کتاب نیکی می خواد بزرگ بشه! وحیده نوروززاده چگینی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب نیکی می خواد بزرگ بشه!

کتاب نیکی می خواد بزرگ بشه!

معرفی کتاب نیکی می خواد بزرگ بشه!

کتاب «نیکی می‌خواد بزرگ بشه!» نوشتهٔ وحیده نوروززاده چگینی و با تصویرگری هدا افشار، توسط نشر مداد جادو منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که با محوریت خودپذیری و رشد فردی برای گروه سنی ب نوشته شده و بخشی از مجموعه داستان‌های نیکی به‌شمار می‌آید. روایت کتاب با زبانی ساده و تصاویر رنگی، دنیای کودکانهٔ نیکی را به تصویر می‌کشد و به دغدغه‌های او دربارهٔ بزرگ‌شدن می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نیکی می خواد بزرگ بشه!

در «نیکی می‌خواد بزرگ بشه!» وحیده نوروززاده چگینی به سراغ یکی از دغدغه‌های رایج کودکان رفته است: میل به بزرگ‌شدن و شبیه‌شدن به بزرگ‌ترها. این کتاب داستانی کوتاه و مصور است که در قالب روایت روزمرهٔ زندگی یک کودک، به موضوع خودپذیری و پذیرش مراحل رشد می‌پردازد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که هم‌زمان با روایت داستان، کودک را با موقعیت‌هایی آشنا می‌کند که در آن‌ها احساس می‌کند باید بزرگ‌تر باشد یا رفتار بزرگ‌ترها را تقلید کند. تصاویر رنگی و جذاب هدا افشار، فضای داستان را برای مخاطب کودک ملموس‌تر می‌کند و به انتقال پیام کتاب کمک می‌کند. این اثر بخشی از مجموعه داستان‌های نیکی است و با تمرکز بر احساسات و تجربیات کودکانه، تلاش دارد به مخاطب خود نشان دهد که هر مرحله از زندگی ارزشمند است و نباید برای بزرگ‌شدن عجله کرد.

خلاصه کتاب نیکی می خواد بزرگ بشه!

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با معرفی «نیکی»، دختری کوچک و پرانرژی آغاز می‌شود که همیشه دو عروسک محبوبش، «ببری» و «میو» را همراه خود دارد. نیکی آرزو دارد هرچه زودتر بزرگ شود؛ او وقتی به بزرگ‌ترها نگاه می‌کند، دوست دارد قدبلندتر و صدایش رساتر باشد. این میل به بزرگ‌شدن باعث می‌شود نیکی رفتارهایی را امتحان کند که فکر می‌کند مخصوص بزرگ‌ترهاست، مثل راه‌رفتن روی پنجهٔ پا تا قدش بلندتر به‌نظر برسد یا انتخاب کتاب‌های بزرگ‌ترها در کتابخانه. اما در جریان یک روز عادی و همراهی با مادرش به کتابخانه، نیکی درمی‌یابد که بزرگ‌شدن فقط به ظاهر یا انتخاب‌های بزرگ‌ترها محدود نمی‌شود. وقتی مادرش از او می‌خواهد کارهایی را که مخصوص بزرگ‌ترهاست انجام دهد، نیکی متوجه می‌شود که هنوز برای بعضی کارها آمادگی ندارد و کودک‌بودن هم مزایای خودش را دارد. در پایان، این تضاد میان میل به بزرگ‌شدن و لذت‌بردن از کودک‌بودن، به‌سادگی و با طنز کودکانه به تصویر کشیده می‌شود و نیکی درمی‌یابد که هر مرحله از زندگی، ویژگی‌ها و زیبایی‌های خودش را دارد.

چرا باید کتاب نیکی می خواد بزرگ بشه! را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستانی ساده و ملموس، به یکی از دغدغه‌های مهم کودکان یعنی میل به بزرگ‌شدن می‌پردازد و به آن‌ها کمک می‌کند تا ارزش کودک‌بودن و پذیرش خود را بهتر درک کنند. تصاویر رنگی و فضای شاد کتاب، ارتباط کودک با داستان را تقویت می‌کند و موقعیت‌هایی را به تصویر می‌کشد که بسیاری از کودکان با آن‌ها مواجه می‌شوند. «نیکی می‌خواد بزرگ بشه!» می‌تواند به والدین و مربیان کمک کند تا دربارهٔ احساسات و خواسته‌های کودکان گفت‌وگو کنند و به آن‌ها بیاموزند که هر مرحله از رشد، اهمیت و زیبایی خاص خود را دارد.

این کتاب برای کودکان گروه سنی ب که در سنین پیش‌دبستانی و اوایل دبستان هستند مناسب است. همچنین والدین، مربیان و مشاورانی که با کودکان در زمینهٔ رشد فردی و خودپذیری کار می‌کنند، می‌توانند از این کتاب بهره ببرند. «نیکی می‌خواد بزرگ بشه!» به‌ویژه برای کودکانی که دوست دارند زودتر بزرگ شوند یا با احساسات مربوط به رشد و تغییرات سنی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، مفید است.

بخشی از کتاب نیکی می خواد بزرگ بشه!

«یکی از آرزوهای نیکی اینه که زود بزرگ بشه. وقتی به آدم بزرگ‌ها نگاه می‌کنه؛ میگه: «کاش قدّم بلندتر بود!» وقتی حرف می‌زنه و کسی صدایش را نمی‌شنود. آرزو می‌کنه: «کاش صدایم بلندتر بود!» اما نیکی عجله داشت. او امروز صبح که همراه با مامانش به کتابخانه می‌رفت، راه جدیدی پیدا کرده بود. وقتی به آنجا نزدیک شدند، روی پنجه‌های پا راه رفت تا قدش بلندتر بشه... مامان گفت: «خودت را اذیّت نکن. قبلاً کم کتابخانه آمده‌ای. بخش کودکان هم داره.» نیکی که تصویر خودش را روی در شیشه‌ای کتابخانه می‌دید، گفت: «اما من می‌خوام فکر کنند که مثل تو بزرگ هستم.» داخل کتابخانه رفتند. مامان نیکی را به بخش کودکان برد. نیکی داد زد: «وای چه قدر بچّه کوچولو اینجا هست! اما من که خیلی بزرگم و از این کتاب‌های بچه‌گانه نمی‌خوانم. از کتاب‌های خودت برایم بگیر.»