کتاب پر گشا تا ارغوان
معرفی کتاب پر گشا تا ارغوان
کتاب الکترونیکی «پرگشا تا ارغوان» نوشتهٔ امیر عطاران اثری است که نشر نسل روشن آن را منتشر کرده است. این کتاب مجموعهای از قطعههای ادبی و نثرهای تأملبرانگیز است که با نگاهی به دغدغههای معنوی و انسانی، به موضوعاتی چون خودشناسی، پذیرش، صبر و سپاسگزاری میپردازد. نویسنده در این اثر با زبانی صمیمانه و رویکردی تأملی، تجربههای زیسته و اندیشههای خود را در قالب نثر ادبی بیان کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پر گشا تا ارغوان
«پرگشا تا ارغوان» اثری در قالب نثر ادبی و قطعههای کوتاه است که در فضای معاصر و با دغدغههای انسان امروز نوشته شده است. امیر عطاران در این کتاب، با بهرهگیری از زبان توصیفی و گاه شاعرانه، به موضوعاتی چون معنای زندگی، عبور از رنجها، امید، پذیرش و جستوجوی آرامش در جهان پرآشوب میپردازد. ساختار کتاب مبتنی بر قطعههای مستقل است که هرکدام روایتی از تجربههای شخصی یا تأملات ذهنی نویسنده را بازتاب میدهد. این اثر در دستهٔ نثر معاصر فارسی و قطعههای ادبی جای میگیرد و با تکیهبر عناصر معنوی و الهامگرفته از متون عرفانی و دینی، تلاش کرده است تا مخاطب را به تأمل و بازاندیشی در زندگی روزمره دعوت کند. کتاب بهگونهای طراحی شده که هر بخش آن میتواند بهتنهایی خوانده شود و درعینحال، در کنار هم تصویری کلی از مسیر رشد و بیداری فردی ارائه میدهد.
خلاصه کتاب پر گشا تا ارغوان
در «پرگشا تا ارغوان»، امیر عطاران با روایتهایی کوتاه و نثرهایی سرشار از تأمل، به واکاوی تجربههای زیسته و دغدغههای درونی خود میپردازد. نویسنده از خاطرات کودکی و مواجهه با جهان اطراف آغاز میکند و به تدریج به موضوعات عمیقتری چون معنای رنج، نقش صبر و پذیرش در زندگی، و اهمیت سپاسگزاری و حضور در لحظه میرسد. در این کتاب، مفاهیمی مانند هدایت، توکل، و ارتباط با خداوند و جهان هستی، در بستر روایتهای شخصی و مثالهای روزمره مطرح شدهاند. نویسنده با اشاره به آیات قرآن و اشعار عرفانی، تلاش میکند تا راهی برای عبور از بحرانها و یافتن آرامش درونی نشان دهد. او از تجربههای شکست، افسردگی، و مواجهه با مشکلات سخن میگوید و در نهایت به این نتیجه میرسد که پذیرش شرایط و تمرین صبر، راهگشای عبور از دشواریهاست. کتاب بر اهمیت خودشناسی، رهاکردن منیت و نگرانیهای بیهوده، و تمرین حضور در لحظه تأکید دارد. نویسنده با ارائه تمرینهایی ساده مانند تنفس آگاهانه، پیادهروی، و سپاسگزاری، مخاطب را به تجربهٔ زیسته و معنوی دعوت میکند. در مجموع، «پرگشا تا ارغوان» سفری است از رنج و تردید به سوی آرامش، پذیرش و امید.
چرا باید کتاب پر گشا تا ارغوان را بخوانیم؟
این کتاب با قطعههای کوتاه و نثرهایی تأملبرانگیز، فرصتی برای مکث و بازاندیشی در زندگی روزمره فراهم میکند. «پرگشا تا ارغوان» به موضوعاتی میپردازد که بسیاری از افراد در زندگی شخصی خود با آنها مواجهاند؛ از جمله عبور از رنج، جستوجوی معنا، و یافتن آرامش در دل آشوبها. نویسنده با روایت تجربههای شخصی و الهامگرفتن از متون عرفانی و دینی، راههایی برای مواجهه با بحرانها و رشد فردی پیشنهاد داده است. مطالعهٔ این اثر میتواند به تقویت خودآگاهی و ایجاد نگرشی تازه نسبت به مسائل زندگی کمک کند.
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به نثر معاصر فارسی، دوستداران قطعههای ادبی و کسانی که دغدغهٔ خودشناسی، معنویت و رشد فردی دارند، مناسب است. همچنین افرادی که درگیر بحرانهای شخصی یا جستوجوی آرامش و معنا هستند، میتوانند از خواندن این اثر بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب پر گشا تا ارغوان
«چشمانم از قاب پنجره آلومنیومی که دوروز پیش توسط روزنامهای که روی آن نوشته شده بود پیادهروی موجب افزایش ترشح دوپامین و سروتونین میشود تمیز شده بود به نقطهای خیره شده است. به صندلی خالی پارک، به جایی که هر روز مسنها، جوانها، کودکان و حتی سگها و گربههای متعددی روی آن مینشینند و یکی از سرگرمیهای این بخش از زندگی من نظاره کردن آنهاست. اینجا پارک شاهینه، جایی که نه فقط بخشی از کودکیام بلکه تمام آنچه که برای بلوغ و آگاهی این روزم احتیاج بوده با آن مقارن شده است. اینجا قبلاً یک شهربازی داشت. بیشمار سبب باید دست بهدست هم میدادند تا دیدار من و پارک شاهین به قیامت موکول نمیشد. اگر کودکی مبادی آداب بودم و به قول معروف کسبوکار پدر هم در هفته جاری سکه بود و اخبار ساعت ۱۴ از ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور خبر نمیداد، پنجشنبه عصر عمویم من را به اینجا میآورد که از دستگاه با چنگکی عروسک بردارم. البته عمو کوچیکه خیلی اصرار داشت که مثل بقیه پسرها سوار سورتمه یا چرخوفلک بشوم، اما من عروسک میخواستم.»