کتاب شلیک نکن! نهال بیگدلی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب شلیک نکن!

کتاب شلیک نکن!

معرفی کتاب شلیک نکن!

کتاب الکترونیکی «شلیک نکن: از زبانتان به درستی استفاده کنید» نوشتهٔ نهال بیگدلی اثری است که نشر رهاوین آن را منتشر کرده است. این کتاب با زبانی ساده و مستقیم به اهمیت و قدرت کلمات در زندگی روزمره، به‌ویژه برای نوجوانان، می‌پردازد و تلاش می‌کند مهارت‌های ارتباطی را به مخاطبان خود آموزش دهد. نویسنده با بهره‌گیری از مثال‌ها، داستان‌ها و تکنیک‌های عملی، راهکارهایی برای استفادهٔ صحیح از زبان، بیان بازخورد، نه‌گفتن، متقاعدسازی و همدلی ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شلیک نکن!

«شلیک نکن: از زبانتان به درستی استفاده کنید» اثری آموزشی و ناداستان است که با تمرکز بر مهارت‌های ارتباطی، به‌ویژه برای نوجوانان و جوانان نوشته شده است. نهال بیگدلی در این کتاب، با رویکردی کاربردی و با استفاده از داستان‌ها، ضرب‌المثل‌ها و نقل‌قول‌های ادبی، به بررسی نقش زبان در روابط انسانی می‌پردازد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر فصل به یکی از جنبه‌های مهم ارتباط گفتاری اختصاص یافته؛ از جمله بازخورد دادن، درخواست کردن، حسن‌جویی، نه‌گفتن، گوش‌دادن، متقاعدسازی و همدلی. نویسنده تلاش کرده است تا با مثال‌های ملموس و تمرین‌های عملی، مخاطب را به تفکر و تمرین در زمینهٔ استفادهٔ درست از زبان ترغیب کند. این کتاب در قالبی آموزشی و با هدف ارتقای مهارت‌های زندگی و ارتباطی نوجوانان تدوین شده و به‌عنوان راهنمایی برای بهبود کیفیت روابط انسانی و اجتماعی ارائه شده است.

خلاصه کتاب شلیک نکن!

کتاب «شلیک نکن: از زبانتان به درستی استفاده کنید» با این ایده آغاز می‌شود که زبان، ابزاری قدرتمند و در عین حال خطرناک است؛ کلماتی که به زبان می‌آیند می‌توانند همچون تیرهایی باشند که دیگران را زخمی یا درمان می‌کنند. نهال بیگدلی در این کتاب، اهمیت فکرکردن پیش از صحبت‌کردن را برجسته می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه هر جمله می‌تواند تأثیر مثبت یا منفی بر روابط بگذارد. در ادامه، نویسنده به تفاوت میان انتقاد و بازخورد می‌پردازد و تأکید می‌کند که بازخورد مثبت و سازنده، به رشد فردی و اجتماعی کمک می‌کند، در حالی که انتقاد صرفاً باعث دلخوری و فاصله می‌شود. تکنیک‌های بازخورد دادن، مانند فرمول ساندویچی و بیان محترمانهٔ نظر، به‌صورت گام‌به‌گام آموزش داده شده‌اند. کتاب به مهارت درخواست‌کردن نیز توجه دارد و راهکارهایی برای بیان مؤثر خواسته‌ها ارائه می‌دهد. حسن‌جویی و تعریف صادقانه از دیگران، به‌عنوان ابزاری برای ایجاد صمیمیت و حس خوب در روابط معرفی شده است. بخش مهمی از کتاب به مهارت نه‌گفتن اختصاص یافته و تکنیک‌هایی مانند نه پنج‌انگشتی، نه پله‌ای و نه ساندویچی برای رد مؤدبانهٔ درخواست‌های نامناسب آموزش داده می‌شود. در فصل‌های بعدی، به اهمیت گوش‌دادن فعال و همدلانه پرداخته شده و تفاوت میان شنیدن و گوش‌دادن توضیح داده می‌شود. همچنین، متقاعدسازی به‌عنوان یکی از مهارت‌های کلیدی ارتباطی معرفی شده و تکنیک‌های مختلفی برای تأثیرگذاری بر دیگران و جلب رضایت آن‌ها بیان می‌شود. در نهایت، کتاب با تأکید بر همدلی و درک احساسات دیگران، جمع‌بندی می‌شود و مخاطب را به استفادهٔ مسئولانه و آگاهانه از زبان دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب شلیک نکن! را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر مهارت‌های ارتباطی، به‌ویژه برای نوجوانان و جوانان، مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و تمرین‌های عملی را ارائه می‌دهد که می‌تواند به بهبود روابط فردی و اجتماعی کمک کند. «شلیک نکن: از زبانتان به درستی استفاده کنید» با مثال‌های ملموس و داستان‌های آموزنده، اهمیت زبان و تأثیر آن بر زندگی روزمره را نشان می‌دهد و راهکارهایی برای مدیریت بهتر کلمات، بیان مؤثر خواسته‌ها، نه‌گفتن، بازخورد دادن و همدلی ارائه می‌کند. مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای آشنایی با مهارت‌هایی که در مدرسه، خانه و جامعه به کار می‌آیند و می‌توانند کیفیت ارتباطات را به‌طور چشمگیری ارتقا دهند.

این کتاب برای نوجوانان، جوانان و هرکسی که به دنبال تقویت مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی خود است، مناسب است. به‌ویژه برای افرادی که در بیان خواسته‌ها، نه‌گفتن، بازخورد دادن یا ایجاد ارتباط مؤثر با دیگران چالش دارند، مطالعهٔ این اثر می‌تواند مفید باشد. همچنین والدین و مربیانی که به دنبال منابعی برای آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان هستند، می‌توانند از این کتاب بهره ببرند.

بخشی از کتاب شلیک نکن!

«به‌نظر شما خطرناک‌ترین عضو بدن کدام است؟ به‌نظر من زبان خطرناک‌ترین عضو بدن ماست: چون یک اسلحه بسیار آسیب‌زننده است! دردی که شلیک این اسلحه دارد، هیچ اسلحه دیگری ندارد. حرف‌هایی که ما بیان می‌کنیم ممکن است باعث ناراحتی طرف مقابل شود. حرف‌های ما خیلی مهم است و باید مراقب باشیم که چگونه از این اسلحه خطرناک استفاده می‌کنیم. می‌توانیم از آن به‌خوبی استفاده کنیم؛ مثلاً به‌جای یک تفنگ، زبانمان را به‌عنوان وسیله‌ای برای شاد کردن دیگران به‌کار ببریم. مطمئنم که برای شما هم پیش آمده است که کسی با زبانش به شما شلیک کرده باشد و حتماً شما دردی را احساس کردید که با یک اسلحه واقعی نمی‌توان احساس کرد. وقتی شما هم از زبانتان به‌عنوان یک اسلحه استفاده می‌کنید برای بقیه دردناک است. پس بیایید با هم یاد بگیریم از زبانمان بهتر استفاده کنیم. همانطور که گفتم زبان ما بسیار آسیب‌زننده است و اگر نتوانیم به خوبی آن را به‌کار ببریم، هم به ضرر خودمان است و هم به ضرر دیگران. قدرت این اسلحه خیلی زیاد است و از هر اسلحه دیگری خطرناک‌تر.»