کتاب نخل ماهی پروین پناهی + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:به نشر
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب نخل ماهی

معرفی کتاب نخل ماهی

کتاب الکترونیکی «نخل آرزو» (داستانی از روزهای جنگ) نوشتهٔ پروین پناهی و با تصویرگری زهرا زرین‌پور، توسط انتشارات به‌نشر منتشر شده است. این کتاب در قالب داستان کوتاه، به روایت زندگی یک خانواده جنوبی در روزهای جنگ ایران و عراق می‌پردازد و از زاویه دید یک کودک، تجربه‌های تلخ و شیرین آن دوران را بازگو می‌کند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نخل ماهی

«نخل آرزو» داستانی است که در بستر جنگ ایران و عراق روایت می‌شود و فضای جنوب کشور را با جزئیات ملموس و زبانی کودکانه به تصویر می‌کشد. این کتاب در دوره‌ای نوشته شده که خاطرات جنگ هنوز در ذهن بسیاری از خانواده‌ها زنده است و دغدغه‌های روزمره، ترس‌ها و امیدهای مردم جنوب را بازتاب می‌دهد. روایت کتاب از زبان دختری به نام «ماهی» است که با خانواده‌اش در شهری مرزی زندگی می‌کند و هر روز با اخبار بمباران، نگرانی برای پدر رزمنده و دلتنگی برای دوستانش روبه‌روست. نویسنده با بهره‌گیری از عناصر بومی، فرهنگ محلی و باورهای مردم جنوب، فضایی صمیمی و در عین حال تلخ را خلق کرده است. داستان، علاوه بر پرداختن به موضوع جنگ، به روابط خانوادگی، نقش مادران و مادربزرگ‌ها و پیوند عاطفی کودکان با طبیعت و حیوانات نیز می‌پردازد. «نخل آرزو» تصویری از مقاومت، امید و آرزوهای کوچک و بزرگ کودکان در دل بحران است.

خلاصه کتاب نخل ماهی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!داستان با حضور «ماهی»، دختری جنوبی، آغاز می‌شود که در خانه‌ای پر از اضطراب و انتظار زندگی می‌کند. پدرش، «یونس»، در جبهه است و مادر و مادربزرگش هر روز با نگرانی و دعا روزگار می‌گذرانند. ورود خالوجان با خبرهای جنگ و بمباران، فضای خانه را سنگین‌تر می‌کند. ماهی با لاک‌پشتش، نخل وسط حیاط و حیوانات اطرافش ارتباطی عاطفی دارد و آرزوهایش را به نخل آرزو می‌سپارد. او در میان اخبار بد، تلاش می‌کند مادر و بی‌بی را بخنداند و امید را زنده نگه دارد. داستان با روایت روزهای بمباران، پناه‌گرفتن در انبار، دلتنگی برای پدر و بازی‌های کودکانه‌ای که رنگ ترس و تنهایی گرفته‌اند، پیش می‌رود. ماهی در خیال خود، حیوانات و خانواده را سوار بر لنجی خیالی از جنگ دور می‌کند و آرزو می‌کند همه سالم بمانند. بازگشت پدر به خانه، لحظه‌ای کوتاه از شادی و آرامش را به خانواده می‌بخشد، اما سایه جنگ همچنان بر سرشان باقی است و در نهایت، خانواده مجبور به ترک خانه و شهر می‌شوند. در تمام این مدت، نخل آرزو نماد پایداری و امید باقی می‌ماند.

چرا باید کتاب نخل ماهی را خواند؟

این کتاب با روایت صمیمی و کودکانه، تجربه زیستهٔ خانواده‌های جنوبی در دوران جنگ را از زاویه‌ای متفاوت نشان می‌دهد. «نخل آرزو» با پرداختن به احساسات، دغدغه‌ها و آرزوهای یک کودک، تصویری ملموس از تأثیر جنگ بر زندگی روزمره و روابط خانوادگی ارائه می‌دهد. حضور عناصر بومی، باورهای محلی و پیوند عاطفی با طبیعت، داستان را از سطح یک روایت جنگی فراتر می‌برد و آن را به اثری دربارهٔ تاب‌آوری، امید و پیوندهای انسانی تبدیل می‌کند. مطالعه این کتاب فرصتی است برای لمس دنیای کودکان در بحران و درک عمیق‌تری از تاریخ معاصر ایران.

خواندن کتاب نخل ماهی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای نوجوانان و بزرگسالانی که به داستان‌های اجتماعی، روایت‌های جنگ و زندگی در جنوب ایران علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ شناخت تأثیر جنگ بر کودکان و خانواده‌ها را دارند یا به دنبال داستان‌هایی با فضای بومی و فرهنگ محلی هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب نخل ماهی

«به خالوجان سلام کردم. از دور گفت: «ماهی! خو بیا یه بوس بده عاموا» توی دلم گفتم: «خب اگر خالو هستی، چطور عامویی؟!» جواب دادم: «می‌آم خالوجان برم یک سر به لاک‌پشتم بزنم می‌آم.» دوست نداشتم خالوجان را بوس کنم. همیشه بوی گند می‌داد. بوی صد تا چیز باهم؛ بوی ماهی خام قاتی شده با سیگار و چوب و عرق بدن. رفتم توی ایوان بالا سر لگن قرمز لاک‌پشتم. آرام بود، مثل تمام لاک‌پشت‌ها. آهسته از این‌طرف لگن به آن‌طرف شنا کرد و روی تکه سنگی که مثلاً صخره‌اش بود، ایستاد. خالوجان شروع کرد. صدایش از داخل می‌آمد: «عراقی‌ها که رحمشون نمی‌آد بی‌مروت‌ها! عامو می‌دونین تاحالا چن جا رو زدن؟» قلبم تندتند می‌زد، مثل قلب گنجشک. هول شده بودم. دمپایی ابری‌هایم را درآوردم. یک لحظه سردی موزاییک‌های کف ایوان رفت به کف پاهایم؛ اما دلم خنک نشد. دوباره دمپایی ابری‌هایم را پوشیدم و دوییدم به‌سمت اتاق. صدای شلق‌شلقش توی حیاط پیچید.»

۷۰%