کتاب کاوش هایی در عصب شناسی، روان شناسی و دین کوین ای. سیبولد + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب کاوش هایی در عصب شناسی، روان شناسی و دین

کتاب کاوش هایی در عصب شناسی، روان شناسی و دین

معرفی کتاب کاوش هایی در عصب شناسی، روان شناسی و دین

کتاب الکترونیکی «یی در ما: عصب‌شناسی، روان‌شناسی و دین» نوشتهٔ کوین اس. سیبولد و ترجمهٔ علی اکبر ضیایی، اثری است که نشر «» آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی پیوندهای میان علوم اعصاب، روان‌شناسی و باورهای دینی می‌پردازد و تلاش می‌کند با زبانی علمی و در عین حال قابل دسترس، پرسش‌هایی بنیادین دربارهٔ ماهیت انسان، تجربه‌های دینی و نقش مغز در شکل‌گیری باورها را واکاوی کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کاوش هایی در عصب شناسی، روان شناسی و دین

در «یی در ما: عصب‌شناسی، روان‌شناسی و دین»، کوین اس. سیبولد به عنوان نویسنده، به سراغ یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات معاصر رفته است: رابطهٔ علم و دین با تمرکز ویژه بر نقش مغز و روان در تجربه‌های معنوی. این کتاب در قالب ناداستان و با ساختاری آموزشی، ابتدا مبانی علوم اعصاب و روان‌شناسی را معرفی می‌کند و سپس به سراغ پرسش‌هایی می‌رود که در مرز دانش و ایمان قرار دارند. سیبولد با بهره‌گیری از پژوهش‌های دهه‌های اخیر، به ویژه پیشرفت‌های دهه ۱۹۹۰ در علوم اعصاب، تلاش کرده است تا تصویری چندلایه از انسان ارائه دهد؛ تصویری که در آن رفتار، احساس و باورهای دینی نه‌تنها از منظر زیست‌شناختی و روان‌شناختی، بلکه در بستر معنویت و فلسفه علم نیز بررسی می‌شوند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر فصل به یکی از جنبه‌های این سه‌گانه (عصب‌شناسی، روان‌شناسی، دین) می‌پردازد و در ادامه، تعامل و تقابل آن‌ها را با یکدیگر و با باورهای سنتی دینی به بحث می‌گذارد. این اثر نه‌تنها برای علاقه‌مندان به علوم اعصاب و روان‌شناسی، بلکه برای کسانی که دغدغهٔ معنویت و جایگاه دین در جهان مدرن را دارند، قابل توجه است.

خلاصه کتاب کاوش هایی در عصب شناسی، روان شناسی و دین

کتاب «یی در ما» با طرح پرسش‌هایی بنیادین آغاز می‌شود: چرا انسان‌ها به شیوه‌ای خاص فکر می‌کنند، احساس دارند و رفتار می‌کنند؟ وقتی تجربه‌ای دینی رخ می‌دهد، چه اتفاقی در مغز می‌افتد؟ آیا روح محصول ذهن است و ذهن نیز زادهٔ مغز؟ اگر چنین باشد، این موضوع چه تأثیری بر باور به زندگی پس از مرگ خواهد داشت؟ در ادامه، نویسنده ابتدا تاریخچه‌ای از علوم اعصاب و روان‌شناسی ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد که چگونه این دو حوزه درک ما از ماهیت انسان را دگرگون کرده‌اند. مبانی زیستی رفتار، نقش نورون‌ها، ساختار مغز و ابزارهای پژوهشی علوم اعصاب به تفصیل شرح داده می‌شوند. سپس، روان‌شناسی به عنوان دانشی که از فلسفه و علم ریشه گرفته، معرفی می‌شود و تأثیرات آن بر فهم رفتار و ذهن انسان بررسی می‌گردد. در بخش‌های بعدی، دین و معنویت از منظر علمی و روان‌شناختی تحلیل می‌شوند: دین چیست و از کجا آمده است؟ آیا معنویت ویژگی ذاتی انسان است یا محصول تکامل و فرهنگ؟ تجربه‌های دینی چگونه در مغز بازتاب می‌یابند و چه ارتباطی با سلامت روان و جسم دارند؟ کتاب همچنین به فلسفه علم و نسبت آن با دین می‌پردازد و دیدگاه‌های مختلف دربارهٔ یگانه‌باوری و دوگانه‌باوری را مطرح می‌کند. در فصل‌های پایانی، پیامدهای پژوهش‌های عصب‌شناسی و روان‌شناسی برای باورهای سنتی دینی، به‌ویژه در زمینهٔ هویت، ذهن، مغز و آیندهٔ معنویت انسانی بررسی می‌شود. نویسنده تلاش کرده است یافته‌های علمی را به گونه‌ای ارائه دهد که برای باورمندان تهدیدآمیز نباشد و در عین حال، تصویری واقع‌بینانه از محدودیت‌ها و امکانات علم در تبیین تجربه‌های دینی ارائه کند.

چرا باید کتاب کاوش هایی در عصب شناسی، روان شناسی و دین را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی میان‌رشته‌ای، به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های انسان معاصر می‌پردازد: آیا علم و دین می‌توانند در کنار هم به فهم عمیق‌تری از ماهیت انسان و معنویت برسند؟ «یی در ما» با بررسی دقیق پژوهش‌های عصب‌شناسی و روان‌شناسی، نشان می‌دهد که تجربه‌های دینی و معنوی نه‌تنها موضوعاتی فلسفی یا الهیاتی، بلکه پدیده‌هایی قابل مطالعه در آزمایشگاه و علوم تجربی هستند. خواندن این کتاب فرصتی است برای آشنایی با تازه‌ترین دستاوردهای علمی دربارهٔ مغز، ذهن و معنویت و همچنین تأملی بر این پرسش که چگونه می‌توان در جهانی علمی، همچنان به معنویت و ایمان پایبند ماند. این اثر به‌ویژه برای کسانی که به دنبال درک عمیق‌تر از رابطهٔ علم و دین هستند، ارزشمند است.

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به علوم اعصاب، روان‌شناسی، فلسفه علم و الهیات، دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های میان‌رشته‌ای و همچنین کسانی که دغدغهٔ معنویت، هویت و رابطهٔ علم و دین را دارند، مفید است. به‌ویژه برای افرادی که با پرسش‌هایی دربارهٔ ماهیت ذهن، تجربه‌های دینی و تأثیر علم بر باورهای سنتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، این کتاب پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب کاوش هایی در عصب شناسی، روان شناسی و دین

«در دهه‌ی ۱۹۹۰ شاهد افزايش چشمگیر پژوهش‌ها درباره‌ی مغز بودیم و بسیاری از یافته‌های حوزه‌های عصب‌شناسی، روان‌شناسی و علوم مرتبط، به پرسش‌هایی از این‌دست مربوط می‌شدند که پیش‌تر کمتر مورد توجه عصب‌شناسان و روان‌شناسان قرار گرفته بودند. این کتاب ترجمه فارسی اثری است که نویسنده به بررسی دستاوردهای آن دهه سرنوشت‌ساز در مسیر فهم این مسئله می‌پردازد که چرا ما به شیوه‌ای خاص فکر می‌کنیم، احساس داریم و رفتار می‌کنیم؛ به‌ویژه در حوزه‌هایی که با دین ارتباط می‌یابند. وقتی تجربه‌ای دینی داریم، در مغز ما چه می‌گذرد؟ آیا «روح» محصول ذهن است و ذهن نیز خود زاده مغز؟ اگر پاسخ مثبت باشد، این مسئله چه تأثیری بر باور مسیحی به زندگی پس از مرگ دارد؟ اگر خداوند انسان را برای برقراری رابطه با خود آفریده باشد، آیا باید انتظار داشته باشیم که «معنویت» ویژگی‌ای تکامل‌یافته و زیستی در انسان باشد؟ بیماری‌هایی مانند آلزایمر چه تأثیری می‌توانند بر معنویت فرد و رابطه‌اش با خدا داشته باشند؟ عصب‌شناسی و روان‌شناسی در حال ارائه اطلاعاتی هستند که به هر یک از این پرسش‌ها مربوط هستند، و در این میان، بسیاری از مسیحیان نگران‌اند که باورهای دینی‌شان توسط این تحقیقات به چالش کشیده شود.»