنین ظنی دربارهٔ اوتیسم وجود نداشته باشد و هدف اصلی من از نوشتن این کتاب همین است. اینکه سهم کمی در شناساندن اختلال اوتیسم به جامعه داشته باشم.»