کتاب بیداری اسلامی
معرفی کتاب بیداری اسلامی
کتاب بیداری اسلامی: بررسی تحولات سیاسی اجتماعی (بیداری اسلامی) در کشورهای تونس، لیبی، یمن، مصر، بحرین و عربستان نوشته حسین کاظمی کرهرودی و شاکر قوامیان و با ویراستاری علیرضا سبحانی نسب، اثری پژوهشی در حوزهٔ علوم سیاسی و تاریخ معاصر است که توسط انتشارات جمال منتشر شده است. این کتاب به بررسی ریشهها، روندها و پیامدهای جنبشهای بیداری اسلامی در کشورهای عربی میپردازد و نقش انقلاب اسلامی ایران را در این تحولات تحلیل میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بیداری اسلامی
کتاب بیداری اسلامی موجهای بیداری اسلامی در جهان اسلام، بهویژه منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا را بررسی و انقلاب اسلامی ایران را به عنوان نقطهٔ عطفی در شکلگیری این تحولات معرفی میکند. حسین کاظمی کرهرودی و شاکر قوامیان با تکیه بر سخنان و اندیشههای امام خمینی و آیتالله خامنهای، به تبیین مبانی صدور انقلاب اسلامی و تأثیر آن بر جنبشهای اسلامی معاصر میپردازند.
این کتاب در سه بخش تنظیم شده است: بخش نخست به مبانی نظری و جهانی بودن انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی اختصاص دارد؛ بخش دوم نمونههایی از تأثیرگذاری انقلاب اسلامی بر جنبشهایی مانند حزبالله لبنان، جهاد اسلامی فلسطین، حماس و اخوانالمسلمین را بررسی میکند؛ و بخش سوم به تحولات سیاسی و اجتماعی کشورهای تونس، لیبی، یمن، مصر، بحرین و عربستان در بستر بیداری اسلامی میپردازد.
حسین کاظمی کرهرودی و شاکر قوامیان تلاش کردهاند با استناد به آیات قرآن، احادیث، قانون اساسی جمهوری اسلامی و دیدگاههای رهبران انقلاب، تصویری از روند بیداری اسلامی و چالشهای پیش روی آن ارائه دهند. کتاب بیداری اسلامی در فضایی تحلیلی و مستند، به بررسی زمینههای تاریخی، اجتماعی و فکری این جنبشها و نقش ایران در شکلگیری و تداوم آنها میپردازد.
خلاصه کتاب بیداری اسلامی
این کتاب به بررسی نقش الهامبخش انقلاب اسلامی ایران در شکلگیری و گسترش بیداری اسلامی طی سه موج تاریخی (از عصر سید جمالالدین تا بهار عربی) میپردازد.
نویسندگان تأکید میکنند که «صدور انقلاب» نه با دخالت نظامی، بلکه از طریق انتقال ارزشها، معنویت و اندیشهٔ بازگشت به اصول اسلامی صورت گرفته است. متن با تحلیل جنبشهایی چون حزبالله، حماس و اخوانالمسلمین، تأثیر انقلاب ایران را بر ساختار و راهبردهای آنها واکاوی میکند. همچنین تحولات سیاسیاجتماعی کشورهایی نظیر مصر، تونس، یمن و بحرین در بستر بیداری اسلامی بررسی میشود.
در نهایت، کتاب ویژگیهای مشترک این قیامها را شامل مردمی بودن، اسلامخواهی، احیای عزت ملی و ایستادگی در برابر سلطهٔ خارجی و صهیونیسم دانسته و به واکاوی چالشها، آسیبها و تهدیدهای پیش روی انقلابهای اسلامی میپردازد.
چرا باید کتاب بیداری اسلامی را خواند؟
این کتاب روند تاریخی و فکری بیداری اسلامی را در کشورهای عربی بررسی میکند و نقش انقلاب اسلامی ایران را در الهامبخشی به جنبشهای معاصر به تصویر میکشد. مطالعهی کتاب بیداری اسلامی به کسانی که به دنبال فهم عمیقتر از ریشهها و پیامدهای تحولات سیاسی و اجتماعی منطقه هستند، پیشنهاد میشود. مطالعه این کتاب فرصت مناسبی برای آشنایی با دیدگاههای مختلف دربارهی صدور انقلاب، وحدت اسلامی و چالشهای پیش روی جنبشهای اسلامی فراهم میکند.
خواندن کتاب بیداری اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران علوم سیاسی، تاریخ معاصر، مطالعات خاورمیانه و علاقهمندان به تحولات جهان اسلام مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال شناخت ریشهها و پیامدهای بیداری اسلامی و نقش ایران در این روندها هستند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب بیداری اسلامی
«با توجه به اینکه بحث ما به دو حوزهی تمدنی اسلام و غرب مربوط میشود، مبنای تاریخی بحث مورد نظر را قرن پانزدهم میلادی قرار میدهیم. هرقدر از قرن پانزدهم به عقب برگردیم شاهد رشد و شکوفایی و پیشرفت تمدن اسلامی در همهی جنبههای زندگی انسان و عقبماندگی و ضعف و زبونی جهان غرب میباشیم به نحوی که اروپائیان به این دوران، «عصر طلایی تمدن اسلامی» لقب دادند. از قرن پانزدهم میلادی که به سمت قرن بیستم میلادی حرکت کنیم شاهد تغییر این حالت و انحطاط مادی میباشیم. به هر حال جهان غرب با استفاده از سه پدیدهی مهم «انقلاب علمی»، «انقلاب صنعتی» و «انقلاب سیاسی» قدرتمند شد و با بهرهگیری از کشتیهای غولپیکر مجهّز به قطبنما و سلاح آتشین و سایر ادوات نظامی، جهان اسلام را از سه محور مورد هجوم خود قرار داد. هلندیها، پرتغالیها و نهایتاً انگلستان به آسیای جنوب شرقی، هندوستان و خلیج فارس حمله کردند. فرانسه، شمال آفریقا و مصر را مورد هجوم خود قرار داد و روسیه سرزمینهای ایران در آسیای میانه و قفقاز را مورد تهاجم خود قرارداد. رهآورد اروپائیان برای کشورهای اسلامی و مسلمانان بحران پیچیده و چند بعدی هویت، فکری، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی بود. اولین سوالی که برای مسلمانان و بهویژه متفکرین و جنبشگران مسلمان پیش آمد این بود که اگر ما مسلمانان ادعا میکنیم که اسلام آخرین و متکاملترین دین الهی برای هدایت بشراست و پیامبر خاتم انبیاء و قرآن، کتاب آسمانی است که حاوی هرچیزی است که برای سعادت انسان مفید باشد. اگر ما سابقهی درخشانی به نام «عصر طلایی تمدن اسلامی» داشتهایم؛ چرا اکنون نسبت به اروپائیان عقبمانده و دچارانحطاط شدهایم؟»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب بیداری اسلامی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | بیداری اسلامی |
| عنوان دیگر | بررسی تحولات سیاسی اجتماعی (بیداری اسلامی) در کشورهای تونس، لیبی، یمن، مصر، بحرین و عربستان |
| موضوع | علوم سیاسی و روابط بینالملل، تاریخ اسلام، تاریخ جهان |
| نویسنده | حسین کاظمی کرهرودی، شاکر قوامیان |