کتاب تربیت بدنی و آموزش در مدارس بختیار حسین زاده + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب تربیت بدنی و آموزش در مدارس

کتاب تربیت بدنی و آموزش در مدارس

معرفی کتاب تربیت بدنی و آموزش در مدارس

کتاب الکترونیکی «تربیت بدنی و آموزش در مدارس» نوشتهٔ بختیار حسین‌زاده و علی پور زارعیان اثری تخصصی در حوزهٔ ورزش مدارس و آموزش تربیت بدنی است که نشر فروغ سیمرغ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی اهمیت، اهداف، اصول و چالش‌های تربیت بدنی در نظام آموزشی مدارس می‌پردازد و با رویکردی تحلیلی، نقش ورزش را در رشد جسمانی، روانی و اجتماعی دانش‌آموزان واکاوی می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تربیت بدنی و آموزش در مدارس

«تربیت بدنی و آموزش در مدارس» اثری ناداستان و آموزشی است که به صورت جامع به موضوع ورزش و تربیت بدنی در مدارس می‌پردازد. نویسندگان، بختیار حسین‌زاده و علی پور زارعیان، با تکیه‌بر پژوهش‌های علمی و تجربیات آموزشی، ساختار کتاب را در قالب فصل‌هایی منظم ارائه داده‌اند. هر فصل به یکی از جنبه‌های کلیدی تربیت بدنی در مدارس اختصاص یافته است؛ از تعریف و اهداف تربیت بدنی، تفاوت آن با ورزش، ضرورت وجود ورزش مدارس، تا اصول برنامه‌ریزی، مدیریت کلاس، ویژگی‌های معلم تربیت بدنی، آسیب‌ها و چالش‌های زیرساختی، و مقایسه نظام‌های آموزشی ایران و سایر کشورها. کتاب همچنین به دیدگاه‌های جامعه‌شناختی، روان‌شناختی و زیست‌شناسی دربارهٔ ورزش و اهمیت فعالیت‌های ورزشی در مدارس می‌پردازد. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هم به مبانی نظری و هم به جنبه‌های عملی و اجرایی تربیت بدنی توجه دارد و با ارائهٔ مثال‌ها و راهکارهای کاربردی، تلاش کرده است تا نیازهای معلمان، دانشجویان و مدیران آموزشی را پوشش دهد.

خلاصه کتاب تربیت بدنی و آموزش در مدارس

این کتاب با طرح اهمیت اساسی تربیت بدنی در شکل‌گیری شخصیت و سلامت جسمانی و روانی دانش‌آموزان آغاز می‌شود. نویسندگان تأکید کرده‌اند که تربیت بدنی نه‌تنها به رشد مهارت‌های حرکتی و آمادگی جسمانی می‌پردازد، بلکه نقش مهمی در پرورش اجتماعی، اخلاقی و عقلانی دانش‌آموزان دارد. اهداف تربیت بدنی در دو دستهٔ اختصاصی (مانند توسعهٔ مهارت‌های حرکتی، افزایش قابلیت‌های جسمانی و یادگیری مهارت‌های ورزشی) و اجتماعی (مانند آموزش رقابت سازنده، احترام به قوانین، انگیزش و اعتماد به نفس) بررسی شده است. در ادامه، تفاوت میان ورزش و تربیت بدنی به‌روشنی بیان شده و تأکید شده است که تربیت بدنی فرایندی آموزشی-تربیتی است که هدف آن رشد همه‌جانبهٔ انسان از طریق فعالیت‌های جسمانی است، در حالی که ورزش بیشتر بر رقابت و مهارت‌های خاص تمرکز دارد. کتاب به ضرورت وجود ورزش مدارس و نقش آن در ارتقای سلامت، یادگیری و هویت فرهنگی دانش‌آموزان اشاره کرده و چالش‌هایی مانند کمبود معلم متخصص، امکانات ناکافی و بودجهٔ محدود را نیز مطرح کرده است. در بخش‌های بعدی، اصول برنامه‌ریزی و مدیریت درس تربیت بدنی، روش‌های گروه‌بندی، سازماندهی کلاس، و ویژگی‌های معلم موفق تربیت بدنی شرح داده شده است. همچنین، به اهمیت ارزشیابی، ایجاد انگیزه، و توجه به تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان پرداخته شده است. کتاب با مقایسهٔ نظام‌های آموزشی ایران و چند کشور دیگر، دیدگاه‌های مختلف دربارهٔ ورزش و تربیت بدنی را بررسی کرده و در نهایت، بر اهمیت فعالیت‌های ورزشی در مدارس و نقش آن در رشد همه‌جانبهٔ دانش‌آموزان تأکید کرده است.

چرا باید کتاب تربیت بدنی و آموزش در مدارس را بخوانیم؟

مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای آشنایی عمیق با مبانی نظری و عملی تربیت بدنی در مدارس. «تربیت بدنی و آموزش در مدارس» با پرداختن به اهداف، ضرورت‌ها، چالش‌ها و راهکارهای اجرایی، به معلمان، دانشجویان و مدیران آموزشی کمک می‌کند تا نقش ورزش را در رشد جسمانی، روانی و اجتماعی دانش‌آموزان بهتر درک کنند. این کتاب با ارائهٔ مثال‌های کاربردی و تحلیل‌های مقایسه‌ای، دید جامعی از وضعیت تربیت بدنی در مدارس ایران و جهان ارائه می‌دهد و به دغدغه‌های مرتبط با کیفیت آموزش، مدیریت کلاس و توسعهٔ مهارت‌های فردی و اجتماعی پاسخ می‌دهد.

این کتاب برای معلمان تربیت بدنی، دانشجویان رشته‌های علوم ورزشی و تربیت بدنی، مدیران مدارس و علاقه‌مندان به آموزش و پرورش مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ ارتقای سلامت جسمانی و روانی دانش‌آموزان، بهبود کیفیت آموزش و توسعهٔ مهارت‌های اجتماعی در محیط مدرسه را دارند، مطالعهٔ این اثر توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب تربیت بدنی و آموزش در مدارس

«تربیت‌بدنی بیشتر به دنبال آمادگی بیشتر و اجرای هر چه بهتر مهارت‌های ورزشی خاصی می‌باشد که به لحاظ عینی قابل مشاهده و اندازه‌گیری است. اگر چه کسب نتیجه بهتر در هر برنامه‌ی تربیت بدنی یکی از اهداف مهمی است که دنبال می‌شود، اما نباید این نگرش آن قدر قوی شود که به عنوان یک هدف اصلی مورد توجه معلمان قرار گرفته و برنامه‌های تربیت بدنی کلا نتیجه محور گردد. در واقع هدف اصلی تعلیم و تربیت حرکتی نه تنها باید کسب نتیجه‌ی بهتر باشد بلکه از آن مهم‌تر باید تأثیری باشد که فرایند آموزش و تجربیات حرکتی بر رشد یک‌پارچه‌ی دانش‌آموزان دارد. شاید یکی از دلایل کم توجهی معلمان به فرایند تعلیم و تربیت از طریق حرکت، مشکل بودن مشاهده و اندازه‌گیری تأثیری است که تجربیات حرکتی بر رشد تمامیت دانش‌آموزان دارد. بدیهی است رشد سطح مهارت‌ها و افزایش سطوح آمادگی بدنی از جمله اهداف کوتاه مدت ما هستند اما در راه رسیدن به این اهداف کمی و نتیجه محور، مسلماً ارزش‌هایی وجود دارد که برای ما به مراتب مهم‌تر از خود نتایج می‌باشد. باید توجه داشت رشد مهارت‌های حرکتی و آمادگی‌های بدنی برای ما بسیار مهم است و ما به عنوان معلم‌های تربیت بدنی حتما باید چنین تغییرات کمی و کیفی را در آنان ایجاد کنیم. اما مهم‌تر این واقعیت است که باید رشد مهارت‌های حرکتی و آمادگی‌های جسمانی را وسیله‌ای برای رسیدن به یک هدف بزرگ‌تر و با ارزش‌تر یعنی آماده کردن دانش‌آموزان برای زندگی بهتر مورد مطالعه قرار داد.»