کتاب ابلق
معرفی کتاب ابلق
کتاب ابلق نوشتهی حسین سالاروند مجموعهای از یادداشتها و تاملات شخصی دربارهی کائنات، ذهن، سپاسگزاری، سرنوشت و تفاوت انسان با دیگر موجودات است که نشر هورین آن را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر با تکیهبر تجربههای زیستهی خود و خواندههایش، از رابطهی ذهن و جهان، نقش باورها در ساختن «هالهی پیرامونی» انسان و تأثیر شکرگزاری بر کیفیت زندگی سخن گفته است. متن کتاب بیشتر شبیه گفتوگوهای صمیمی و خودمانی با خواننده پیش میرود و از مثالهای روزمره، خاطرهها و ارجاع به متون دینی و سخنان اندیشمندان پر شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ابلق
کتاب ابلق با محور قرار دادن مفهوم «کائنات» و «هالهی پیرامونی» تلاش کرده است تصویری شخصی از رابطهی انسان و جهان ارائه کند. حسین سالاروند در ابتدای کتاب از ناتمامبودن شناخت بشر از هستی میگوید و انسان را موجودی میبیند که نه فرشته است و نه جن، اما هر دو را در وجود خود دارد و باید روش مدیریت این وجود پیچیده را کشف کند. در ادامه، کتاب ابلق کائنات را مجموعهای از باورها، احساسات، نگرشها و ارتباط انسان با خالق و جهان تعریف کرده است؛ چیزی شبیه هالهای نامرئی که بهزعم نویسنده، مانند سربازانی منتظر فرمان، به ذهن و دستورهای درونی انسان پاسخ میدهد. نویسنده در کتاب ابلق فصلهایی مانند «کائنات»، «تفاوت انسان با حیوان»، «سپاس عملی در دنیا»، «تجربه و فیدبک»، «تفاوت جوامع»، «کارما، تقدیر، سرنوشت، شانس»، «اعمال و الهام»، «روابط و زبان و کلام» و «دغدغهی دینی» را کنار هم نشانده است. در هر بخش، سالاروند با مثالهای ساده، خاطرات شخصی، نمونههای دینی از قرآن و انجیل و اشاره به نامهایی مثل نیوتن، انیشتین، بودا و پیامبران، سعی کرده است پیوندی میان سپاسگزاری، قانون عمل و عکسالعمل، قانون جذب و تجربهی روزمرهی انسان برقرار کند. کتاب ابلق از خلال این تکهنوشتهها، نوعی نقشهی ذهنی برای تغییر نگرش، تقویت حس قدردانی و فهم نقش روابط و مسئولیتپذیری اجتماعی در شکلدادن به سرنوشت فرد ترسیم کرده است.
خلاصه کتاب ابلق
کتاب ابلق بر این ایده استوار است که هر انسان هالهای نامرئی از باورها، احساسات و تصورات پیرامون خود میسازد که نویسنده آن را کائنات شخصی مینامد. این هاله بهزعم او تحتتأثیر شکرگزاری، نوع نگاه به نعمتها، رفتار با دیگران و میزان مسئولیتپذیری در اجتماع شکل میگیرد. سالاروند با تکیهبر قانون عمل و عکسالعمل، کارما و قانون جذب توضیح داده است که چگونه سپاسگزاری میتواند ظرفیت دریافت نعمت را افزایش دهد و ناسپاسی جریان برکت را متوقف کند. در بخشهای مختلف کتاب ابلق، از تفاوت انسان و حیوان، نقش ذهن و خودباوری، تجربههای شخصی نویسنده از بدهی، شکست مالی و تغییر نگرش، تا اهمیت بخشش، زکات، روابط سالم، زبان و کلام و حتی دغدغههای دینی و معنای واقعی انجام عبادات، بهعنوان اجزای یک منظومهی واحد برای ساختن سرنوشت تازه سخن گفته شده است.
چرا باید کتاب ابلق را بخوانیم؟
ابلق برای کسانی که میخواهند مفهوم سپاسگزاری، قانون جذب و نقش ذهن در ساختن واقعیت را در قالب مثالهای ملموس و تجربههای شخصی ببینند، متنی قابلتوجه است. این کتاب میان باورهای دینی، مفاهیم کارما و قانون عمل و عکسالعمل پلی زده و نشان داده است چگونه نگاه به نعمتها، روابط و مسئولیت اجتماعی میتواند سرنوشت فرد را تغییر دهد.
خواندن ابلق به کسانی پیشنهاد میشود که درگیر احساس بدشانسی، بدهی، رکود یا نارضایتی از زندگی هستند و میخواهند از زاویهای تجربیتر به سپاسگزاری، قانون جذب، نقش ذهن و روابط انسانی در بهبود وضعیت خود نگاه کنند؛ بهویژه علاقهمندان مباحث انگیزشی و معنویات روزمره. «ما در دنیایی زندگی میکنیم وسیع و پر از رمز و راز پیچیده که درک ما و دستاوردها و کشفیات ما از این دنیا هنوز به ۱۰ درصد از کل این جهان هستی نرسیده. ما انسانها در این جهان هستی تنها یکی از اجزا و مولفهها هستیم و هنوز هیچکس نمیتواند به جرات بگوید اصلیترین مولفهی این عالم هستی هستیم. اما بهعنوان یک مسلمان تا حد بسیار زیادی با استناد به کتب آسمانی و معرفی شدن ما بهعنوان اشرف مخلوقات و همچنین مطالعه و درک قدرت هنر در انسانها برایم محرز شده که انسانها مسلماً قدرتهایی دارند که هنوز برای خودشان ناشناخته است و این یعنی ما موجوداتی هستیم غیر رباتیک بدون دستورالعمل. با بقیهی جانوران و جانداران دنیا تفاوت داریم. فرشته و جن نیستیم اما هردو را در وجود خود داریم و سعی در کشف رمز و راز عالم ماورایی خود داریم. خداوند شانس، تقدیر، سرنوشت، چرخ گردون و هر عاملی که در تصور هر انسانی گرداننده دنیای اوست درمجموع کائنات پیرامون آن شخص را تشکیل میدهد. تصور هرکسی با هر سطح اعتقادی از قوانین زندگی و اتفاقات پیرامونش متفاوت است و سرنوشتش را تشکیل میدهد. هر انسانی هالهای را در پیرامون خود دارد که این هاله تشکیلشده از تصورات، تخیلات، نگرش به هر آن چیزی است که در زندگی انسان تأثیر دارد. این هاله بسته به تصورات و تفکرات انسانها متفاوت است و میتواند هالهای محافظ یا هاله مخرب یا حتی پیشبرنده برای هر فرد باشد. سازندهی این هاله در ابتدا خالق یکتاست و پرورشدهندهی آن خود افراد هستند. احساسات، عواطف، نگرش و اهداف انسانها میتواند روی این هاله تأثیر مستقیم بگذارد. این هاله از ابتدای خلقت هر انسانی پیرامون او وجود دارد و مثل دستهای از سربازان منتظر فرمان گرفتن از فرمانده خود هستند. هر زمان که این فرمانده شروع به دستور دادن و دستورالعمل دادن کند این هاله شروع به فعالیت در راستای آن هدف میکند.»