کتاب آسیب های آنلاین و سایبرتروما
معرفی کتاب آسیب های آنلاین و سایبرتروما
کتاب الکترونیکی «آسیبهای آنلاین و سایبرتروما (مسائل قانونی و زیانبار مربوط به کودکان و جوانان)» نوشتهٔ کاترین نیبز و ترجمهٔ ندا فرهادی، اثری است که نشر یافته آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی پیامدهای روانی، اجتماعی و قانونی فضای مجازی بر کودکان و نوجوانان میپردازد و با رویکردی تحلیلی، چالشها و تهدیدهای دنیای دیجیتال را برای نسل جوان واکاوی میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آسیب های آنلاین و سایبرتروما
«آسیبهای آنلاین و سایبرتروما» اثری در حوزهٔ ناداستان و روانشناسی اجتماعی است که به بررسی ابعاد مختلف آسیبهای ناشی از حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی میپردازد. کاترین نیبز، نویسندهٔ کتاب، با سابقهای طولانی در حوزهٔ سایبرروانشناسی، تلاش کرده است تا تصویری جامع از تهدیدات و چالشهای آنلاین ارائه دهد. ساختار کتاب بهگونهای است که هر فصل به یکی از جنبههای آسیبهای سایبری میپردازد؛ از بازیهای روانشناختی و آزار سایبری گرفته تا اطلاعات نادرست، تعقیب سایبری، خودآزاری و نقش متخصصان در این زمینه. کتاب با مثالها و تحلیلهای موردی، همپوشانی دنیای آنلاین و آفلاین را در زندگی کودکان و نوجوانان نشان میدهد و به نقش والدین، معلمان، درمانگران و سیاستگذاران در حمایت از نسل جوان اشاره دارد. این اثر نهتنها به پیامدهای فردی و اجتماعی آسیبهای آنلاین میپردازد، بلکه به مسائل قانونی و اخلاقی مرتبط با آنها نیز توجه دارد و راهکارهایی برای پیشگیری و مداخله ارائه میدهد.
خلاصه کتاب آسیب های آنلاین و سایبرتروما
کتاب «آسیبهای آنلاین و سایبرتروما» با نگاهی تحلیلی به تأثیرات فضای مجازی بر کودکان و نوجوانان، مجموعهای از آسیبها و چالشهای روانی، اجتماعی و قانونی را بررسی میکند. نویسنده با تکیهبر تجربیات بالینی و پژوهشی خود، نشان میدهد که چگونه فناوریهای دیجیتال از سنین پایین تا بزرگسالی، بر رشد عصبی، روابط اجتماعی و سلامت روانی کودکان اثر میگذارند. در این کتاب، موضوعاتی مانند آزار سایبری، تعقیب سایبری، فریب آنلاین، سکستینگ، خودآزاری، ترولینگ، تحقیر آنلاین، دوکسینگ، هک رسانههای اجتماعی و چالشهای تهدیدکنندهٔ زندگی بهتفصیل بررسی شدهاند. نویسنده به پیچیدگی مرز میان دنیای آنلاین و آفلاین اشاره کرده و توضیح داده است که چگونه این دو فضا بر یکدیگر تأثیر میگذارند و آسیبهای روانی را تشدید میکنند. کتاب همچنین به نقش اطلاعات نادرست و شایعات در فضای مجازی میپردازد و نشان میدهد که چگونه کودکان و نوجوانان در معرض اخبار جعلی و اطلاعات گمراهکننده قرار میگیرند. در بخشهایی از کتاب، به تحلیل رفتارهای روانشناختی کاربران، بازیهای روانی و مثلث درام کارپمن پرداخته شده است تا نشان دهد چگونه تعاملات آنلاین میتواند به بازتولید آسیبهای دوران کودکی و روابط ناسالم منجر شود. در نهایت، نویسنده با ارائهٔ راهنماییها و استراتژیهای مبتنی بر علوم اعصاب و رشد کودک، به والدین، معلمان و متخصصان کمک میکند تا دانش و مهارت لازم برای حمایت از کودکان در مواجهه با آسیبهای آنلاین را کسب کنند. کتاب بر اهمیت همدلی، آموزش و آگاهیبخشی تأکید دارد و تلاش میکند تصویری واقعبینانه از چالشهای دنیای دیجیتال برای نسل جوان ترسیم کند.
چرا باید کتاب آسیب های آنلاین و سایبرتروما را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر آسیبهای روانی و اجتماعی فضای مجازی، بهویژه در ارتباط با کودکان و نوجوانان، به دغدغههایی پاسخ میدهد که بسیاری از والدین، معلمان و متخصصان با آن روبهرو هستند. «آسیبهای آنلاین و سایبرتروما» با ارائهٔ مثالهای واقعی و تحلیلهای علمی، به خواننده کمک میکند تا ابعاد پنهان و پیچیدهٔ تهدیدات آنلاین را بهتر درک کند. این اثر نهتنها به شناسایی آسیبها میپردازد، بلکه راهکارهایی برای پیشگیری و مدیریت آنها ارائه میدهد و به نقش مهم آموزش، همدلی و آگاهی در کاهش آسیبهای سایبری اشاره دارد. مطالعهٔ این کتاب میتواند به ارتقای سواد دیجیتال و افزایش توانمندی در حمایت از نسل جوان کمک کند.
مطالعهٔ این کتاب برای والدین، معلمان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، سیاستگذاران حوزهٔ کودک و نوجوان و همچنین توسعهدهندگان فناوریهای آنلاین مفید است. همچنین افرادی که دغدغهٔ سلامت روانی و اجتماعی کودکان و نوجوانان را دارند یا با چالشهای فضای مجازی درگیر هستند، میتوانند از مطالب این کتاب بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب آسیب های آنلاین و سایبرتروما
«این کتاب درباره آسیبهای آنلاین است و بنابراین، باید یادآور شوم که من فقط درباره چیزهای منفی و «بد» صحبت میکنم. این قضاوت سنگین است، ترسناک به نظر میرسد، اما باید به یاد داشته باشیم که اینترنت و فناوری دیجیتال را در نظر بگیریم و وای که چقدر نکات مثبت وجود دارد! من عاشق فناوری هستم. در زندگیام بسیار از آن بهره میبرم و برای انجام کار حرفهایام به آن وابستهام. از بازخورد مشترکینم استفاده میکنم؛ در زندگی شخصی فناوری به من امکان میدهد تلویزیون تماشا کنم (سریال یا فیلم، با پخش در حین انجام کارهای خانه). به پادکستها در حال حرکت گوش کنم و از فناوریهای دیگر مانند ماشین، یخچال، ساعت زنگدار و گجتهای بیشمار استفاده کنم. بدون فناوری کجا بودم؟ احتمالاً یک کوچنشین بودم که در جنگل زندگی میکرد و شاید کمتر برای کسانی که در این کتاب یا در فضاهای آسیب آنلاین و حفاظت از کودکان به چالش میکشم، دردسرساز بود. این کتاب کاملاً درباره آسیبها و تأثیرات ترومایی آنها است که در هر فصل و ایده گسترش یافته است. و البته، در این کتاب، من فقط میتوانم به برخی از مشکلات و مسائل بپردازم، نه همه آنها. لطفاً سوءتفاهم نشود این کتاب را به عنوان ادبیات غمانگیز یا منفیگرایی تلقی نکنید. زیرا گاهی اوقات برای شما سنگین خواهد بود و طبق هشدارهای آموزشیام، میتوانید هر زمان که بخواهید کتاب را کنار بگذارید و زمانی که آماده بودید به آن بازگردید. خواندن این کتاب آسان نیست و به همین دلیل، حتی خودم در حین نوشتن آن استراحتهایی داشتم. برای سلامت، بهزیستی و تواناییام برای ادامه نوشتن به این استراحتها نیاز داشتم. برای عمق گفتوگوها و صفحه به صفحه مطالب عذرخواهی نمیکنم. این کتاب برای ارائه اطلاعات و مهارتهای لازم برای پزشکان نوشته شده است تا بتوانند در عمل بالینی و ترویجی، کار با جوانان، پلیس، مددکاری اجتماعی، فرزندخواندگی و پرورش، محیطهای مسکونی و محیطهای خانگی با این موضوع کار کنند. البته که بسیاری از پزشکان، خود، والدین نیز هستند.»