کتاب دم ها
معرفی کتاب دم ها
کتاب دم ها نوشته سینا به منش و منتشرشده توسط نشر شالگردن، مجموعهای از داستانهای کوتاه و مینیمال است که با نگاهی به زندگی روزمره، احساسات انسانی و موقعیتهای گوناگون، روایتهایی موجز و گاه طنزآمیزی را پیش روی مخاطب میگذارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دم ها
کتاب دمها (داستانهای کوتاه و خیلی کوتاه) مجموعهای از داستانهای کوتاه است که در فضایی مینیمال و بهصورت موجز نوشته شدهاند. این داستانها حاصل یادداشتهایی هستند که سینا بهمنش در دورهای از زندگی خود، بهویژه هنگام بستریبودنش نوشته است. برخی از این داستانها پیشتر در مجموعهای با نام «آنها» منتشر شده بودند و اکنون با افزودهشدن چند داستان جدید و همکاری نیما معماریان و نشر شالگردن، در قالب کتاب حاضر گرد آمدهاند. فضای داستانها اغلب حول محور لحظات گذرا، احساسات ناگهانی و موقعیتهای ساده، اما معنادار میچرخد. نویسنده با الهام از جلسات خانهی مینیمال و تجربههای شخصی خود تلاش کرده است لحظات کوتاه، اما تأثیرگذاری را به تصویر بکشد. کتاب در قالب داستانهای مستقل و کوتاه، تصویری از دغدغهها، شادیها، غمها و طنزهای زندگی فردی و اجتماعی ارائه میدهد.
خلاصه کتاب دم ها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
در اثر حاضر، هر داستان کوتاه، برشی از زندگی یا ذهنیت شخصیتهایی را نشان میدهد که در موقعیتهای گوناگون قرار گرفتهاند. داستانها با لحنی طنزآمیز، به موضوعاتی مانند تنهایی، مرگ، عشق، خاطره، جدایی، امید و شکست میپردازند. برخی روایتها به شکل دیالوگ یا مونولوگ نوشته شدهاند و گاه با یک تصویر یا اتفاق ساده، معنایی عمیق را منتقل میکنند. برای مثال، یکی از داستانها دربارهی مردی است که قرار گذاشته بیست سال بعد به جایی بازگردد، اما فقط خودش میآید و باد نمیوزد؛ یا داستانی دیگر، گفتوگویی میان یکی از شخصیتها و مرگ را روایت میکند که به زبانهای مختلف دربارهی زندگی و پایان آن حرف میزنند. در برخی داستانها، موقعیتهای روزمره، مانند انتظار در صف، تصادف یا حتی خرید بادکنک، بهانهای برای پرداختن به احساسات انسانی میشود. روایتها اغلب با پایانی باز یا تلنگری کوتاه، مخاطب را به تأمل دربارهی معنای زندگی و لحظات گذرا دعوت میکنند.
چرا باید کتاب دم ها را خواند؟
این کتاب با داستانهایی کوتاه و موجز، امکان تجربهی طیف وسیعی از احساسات و موقعیتهای انسانی را در زمانی کوتاه فراهم میکند. هر داستان فرصتی است برای مکث و اندیشیدن به لحظات کوتاه، اما معنادار زندگی. برای کسانی که به روایتهای مینیمال علاقه دارند، این مجموعه میتواند الهامبخش باشد و زاویهی دید تازهای به مسائل کلیشهای ارائه دهد.
خواندن کتاب دم ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب حاضر برای علاقهمندان داستانهای کوتاه، روایتهای مینیمال و کسانی که دوست دارند با روایتهایی موجز و تأملبرانگیز روبهرو شوند، مناسب است؛ همچنین برای کسانی که مسائلی مانند تنهایی، مرگ، عشق و معنای زندگی را پشت سر میگذارند، این کتاب میتواند مفید باشد.
بخشی از کتاب دم ها
«دم میتواند یک نفس باشد. حاصل یک دم و بازدم. دم میتواند خون باشد به رنگ خورشید دم غروب. دم میتواند آوای آدمی باشد که دم فرونبسته. نشسته باشد دم پنجره در عصری دم کرده در انتظار دمیدن جای. دم میتواند آه دمادم باشد. اینجا در این دم اما دم یک لحظه است. یک آن. لحظاتی که آنها را زیستهام در کنار شما. دمها حاصل یک دوره طولانی است که برای درمان یکی از دردهایم بستری بودم و یادداشتهایی همراه من بودند. نوشته شده طی سالیان گذشته. نوشتههایی که شعر نمیشدند چون داستان بودند. حاصل جلسات خانهی مینیمال که به همت دوست عزیزم آرش نصیری برگزار میشد. کتابی شد به نام «آنها». حکایت چاپهای مجدد آن کتاب برای خودش حکایتی شد بیسرانجام که حاصلش شد «دمها». حالا «دمها» همان «آنها» است. با چند داستان بیشتر که به همت نیما معماریان و لطف نشر شالگردن به دست شما عزیزان رسیده است.»