کتاب مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات مرتضی پاک نیت + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات

کتاب مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات

معرفی کتاب مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات

کتاب الکترونیکی «مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات» نوشتهٔ مرتضی پاک‌نیت، فاطمه پاک‌نیت و حسین پاک‌نیت است که نشر شهید گمنام آن را منتشر کرده است. این اثر به بررسی مفاهیم کلیدی و روندهای نوین در حوزهٔ فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌پردازد و موضوعاتی مانند امنیت دیجیتال، حریم خصوصی، رایانش ابری، اینترنت اشیا و مدیریت داده‌ها را در سطحی تخصصی و کاربردی مورد بحث قرار می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات

«مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات» اثری در حوزهٔ ناداستان و تخصصی است که به مسائل روز فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌پردازد. نویسندگان با رویکردی تحلیلی، تحولات و چالش‌های این حوزه را در عصر دیجیتال بررسی کرده‌اند. کتاب ساختاری منسجم دارد و هر فصل به یکی از موضوعات مهم مانند امنیت سایبری، مدیریت داده‌ها، رایانش ابری، اینترنت اشیا و نقش مدیران ارشد در مواجهه با این تحولات اختصاص یافته است. این اثر نه‌تنها به جنبه‌های فنی فناوری اطلاعات می‌پردازد، بلکه ابعاد مدیریتی، راهبردی و اخلاقی را نیز مدنظر قرار داده است. نویسندگان تلاش کرده‌اند با جمع‌آوری و تحلیل منابع معتبر و به‌روز، تصویری جامع از وضعیت فعلی و آیندهٔ فناوری اطلاعات و ارتباطات ارائه دهند. کتاب برای مدیران، دانشجویان و علاقه‌مندان به حوزهٔ فناوری اطلاعات و ارتباطات قابل استفاده است و به‌عنوان یک منبع مرجع برای درک بهتر روندهای جهانی و چالش‌های پیش‌رو در این عرصه مطرح می‌شود.

خلاصه کتاب مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات

این کتاب با تمرکز بر نقش مدیران ارشد در حوزهٔ فناوری اطلاعات و ارتباطات، به بررسی روندهای کلیدی و چالش‌های اساسی این حوزه می‌پردازد. نویسندگان ابتدا اهمیت امنیت دیجیتال را در دنیای امروز برجسته می‌کنند و تهدیدات رایج مانند هک، فیشینگ، حملات باج‌افزاری و نفوذ به داده‌ها را شرح می‌دهند. در ادامه، راهکارهای مقابله با این تهدیدات از جمله رمزگذاری داده‌ها، استفاده از فایروال‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و اهمیت پشتیبان‌گیری منظم از اطلاعات مطرح می‌شود. کتاب به موضوع حریم خصوصی دیجیتال نیز توجه ویژه‌ای دارد و چگونگی جمع‌آوری، استفاده و فروش داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری را تحلیل می‌کند. نویسندگان به مخاطب نشان می‌دهند که چگونه داده‌های شخصی در تراکنش‌های مالی، دستگاه‌های هوشمند، مرورگرهای وب و شبکه‌های اجتماعی جمع‌آوری و تحلیل می‌شوند و چه خطراتی در این مسیر وجود دارد. در بخش دیگری از کتاب، رایانش ابری و مدل‌های مختلف استقرار سرور (از مراکز دادهٔ محلی تا ابرهای عمومی و هیبریدی) مورد بررسی قرار می‌گیرد. مزایا و معایب هر مدل، چالش‌های امنیتی و هزینه‌ای و نقش مجازی‌سازی در بهینه‌سازی منابع تشریح شده است. همچنین به فناوری‌های نوظهور مانند اینترنت اشیا و تأثیر آن‌ها بر مدیریت داده‌ها و زیرساخت‌های ارتباطی پرداخته شده است. در مجموع، کتاب بر اهمیت آگاهی مدیران ارشد از تهدیدات و فرصت‌های فناوری اطلاعات تأکید دارد و راهکارهایی برای ارتقای امنیت، حفظ حریم خصوصی و مدیریت بهینهٔ منابع فناوری ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر مسائل روز و چالش‌های عملیاتی در حوزهٔ فناوری اطلاعات و ارتباطات، به مدیران و علاقه‌مندان کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از تهدیدات امنیتی، روندهای نوین فناوری و راهکارهای مقابله با آن‌ها به دست آورند. مطالعهٔ این اثر، دید جامعی نسبت به مدیریت داده‌ها، امنیت سایبری، رایانش ابری و اینترنت اشیا ایجاد می‌کند و به خواننده امکان می‌دهد تصمیمات آگاهانه‌تری در محیط‌های سازمانی و شخصی اتخاذ کند. همچنین کتاب با ارائهٔ مثال‌های کاربردی و تحلیل روندهای جهانی، به‌عنوان راهنمایی برای مواجهه با تحولات سریع فناوری اطلاعات عمل می‌کند.

این کتاب برای مدیران ارشد فناوری اطلاعات، دانشجویان رشته‌های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات، کارشناسان امنیت سایبری و افرادی که دغدغهٔ مدیریت داده‌ها و امنیت دیجیتال دارند مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال درک بهتر از روندهای نوین فناوری و چالش‌های مدیریتی در این حوزه هستند، مطالعهٔ این اثر توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب مدیران ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات

«ترفند این است که راهی برای دفاع از خود (مانند رمزهای عبور، فایروال‌ها و موانع فیزیکی) پیدا کنید. در بیشتر موارد، رمزهای عبور احتمالا ضعیف‌ترین محافظت را ارائه می‌دهند: رمزهای عبور اغلب کوتاه هستند، از دامنه محدودی از کاراکترها استفاده می‌کنند و به راحتی قابل حدس زدن می‌باشند. اگر دستگاهی با گذرواژه پیش‌فرض کارخانه‌ای ساده مانند «203010» یا ۱۲۳۴ برای اولین بار به منظور ورود شما به سیستم ارائه می‌شود، احتمال این‌که بسیاری از کاربران هرگز آن را با چیزی مبادله نکنند بسیار خوب است. حتی رمزهای عبور قوی را می‌توان با کلاه‌برداری‌های فریبنده ایمیل فیشینگ به سرقت برد. برای مثال: ("برای ورود به حساب بانکی خود اینجا را کلیک کنید..."). مهندسی اجتماعی (مثلاً این پیام که «ما با حساب شرکتی شما مشکل داریم. آیا دوست دارید رمز عبور خود را از طریق تلفن به من بگویید تا بتوانم سریعا آن را برطرف کنم؟») و نرم‌افزار ردیابی نیز از جمله روش‌های سرقت رمز عبور هستند. در ادامه این فصل در مورد فایروال‌ها و موانع فیزیکی بیشتر صحبت خواهیم کرد. فکر می‌کنم شما از قبل می‌دانید که یک در قفل شده چگونه به نظر می‌رسد. اما احتمالاً ارزش آن را دارد که چند لحظه به انواع دیگر حملات دیجیتال فکر کنید.»