کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی سیدمحمد میرافشاری + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی

کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی

امتیاز
۵.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی

کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی نوشتهٔ «سید محمد میرافشاری»، اثری پژوهشی دربارهٔ تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر رفتار کاربران و تحولات فرهنگی در ایران و جهان است. نشر متخصصان این کتاب را منتشر کرده است. این اثر با رویکردی تحلیلی به بررسی تاریخچه، مفاهیم، نظریات و پیامدهای اجتماعی شبکه‌های اجتماعی پرداخته و نقش این پلتفرم‌ها را در تغییر الگوهای ارتباطی، شکل‌گیری هویت و فرهنگ دیجیتال و چالش‌هایی مانند حریم خصوصی و اعتیاد دیجیتال واکاوی کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی

کتاب «روایت شبکه‌ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی» (رفتارشناسی کاربرها در شبکه‌های اجتماعی) اثری پژوهشی است که به بررسی جامع شبکه‌های اجتماعی و تأثیر آن‌ها بر جامعه و فرهنگ معاصر پرداخته است. «سید محمد میرافشاری» در این کتاب با تمرکز ویژه بر ایران، روند تاریخی و تحولات شبکه‌های اجتماعی را از آغاز تا امروز دنبال کرده است. ساختار کتاب بر پایهٔ تحلیل نظریات علمی، مطالعات موردی و داده‌های پژوهشی شکل گرفته و تلاش دارد تصویری چندلایه از نقش شبکه‌های اجتماعی در زندگی روزمره ارائه دهد. این کتاب در قالبی تحلیلی و مستند، ابتدا به تاریخچه و مفاهیم پایه‌ای شبکه‌های اجتماعی و اینترنت می‌پردازد، سپس معماری ارتباطات نوین، هویت دیجیتال و عوامل مؤثر بر رفتار کاربران را بررسی می‌کند. در بخش‌هایی از کتاب، چالش‌های جهانی و محلی مانند فیلترینگ، امنیت داده‌ها، ظهور اینفلوئنسرها و جنبش‌های اجتماعی آنلاین نیز مورد توجه قرار گرفته است. این اثر برای علاقه‌مندان به علوم اجتماعی، ارتباطات، فرهنگ دیجیتال و پژوهشگران حوزهٔ رسانه، منبعی برای شناخت عمیق‌تر تحولات فضای مجازی و رفتار کاربران ایرانی فراهم می‌کند.

خلاصه کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی

کتاب با مروری بر تاریخچهٔ اینترنت و شبکه‌های اجتماعی آغاز می‌شود و نشان می‌دهد که چگونه این فناوری‌ها از ابزارهای سادهٔ ارتباطی به بستری برای تحولات گستردهٔ اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بدل شده‌اند. نویسنده ابتدا به تعریف شبکه‌های اجتماعی و تفاوت آن‌ها با رسانه‌های سنتی می‌پردازد و سپس با استناد به نظریات پژوهشگران برجسته مانند «مارشال مک‌لوهان» و «مانوئل کاستلز»، نقش شبکه‌های اجتماعی را در شکل‌دهی به جوامع مدرن و بازتعریف روابط انسانی بررسی می‌کند. این کتاب به بررسی رفتار کاربران در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازد و عواملی مانند نیاز به تعلق، جست‌وجوی هویت، تأثیرپذیری از اینفلوئنسرها و الگوریتم‌های پلتفرم‌ها را تحلیل می‌کند. نویسنده با اشاره به نظریه‌های روان‌شناسی و جامعه‌شناسی توضیح می‌دهد که چگونه کاربران ایرانی با وجود محدودیت‌ها و فیلترینگ، همچنان از شبکه‌های اجتماعی برای ارتباط، آموزش، بازاریابی و حتی فعالیت‌های مدنی بهره می‌برند. کتاب به چالش‌هایی مانند انتشار اخبار جعلی، مسائل حریم خصوصی، اعتیاد دیجیتال و تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان نیز می‌پردازد. در بخش‌هایی از اثر، نقش شبکه‌های اجتماعی در شکل‌گیری جنبش‌های اجتماعی، بازتعریف ارزش‌ها و نگرش‌های فرهنگی و همچنین تأثیر آن‌ها بر اقتصاد دیجیتال و آموزش آنلاین مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب حاضر با تأکید بر اهمیت سواد رسانه‌ای و آگاهی انتقادی، راه‌هایی برای استفادهٔ هوشمندانه و اخلاق‌مدار از شبکه‌های اجتماعی پیشنهاد می‌دهد و بر ضرورت تحلیل داده‌محور و سیاست‌گذاری آگاهانه در مواجهه با این پدیدهٔ پیچیده تأکید دارد.

چرا باید کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر رفتارشناسی کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی، تصویری واقع‌گرایانه و تحلیلی از فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی ارائه می‌دهد. این اثر نه‌تنها به جنبه‌های مثبت و منفی شبکه‌های اجتماعی می‌پردازد، بلکه با بهره‌گیری از نظریات علمی و مطالعات موردی به مخاطب کمک می‌کند تا تأثیر این پلتفرم‌ها بر هویت، فرهنگ و روابط اجتماعی را بهتر درک کند. پرداختن به چالش‌هایی مانند حریم خصوصی، اعتیاد دیجیتال و انتشار اخبار جعلی، این اثر را به منبعی برای افزایش سواد رسانه‌ای و آگاهی انتقادی تبدیل کرده؛ همچنین توجه ویژه به تجربهٔ ایران و تحلیل روندهای بومی، کتاب را برای مخاطبان فارسی‌زبان و علاقه‌مندان به تحولات فرهنگی و اجتماعی معاصر ارزشمند می‌سازد.

مطالعهٔ این کتاب برای پژوهشگران و دانشجویان علوم اجتماعی، ارتباطات، رسانه و فرهنگ دیجیتال مفید است؛ همچنین فعالان حوزهٔ فناوری اطلاعات، مدیران شبکه‌های اجتماعی، معلمان، والدین و هر کسی که دغدغهٔ شناخت رفتار کاربران و تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر جامعه و فرهنگ را دارد، می‌تواند از مطالب این اثر بهره‌مند شود.

بخشی از کتاب روایت شبکه ها؛ اینترنت، جامعه و تغییرات فرهنگی

«در این کتاب، سفری به دنیای پیچیده و پرتحول شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد. این پدیده که تنها در چند ده گذشته ظهور کرده، به یکی از تأثیرگذارترین و جدایی‌ناپذیرترین جنبه‌های زندگی انسان‌ها تبدیل شده است. اگرچه اینترنت از ابتدای پیدایش خود، ابزاری برای تبادل اطلاعات و کاهش فاصله‌ها بود، اما ظهور شبکه‌های اجتماعی آن را به بستری بی‌سابقه برای ایجاد ارتباطات انسانی، تحولات فرهنگی و شکل‌گیری جوامع دیجیتال تبدیل کرد. شبکه‌های اجتماعی امروز نه‌تنها نحوهٔ تعامل ما با دیگران را متحول کرده‌اند، بلکه نقشی کلیدی در تغییر ساختارهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایفا می‌کنند. این کتاب تلاشی است برای درک عمیق‌تر تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر زندگی ما؛ از تغییر الگوهای ارتباطی و رفتارهای اجتماعی گرفته تا بررسی چالش‌هایی مانند انتشار اطلاعات غلط یا گمراه‌کننده و مسائل مربوط به حریم خصوصی. با بررسی تاریخچه، مفاهیم و نظریات علمی پیرامون این پدیده، این کتاب کمک خواهد کرد تا شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان ابزاری پیچیده شناخته شوند که درعین‌حال، هم فرصت‌ها و هم تهدیدهای گسترده‌ای را به‌همراه دارند.»

۱۴۰۴/۰۵/۲۹

من دانشجوی رشته علوم اجتماعی هستم با توجه به رشته‌ام این کتاب خیلی خوب و بسیار کاربردی هست. مثال‌های واقعی به‌ویژه از نوع مصرف کاربران ایرانی یک وجه تمایز با سایر کتاب‌های مشابه بود به نظرم.

۱۴۰۴/۰۶/۰۱

کتاب کاربردی و خوبیه. زاویه نگاهش به موضوعات جالب بود. در عین حالی که به مبانی کلاسیک می‌پردازه اما از موضوعات عینی و واقعی دور نمی‌شه و تلاش نمی‌کنه به ذهن خواننده مسیر و جهت بده، صرفا واقعیات رو بیان

- بیشتر