کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره) + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره)

کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره)

معرفی کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره)

معرفی کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره)

کتاب الکترونیکی «سینما از دیدگاه امام خمینی(ره)» (گردآورندگان: میثاق اسعد، هاجر میرمُنگره) اثری پژوهشی است که به بررسی نگاه و مواضع امام خمینی درباره سینما و نقش آن در جامعه ایران می‌پردازد. این کتاب توسط نشر آوات منتشر شده و با گردآوری سخنان، اسناد و تحلیل‌های مرتبط، به موضوع سینما از منظر دینی، اجتماعی و سیاسی می‌نگرد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره)

این کتاب در سال ۱۳۹۹ منتشر شده و به بررسی جایگاه سینما در ایران، به‌ویژه در دوره پهلوی و پس از انقلاب اسلامی، از منظر اندیشه‌های «امام خمینی(ره)» می‌پردازد. نویسندگان تلاش کرده‌اند با گردآوری بیانات، وصیت‌نامه و مواضع امام، تصویری از نگاه ایشان به سینما و رسانه ارائه دهند. کتاب ابتدا تاریخچه ورود سینما به ایران و تحولات آن در دوران قاجار و پهلوی را مرور می‌کند و سپس به تحلیل انتقادی امام خمینی نسبت به سینمای پیش از انقلاب و ویژگی‌های سینمای مطلوب از دیدگاه ایشان می‌پردازد. همچنین به موضوعاتی مانند اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی در سینمای غرب، به‌ویژه هالیوود، اشاره شده است. اثر حاضر بیشتر بر جنبه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی سینما تمرکز دارد و با استناد به سخنان و اسناد امام، سعی دارد نقش سینما را در شکل‌دهی فرهنگ و هویت جامعه ایرانی بررسی کند.

خلاصه کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره)

این کتاب با مروری بر تاریخچه سینما در ایران آغاز می‌شود و ورود این هنر به کشور را از دوران قاجار تا پهلوی دوم دنبال می‌کند. در ادامه، به نقش سینما در تغییرات فرهنگی و اجتماعی ایران پرداخته می‌شود و تأثیر سیاست‌های حکومت پهلوی بر محتوای فیلم‌ها و فضای سینمایی کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد. بخش اصلی کتاب به تحلیل دیدگاه‌های «امام خمینی(ره)» درباره سینما اختصاص دارد. امام، سینما را ابزاری تأثیرگذار بر فرهنگ و هویت جامعه می‌داند و معتقد است که اگر این ابزار در خدمت فساد، غرب‌زدگی و تضعیف ارزش‌های دینی قرار گیرد، آسیب‌های جدی به جامعه وارد می‌کند. از نظر ایشان، سینمای مطلوب باید آموزنده، اخلاق‌محور، منطبق با اهداف اسلام و نظام جمهوری اسلامی و در خدمت رشد فرهنگی و سیاسی جامعه باشد. امام همچنین بر لزوم نظارت و گزینش مناسب در تولید فیلم‌ها تأکید دارد و معتقد است سینما می‌تواند نقش مهمی در تربیت نسل جوان و صدور پیام انقلاب اسلامی به جهان ایفا کند. در بخش‌هایی از کتاب، به نمونه‌هایی از فیلم‌های مورد تأیید یا نقد امام، مانند «گاو» و «محمد رسول‌الله»، اشاره شده و همچنین به نقش رسانه‌های غربی در ترویج اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی پرداخته می‌شود.

چرا باید کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره) را خواند؟

این کتاب با گردآوری و تحلیل دیدگاه‌های «امام خمینی(ره)» درباره سینما، فرصتی فراهم می‌کند تا مخاطب با ریشه‌های فکری و فرهنگی سیاست‌گذاری سینمایی در ایران معاصر آشنا شود. اثر حاضر با بررسی تاریخی و انتقادی سینما در ایران و تحلیل مواضع امام، به دغدغه‌های فرهنگی، هویتی و اجتماعی جامعه ایرانی می‌پردازد و نقش رسانه‌ها را در شکل‌دهی افکار عمومی و هویت ملی برجسته می‌کند. مطالعه این کتاب می‌تواند برای علاقه‌مندان به تاریخ سینما، مطالعات فرهنگی و سیاست‌گذاری رسانه‌ای در ایران، دیدگاه‌های تازه‌ای ارائه دهد.

خواندن کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای پژوهشگران حوزه مطالعات فرهنگی، دانشجویان رشته‌های علوم اجتماعی، ارتباطات و سینما، علاقه‌مندان به تاریخ معاصر ایران و کسانی که به بررسی نسبت دین و رسانه علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای فعالان حوزه سیاست‌گذاری فرهنگی و رسانه‌ای و کسانی که دغدغه هویت و فرهنگ ایرانی-اسلامی دارند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره)

- مقدمه: معرفی اهمیت سینما در جامعه معاصر و جایگاه آن در ایران- تاریخچه سینما در ایران: مروری بر ورود سینما به ایران، تحولات آن در دوره قاجار و پهلوی، و نقش سینما در تغییرات فرهنگی و اجتماعی- سینمای نامطلوب از دیدگاه امام خمینی(ره): تحلیل ویژگی‌های سینمای پیش از انقلاب، نقد فساد، غرب‌زدگی و ابتذال در سینما و تأثیر آن بر جوانان و جامعه- سینما در وصیت‌نامه امام خمینی(ره): بررسی جایگاه رسانه‌ها و سینما در اسناد و وصیت‌نامه امام و تأکید بر نقش آن‌ها در تباهی یا اصلاح ملت‌ها- سینمای مطلوب از دیدگاه امام خمینی(ره): تبیین ویژگی‌های سینمای مطلوب مانند آموزندگی، اخلاق‌محوری، انطباق با اهداف اسلام و نظام، و نقش آن در تربیت و رشد جامعه- نظر امام خمینی(ره) درباره چند فیلم: اشاره به فیلم‌هایی مانند «گاو» و «محمد رسول‌الله» و تحلیل دیدگاه امام نسبت به آن‌ها- اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی در هالیوود: بررسی نقش سینمای غرب در ترویج نگرش‌های منفی نسبت به اسلام و ایران و تأثیر آن بر افکار عمومی جهان

بخشی از کتاب سینما از دیدگاه امام خمینی (ره)

«امام خمینی(ره)؛ از دهه ۴۰ که مصادف با شروع سخنرانی‌هایشان علیه رژیم پهلوی بود، به نقش مهم فرهنگ در جامعه تأکید داشتند. ایشان معتقد بود راه اصلاح یک مملکت، اصلاح فرهنگ آن است و اگر فرهنگ درست شود مملکت نیز اصلاح می‌شود. همچنین، بارها بر تسلط بیگانگان بر امور جاری کشور تأکید داشتند. از دیدگاه امام(ره)، هنری که وسیلهٔ خدمت به فساد و حکومت ستمگر باشد و ابزاری برای اجرای مقاصد سیاسی بیگانگان باشد مذموم و نامطلوب است. این تأکید را در مورد همهٔ شاخه‌های هنر و مهم‌تر از همه در زمینهٔ سینما و فیلم و رادیو و تلویزیون فرموده‌اند. ایشان دربارهٔ شرایط فرهنگ و هنر پیش از انقلاب می‌فرماید: «در رژیم سابق تمام چیزها خصوصاً فرهنگ و هنر محتوایش عوض شده بود. یعنی کسی که نام سینما را می‌شنید خیال می‌کرد که آنجا باید مرکز فساد و سوء‌اخلاق و مرکز مخالفت با همه‌چیز باشد. و یا کلمه تئاتر در ذهن انسان چیز مبتذلی بود که از آن بهره فساد برده شود. هکذا همه‌چیز دیگر. و عمده این است که ما ذهن این جوان‌ها و حتی پیرها و روشنفکرنماها را آماده کنیم که ما خودمان آدم هستیم و این‌طور نیست که در همه‌چیز دستمان را پیش دیگران دراز کنیم و حتی اخلاق و زبانمان را نیز از آن‌ها یاد بگیریم... این همه به خاطر این بود که ما فرهنگ خودمان را فراموش کنیم... عده‌ای هم به نام «فرهنگ ایران باستان» از اسلام فرار می‌کردند!»