کتاب من یک معلم ماهر هستم! عزیز عبادی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب من یک معلم ماهر هستم!

کتاب من یک معلم ماهر هستم!

نویسنده:عزیز عبادی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب من یک معلم ماهر هستم!

کتاب الکترونیکی «من یک معلم ماهر هستم!» نوشتهٔ عزیز عبادی اثری است که نشر فروغ سیمرغ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی روان‌شناسی معلمان، اثرگذاری تدریس، روابط معلم و شاگرد و راهکارهای بهبود کیفیت آموزش می‌پردازد. موضوعات اصلی کتاب حول محور روان‌شناسی تربیتی، نقش معلم در کلاس، مدیریت رفتار دانش‌آموزان و ارتقای صلاحیت حرفه‌ای معلمان شکل گرفته است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب من یک معلم ماهر هستم!

«من یک معلم ماهر هستم!» اثری در حوزهٔ ناداستان آموزشی و روان‌شناسی تربیتی است که با تمرکز بر نقش معلم در فرایند یاددهی-یادگیری، به بررسی ابعاد مختلف حرفهٔ معلمی می‌پردازد. عزیز عبادی در این کتاب، با نگاهی تحلیلی و کاربردی، مفاهیم بنیادین روان‌شناسی آموزش را برای معلمان و علاقه‌مندان به تعلیم و تربیت شرح داده است. ساختار کتاب شامل فصل‌هایی دربارهٔ کلیات تدریس، روان‌شناسی تربیتی، تاریخچه و تحولات این علم، کاربردهای آن در کلاس درس، و ویژگی‌های شخصیتی و حرفه‌ای معلمان است. کتاب با ارائهٔ نظریه‌ها و مکاتب مختلف روان‌شناسی تربیتی، تلاش می‌کند تا معلمان را با رویکردهای نوین آموزشی و چالش‌های روزمرهٔ کلاس درس آشنا کند. همچنین، به نقش معلم به‌عنوان مدیر، رهبر، مشاور و الگو در محیط آموزشی پرداخته است. این اثر برای معلمان، دانشجویان رشته‌های علوم تربیتی و علاقه‌مندان به آموزش و پرورش، منبعی برای شناخت بهتر وظایف و مسئولیت‌های حرفه‌ای معلمی فراهم می‌آورد.

خلاصه کتاب من یک معلم ماهر هستم!

کتاب «من یک معلم ماهر هستم!» با تمرکز بر نقش کلیدی معلم در کلاس درس، به بررسی ابعاد مختلف تدریس اثربخش و روان‌شناسی تربیتی می‌پردازد. نویسنده ابتدا تدریس را به‌عنوان فعالیتی آگاهانه و برنامه‌ریزی‌شده معرفی می‌کند که نیازمند تسلط معلم بر نظریه‌های آموزشی و روان‌شناسی یادگیری است. اهمیت شناخت ویژگی‌های فردی دانش‌آموزان، توجه به تفاوت‌های فردی و مراحل رشد، و ضرورت ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان از جمله موضوعات محوری کتاب است. در ادامه، به نقش معلم در مدیریت کلاس، ایجاد نظم و انضباط، و برخورد با رفتارهای نامطلوب دانش‌آموزان پرداخته شده است. نویسنده تأکید دارد که معلم باید با شناخت نیازهای جسمانی و روانی دانش‌آموزان، محیطی امن و حمایت‌گر فراهم کند تا زمینهٔ رشد و یادگیری بهتر فراهم شود. همچنین، به اهمیت تشویق، بازخورد به‌موقع، و پرهیز از رقابت ناسالم میان دانش‌آموزان اشاره شده است. کتاب به معرفی نظریه‌های یادگیری مانند رفتارگرایی، ساختن‌گرایی و عمل‌گرایی می‌پردازد و تفاوت‌های آن‌ها را در فرایند آموزش و یادگیری بررسی می‌کند. نقش معلم به‌عنوان مدیر، رهبر، مشاور، مهندس محیط و الگو برای دانش‌آموزان از دیگر مباحث مهم کتاب است. نویسنده بر این باور است که معلم موفق کسی است که علاوه‌بر تسلط علمی، توانایی ایجاد ارتباط عاطفی و انگیزشی با دانش‌آموزان را داشته باشد و بتواند با رویکردی منعطف و متناسب با شرایط کلاس، تدریس را پیش ببرد. در نهایت، کتاب بر اهمیت رشد حرفه‌ای معلمان، آشنایی با پژوهش‌های علمی و به‌کارگیری یافته‌های روان‌شناسی تربیتی در عمل تأکید دارد. هدف اصلی کتاب، توانمندسازی معلمان برای ایفای نقش مؤثرتر در کلاس درس و ارتقای کیفیت آموزش است.

چرا باید کتاب من یک معلم ماهر هستم! را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر روان‌شناسی تربیتی و نقش معلم در فرایند یاددهی-یادگیری، به دغدغه‌های اساسی معلمان دربارهٔ مدیریت کلاس، ایجاد انگیزه، شناخت تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان و بهبود روابط معلم و شاگرد پاسخ می‌دهد. «من یک معلم ماهر هستم!» با ارائهٔ نظریه‌ها و رویکردهای متنوع آموزشی، به معلمان کمک می‌کند تا با دیدی بازتر و علمی‌تر به مسائل کلاس درس نگاه کنند و راهکارهایی برای مواجهه با چالش‌های روزمرهٔ تدریس بیابند. این کتاب نه‌تنها به جنبه‌های علمی و نظری آموزش می‌پردازد، بلکه با مثال‌ها و توصیه‌های کاربردی، مسیر رشد حرفه‌ای معلمان را هموارتر می‌کند.

مطالعهٔ این کتاب برای معلمان، دانشجویان رشته‌های علوم تربیتی، مدیران مدارس و علاقه‌مندان به حوزهٔ آموزش و پرورش مفید است. افرادی که به دنبال ارتقای مهارت‌های تدریس، مدیریت کلاس و شناخت بهتر روان‌شناسی دانش‌آموزان هستند، می‌توانند از محتوای این اثر بهره‌مند شوند. همچنین، برای کسانی که با چالش‌های رفتاری و انگیزشی دانش‌آموزان روبه‌رو هستند، این کتاب راهنمایی‌های مناسبی ارائه می‌دهد.

بخشی از کتاب من یک معلم ماهر هستم!

«معلم باید اهمیت و ارزش‌های یادگیری را به دانش‌آموزان یادآوری کند و با ارائه مثال‌هایی به آن‌ها نشان دهد آموختن و یادگیری در چه مواقعی می‌تواند به کمک آن‌ها بیاید. معلم باید در محیط کلاس به‌اندازه کافی بلند و رسا صحبت کند تا تمامی شاگردان بتوانند صدای او را به خوبی بشنوند. آرام صحبت کردن معلم در کلاس باعث می‌شود بسیاری از دانش‌آموزان از یادگیری و آموختن باز بمانند. همچنین معلم نه فقط باید به دانش‌آموزان اجازه پرسیدن را بدهد، بلکه باید پرسش‌کنندگان را نیز مورد تشویق قرار دهد تا از این طریق بتواند سایر شاگردان را هم به سوال کردن و جستجو و تحقیق وادار کند. وقتی دانش‌آموز سوالی را در کلاس مطرح می‌کند، معلم باید با گشاده‌رویی، سعه صدر و با میل و علاقه به سوّال او پاسخ دهد. پاسخ معلم هرگز نباید حالت تمسخر، توهین و خصومت داشته باشد یا احیاناً به سوّال دانش‌آموز بی‌اعتنایی کند و معلم نباید اجازه دهد که دانش‌آموزان برای مدت طولانی در کلاس بیکار و غیرفعال باشند بلکه باید پیوسته فضای کلاس را برای یادگیری و کسب علم و آگاهی آماده و فعال نگهدارد. معلم باید به امیال و علایق دانش‌آموزان توجه کند و به آن‌ها اجازه دهد که به انجام فعالیت‌های مورد علاقه خود بپردازند تا از این طریق تشویق شوند. از تجارب یکدیگر برای یادگیری بهتر استفاده کنند. این کار ضمن افزایش اعتماد به نفس دانش‌آموزان، حس کنجکاوی و جستجوگری آن‌ها را برانگیخته خواهد کرد.»