کتاب بر بلندای اورست مجید طوسی + دانلود نمونه رایگان

کتاب بر بلندای اورست

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب بر بلندای اورست

معرفی کتاب بر بلندای اورست

کتاب الکترونیکی «بر بلندای اورست» (خاطرات صعود سعید طوسی به اورست) نوشتهٔ مجید طوسی و رحیمه سعیدی توسط نشر ماهواره منتشر شده است. این کتاب در قالب خاطره‌نویسی و مصاحبه، به روایت زندگی و صعود سعید طوسی، کوهنورد ایرانی، به قله اورست می‌پردازد و بخشی از تاریخ کوهنوردی ایران را بازگو می‌کند. «بر بلندای اورست» اثری مستند و روایی درباره تجربه‌های شخصی، چالش‌ها و دستاوردهای یک کوهنورد ایرانی در مسیر فتح بلندترین قله جهان است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بر بلندای اورست

این کتاب به زندگی و صعود سعید طوسی، یکی از کوهنوردان ایرانی، اختصاص دارد که موفق شد به صورت انفرادی قله اورست را فتح کند. روایت کتاب از زبان مجید طوسی، برادر سعید، و رحیمه سعیدی، نویسنده و بازنویس اثر، شکل گرفته است. کتاب در فضایی مستند و روایی، از سال‌های آغازین کوهنوردی سعید و مجید طوسی در ایران تا مهاجرت و فعالیت‌های بین‌المللی آن‌ها را دنبال می‌کند. بخش عمده‌ای از کتاب به خاطرات، یادداشت‌های روزانه و مصاحبه‌های سعید طوسی درباره صعود به اورست اختصاص یافته است. علاوه بر روایت صعود، کتاب به موضوعاتی چون فلسفه کوهنوردی، دشواری‌های فنی و جسمی، هم‌هوایی، نقش شرپاها و تجربه‌های زیسته در ارتفاعات بالا می‌پردازد. همچنین، مصاحبه‌هایی با سعید طوسی درباره انگیزه‌ها، آمادگی جسمی و ذهنی، و چالش‌های مالی و فنی صعود به اورست در کتاب آمده است. این اثر تصویری از تلاش فردی، عشق به طبیعت و پیوند فرهنگی میان ایران و دیگر کشورها را ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب بر بلندای اورست

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!کتاب با معرفی سعید طوسی و پیشینه خانوادگی و کوهنوردی او آغاز می‌شود. سعید از نوجوانی به همراه برادرش مجید کوهنوردی را در کوه‌های شمال تهران شروع می‌کند و پس از مهاجرت به آمریکا، فعالیت‌های کوهنوردی خود را در آنجا ادامه می‌دهد. او پس از سال‌ها تمرین و صعود به قله‌های مختلف، رویای دیرینه صعود به اورست را دنبال می‌کند. روایت صعود به اورست به صورت روزنگار و خاطره‌نویسی پیش می‌رود: از ورود به نپال و کمپ پایه، هم‌هوایی، عبور از آبشار یخی خومبو، استقرار در کمپ‌های مختلف تا رسیدن به کمپ چهارم و آغاز حمله نهایی به قله. کتاب به جزئیات فنی، دشواری‌های جسمی و روانی، نقش شرپاها، مدیریت منابع و اکسیژن، و لحظات بحرانی در مسیر صعود می‌پردازد. در بخش‌هایی از کتاب، مصاحبه‌هایی با سعید طوسی آمده که در آن‌ها درباره فلسفه کوهنوردی، اهمیت آمادگی ذهنی، تجربه‌های شخصی و پیام صلح میان ملت‌ها صحبت می‌شود. روایت کتاب تا لحظه فتح قله و بازگشت به کمپ‌ها ادامه می‌یابد، بدون آنکه پایان ماجرا را به طور کامل افشا کند.

چرا باید کتاب بر بلندای اورست را خواند؟

این کتاب تجربه‌ای دست‌اول از صعود یک ایرانی به اورست را در قالب خاطره‌نویسی و مصاحبه ارائه می‌دهد. خواننده با چالش‌های واقعی کوهنوردی در ارتفاعات بالا، دشواری‌های فنی و جسمی، و تصمیم‌گیری‌های حیاتی در شرایط سخت آشنا می‌شود. کتاب علاوه بر روایت صعود، به موضوعاتی چون فلسفه کوهنوردی، اهمیت هم‌هوایی، نقش شرپاها و مدیریت منابع می‌پردازد و تصویری از تلاش فردی و پیوند فرهنگی میان ملت‌ها را ترسیم می‌کند. مطالعه این اثر برای علاقه‌مندان به ماجراجویی، طبیعت‌گردی و تاریخ کوهنوردی ایران، فرصتی برای آشنایی با تجربه‌های زیسته و واقعی یک کوهنورد ایرانی فراهم می‌آورد.

خواندن کتاب بر بلندای اورست را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به کوهنوردی، طبیعت‌گردی، ماجراجویی و خاطرات سفر مناسب است. همچنین کسانی که به دنبال شناخت تجربه‌های واقعی صعود به قله‌های مرتفع، مدیریت بحران در شرایط سخت و فلسفه کوهنوردی هستند، می‌توانند از مطالعه این اثر بهره ببرند. برای کوهنوردان تازه‌کار و علاقه‌مندان به تاریخ کوهنوردی ایران نیز خواندن این کتاب مفید خواهد بود.

فهرست کتاب بر بلندای اورست

- مقدمه و سخن نویسندگان: معرفی مجید و سعید طوسی، پیشینه خانوادگی و آغاز کوهنوردی- زندگی‌نامه سعید طوسی: روایت سال‌های نوجوانی، مهاجرت و فعالیت‌های کوهنوردی در ایران و آمریکا- خاطرات صعود به اورست: روزنگار سفر از تهران تا نپال، ورود به کاتماندو، آماده‌سازی تجهیزات و آشنایی با شرپاها- مسیر صعود: شرح پیمایش از کمپ پایه تا کمپ‌های ۱ تا ۴، عبور از آبشار یخی خومبو، هم‌هوایی و دشواری‌های مسیر- حمله نهایی به قله: روایت جزئیات صعود نهایی، مدیریت اکسیژن، چالش‌های جسمی و روانی، و لحظات بحرانی- مصاحبه‌ها: گفت‌وگو با سعید طوسی درباره فلسفه کوهنوردی، آمادگی ذهنی، تجربه‌های شخصی و پیام صلح- ضمائم: تصاویر، اسناد و یادداشت‌های مرتبط با صعود، فهرست قلل صعودشده و تقدیر از همراهان

بخشی از کتاب بر بلندای اورست

«امروز اولین صعود خود به آبشار یخی خومبو را انجام دادم. این صعود را به تنهایی انجام دادم چون شرپاهای راهنما قبل از انجام مراسم پوجا این صعود را انجام نمی‌دهند. پوجا به زبان محلی یعنی "انجام دعا و نیایش برای خدایان کوهستان". باور عمومی مردم نپال چنین است که آبشار یخی خومبو یک "غول یخی متحرک" است که اکثر کوهنوردان را می‌بلعد و پس از چندین سال اسکلت آنان را بیرون می‌اندازد. گرچه این آبشار یکی از زیباترین جاهایی است که در صعودهای گذشته دیده‌ام. زیبایی آن چنان مرا جذب کرده بود که زمان زیادی را برای گرفتن عکس و فیلم صرف کردم و لذا مجبور شدم به سرعت به پایین برگردم تا به تاریکی هوا برنخورم. عکس‌ها و فیلم‌های زیادی گرفته‌ام که دوست دارم آن‌ها را به شما نشان بدهم. ساعات اولیه شب با خوردن یک شام خوب و لذت گوش دادن به کنسرت پیانوی شماره ۳ بتهوون که یک شاهکار زیباست سپری شد. همان طور که در کیسه خواب دراز کشیده بودم به این فکر کردم که شنیدن این قطعه زیبا را در کمپ پایه ساگارماتا و همچنین شروع کوهنوردی و آشنایی با موسیقی کلاسیک را در وهله اول به برادر بزرگترم مدیونم و در وهله دوم مدیون همه کسانی هستم که در این صعود مرا یاری کرده‌اند. همبستگی بین مردم ایران و امریکا با برافراشتن پرچم ایران و امریکا روز دهم آوریل ۲۰۰۰ (۲۲ فروردین) در مراسم پوجا به مردم اعلام خواهد شد.»