تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب هوش مصنوعی در آموزش
معرفی کتاب هوش مصنوعی در آموزش
کتاب الکترونیکی «هوش مصنوعی در آموزش» نوشتهٔ جیمز رابرت و با ترجمهٔ رامین مولاناپور، محمدمحسن صدر و سیده صفیه سیادت، توسط نشر آتینگر منتشر شده است. این کتاب به بررسی نقش و کاربردهای هوش مصنوعی در حوزهٔ آموزش و پرورش میپردازد و راهکارهایی برای معلمان و هنرآموزان جهت ایجاد برنامههای درسی شخصیسازیشده، ارائه بازخورد بیدرنگ و کمک به دانشآموزان برای رسیدن به حداکثر پتانسیلشان با استفاده از فناوریهای نوین ارائه میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هوش مصنوعی در آموزش
«هوش مصنوعی در آموزش» اثری ناداستان و تخصصی است که به بررسی تأثیر فناوریهای هوش مصنوعی بر آموزش و پرورش میپردازد. جیمز رابرت در این کتاب، با نگاهی تحلیلی و کاربردی، روند ورود هوش مصنوعی به کلاسهای درس را از منظر معلمان، دانشآموزان و سیاستگذاران آموزشی دنبال کرده است. ساختار کتاب بهگونهای طراحی شده که ابتدا مفاهیم پایهای هوش مصنوعی را رمزگشایی میکند و سپس به سراغ کاربردهای عملی آن در محیطهای آموزشی میرود. موضوعاتی مانند شخصیسازی آموزش، بازخورد لحظهای، تحلیل دادههای یادگیری، چالشهای اخلاقی و امنیت دادهها، و نقش معلم در عصر فناوری از جمله محورهای اصلی کتاب هستند. این اثر با ارائه مثالهای واقعی و سناریوهای آموزشی، تصویری جامع از فرصتها و چالشهای هوش مصنوعی در آموزش ترسیم کرده است. کتاب برای معلمان، مدیران مدارس، پژوهشگران حوزه آموزش و علاقهمندان به فناوریهای نوین آموزشی قابل استفاده است و تلاش دارد تا راهنمایی عملی برای مواجهه با تحولات سریع این حوزه باشد.
خلاصه کتاب هوش مصنوعی در آموزش
کتاب «هوش مصنوعی در آموزش» با مقدمهای آغاز میشود که اهمیت ورود فناوریهای نوین به عرصه آموزش را برجسته میکند. نویسنده ابتدا مفاهیم پایهای هوش مصنوعی را به زبان ساده شرح داده و تفاوتهای آن با هوش انسانی را تبیین میکند. سپس انواع یادگیری در هوش مصنوعی مانند یادگیری باناظر، بدون ناظر، تقویتی و ژرف را معرفی میکند و نقش هرکدام را در آموزش توضیح میدهد. در ادامه، کتاب به سیر تاریخی تکامل هوش مصنوعی میپردازد و نشان میدهد چگونه این فناوری از ایدههای اولیه تا کاربردهای امروزی در آموزش رشد کرده است. بخشهای بعدی به وضعیت فعلی هوش مصنوعی در زندگی روزمره و صنایع مختلف اشاره دارند و سپس تمرکز را بر کاربردهای آموزشی آن میگذارند. در فصلهای میانی، نویسنده به موضوعاتی مانند یادگیری شخصیسازیشده، تحلیلگری یادگیری، ارزشیابی خودکار و بازخورد لحظهای میپردازد. مثالهایی از پلتفرمهای آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی آورده شده که چگونه میتوانند مسیر یادگیری هر دانشآموز را متناسب با نیازهایش تنظیم کنند و معلمان را در شناسایی نقاط ضعف و قوت دانشآموزان یاری دهند. کتاب همچنین به چالشهای اخلاقی و امنیت دادهها در استفاده از هوش مصنوعی در آموزش اشاره دارد. موضوعاتی مانند سوگیری الگوریتمها، شفافیت تصمیمات هوش مصنوعی و ضرورت نظارت انسانی بر فرایندهای فناورانه از جمله دغدغههای مطرحشده هستند. نویسنده تأکید دارد که هوش مصنوعی باید در خدمت معلمان و دانشآموزان باشد و جایگزین ارتباط انسانی نشود. در بخشهای پایانی، راهکارهایی برای استفاده مسئولانه و اثربخش از هوش مصنوعی در آموزش ارائه شده و نقش معلمان بهعنوان راهنما و ناظر بر فناوری برجسته شده است. کتاب با نگاهی آیندهنگر، بر اهمیت آموزش مهارتهای مرتبط با هوش مصنوعی به نسل جدید تأکید میکند و معلمان را به آمادهسازی دانشآموزان برای مواجهه با دنیای مبتنی بر فناوری دعوت میکند.
چرا باید کتاب هوش مصنوعی در آموزش را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی کاربردی و تحلیلی، به یکی از مهمترین تحولات عصر حاضر در آموزش میپردازد. «هوش مصنوعی در آموزش» نهتنها مفاهیم پایه و پیشرفتهٔ هوش مصنوعی را برای مخاطبان آموزشی روشن میکند، بلکه با مثالها و سناریوهای واقعی، نشان میدهد چگونه میتوان از این فناوری برای بهبود یادگیری، شخصیسازی آموزش و افزایش اثربخشی تدریس بهره برد. دغدغههای اخلاقی، امنیت دادهها و نقش معلم در عصر فناوری نیز بهطور جدی بررسی شدهاند. مطالعهٔ این کتاب به معلمان، مدیران و علاقهمندان به فناوری کمک میکند تا با دیدی باز و آگاهانه، از فرصتهای هوش مصنوعی در آموزش بهرهمند شوند و برای چالشهای آن آماده باشند.
این کتاب برای معلمان، مدیران مدارس، پژوهشگران حوزه آموزش، دانشجویان رشتههای علوم تربیتی و فناوری آموزشی و همچنین علاقهمندان به کاربرد فناوریهای نوین در آموزش مناسب است. بهویژه کسانی که دغدغهٔ بهروزرسانی روشهای تدریس، شخصیسازی یادگیری و مواجهه با چالشهای اخلاقی و امنیت دادهها را دارند، میتوانند از مطالب این اثر بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب هوش مصنوعی در آموزش
«در دورانی که فناوری بهطور چشمگیری در زندگیهای ما پیچیده است، جای هیچ تعجبی نیست که هوش مصنوعی شروع به نفوذ به عرصه آموزش کرده است. این هیچ پیشگویی آیندهنگرانهای نیست؛ این سپیدهدم هوش مصنوعی در آموزش است- یک دوره جدید که معلمان خود را در جبهه انقلاب میبینند. بهعنوان یک معلم، ممکن است تعجب کنید که در این منظره تغییرات سریع، جایگاه خود را کجا پیدا میکنید. سلام، من جیمز رابرت هستم. بهعنوان نویسنده و مسئولی در حوزه نوپدید هوش مصنوعی، این نگرانی را میفهمم و مقصود این کتاب من کمک و راهنمایی به شما در این فرهنگ تحولات سریع است. به یاد داشته باشید تغییرات انقلابی در مورد از بین بردن قدیمیها نیست؛ بلکه یک تکامل، یک انتقال در پارادایم است که میتواند منجر به پیشرفتهای بسیاری شود. به همین ترتیب؛ انقلاب هوش مصنوعی طراحی نشده است تا معلمان را جایگزین کند؛ با این حال معلمان باید بدانند چگونه با هوش مصنوعی کار کنند و از ابزارها و دیدگاههای جدید برای افزایش تجربههای یادگیری استفاده کنند.»