تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب موهای بافته مادرم
معرفی کتاب موهای بافته مادرم
معرفی کتاب موهای بافته مادرم
کتاب الکترونیکی «موهای بافتهٔ مادرم (داستانکهای فرحناز یوسفی)» نوشتهٔ فرحناز یوسفی و با تصویرگری سعید یوسفی توسط انتشارات پرستوی سپید منتشر شده است. این مجموعه شامل داستانکهایی کوتاه و گاه طنزآمیز است که با نگاهی به زندگی روزمره، خاطرات کودکی و دغدغههای انسانی نوشته شدهاند. کتاب در دستهٔ داستانهای کوتاه فارسی معاصر قرار میگیرد و برای نوجوانان و بزرگسالان قابل استفاده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب موهای بافته مادرم
«موهای بافتهٔ مادرم» مجموعهای از داستانکهای کوتاه است که فضای آن میان خاطرات کودکی، زندگی شهری و نگاههای طنزآمیز به مسائل روزمره در نوسان است. این کتاب در میانهٔ دههٔ ۱۳۹۰ منتشر شده و بخشی از داستانکها و کاریکلماتورهای نویسنده را در خود جای داده است؛ برخی از این آثار پیشتر در جشنوارههای طنز و مطبوعات شهری نیز مورد توجه قرار گرفتهاند. روایتها اغلب از زاویهٔ دید کودک یا نوجوان بیان میشوند اما مضامین آنها برای مخاطب بزرگسال نیز قابل لمس است. کتاب با زبانی موجز و تصویرسازیهای ساده، تلاش میکند لحظات کوچک و معنادار زندگی را برجسته کند و گاه با نگاهی انتقادی یا شوخطبعانه به مسائل اجتماعی و خانوادگی میپردازد. فضای داستانکها گاهی نوستالژیک و گاهی با چاشنی طنز همراه است و شخصیتها از دل زندگی روزمره انتخاب شدهاند.
خلاصه کتاب موهای بافته مادرم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!در این مجموعه، هر داستانک تصویری کوتاه و موجز از یک موقعیت یا احساس را به تصویر میکشد. داستان آغازین، خاطرهای از کودکی نویسنده است که با بریدن موهای بافتهٔ مادرش و واکنش احساسی کودکانهاش، پیوند عاطفی میان مادر و فرزند را نشان میدهد. در داستانهای دیگر، موضوعاتی مانند هدیهٔ روز مادر، نقاشی یک درخت پاییزی با شکوفههای بهاری، یا دلخوری کودک از تنبیه مادر، با نگاهی لطیف و گاه طنزآمیز روایت میشوند. برخی داستانکها به حیوانات و اشیاء جان میبخشند و از زبان آنها به مسائل انسانی میپردازند؛ مانند گفتوگوی سیبزمینی و پیاز، یا مسابقهٔ آواز حیوانات مزرعه. دغدغههای اجتماعی، روابط خانوادگی، حسرتها و شادیهای کوچک، و حتی نگاه انتقادی به برخی عادتها و باورهای رایج، در قالب داستانهایی کوتاه و گاه با پایان غیرمنتظره بیان میشوند. این داستانکها اغلب با یک نکتهٔ اخلاقی یا تأملبرانگیز به پایان میرسند و مخاطب را به فکر فرو میبرند.
چرا باید کتاب موهای بافته مادرم را خواند؟
این کتاب با داستانکهایی کوتاه و متنوع، فرصت تجربهٔ احساسات و موقعیتهای گوناگون را در زمانی کوتاه فراهم میکند. روایتها با زبانی موجز و تصویرسازیهای ملموس، به مسائل ساده و عمیق زندگی میپردازند و گاه با طنز یا نگاه انتقادی، زاویهای تازه به موضوعات روزمره میبخشند. برای کسانی که به دنبال خواندن داستانهایی کوتاه و تأملبرانگیز هستند، این مجموعه میتواند تجربهای متفاوت باشد.
خواندن کتاب موهای بافته مادرم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای نوجوانان و بزرگسالانی مناسب است که به داستانهای کوتاه، طنزهای اجتماعی و روایتهای روزمره علاقه دارند. همچنین برای کسانی که به دنبال متونی با مضامین خانوادگی، خاطرات کودکی یا نگاه انتقادی به مسائل اجتماعی هستند، گزینهٔ مناسبی است.
فهرست کتاب موهای بافته مادرم
- موهای بافتهٔ مادرم: خاطرهای از دوران کودکی و پیوند عاطفی با مادر.- حاجیفیروز: نگاهی طنزآمیز به شخصیت حاجیفیروز و برداشت کودکانه از او.- هدیهٔ روز مادر: روایت خلاقیت کودکانه در انتخاب هدیه برای مادر.- درخت پاییزی: تفاوت نگاه کودکانه به طبیعت و برداشت شخصی از فصلها.- مربای آلبالو: احساس گناه کودک پس از ناراحتکردن مادر و ابراز محبت به شیوهای کودکانه.- ماه و خورشید: مقایسهٔ زیباییها و خودآگاهی ماه نسبت به خورشید.- کرم درخت سیب: داستانی دربارهٔ نگرانی و آیندهنگری کرم کوچک.- بقچه: روایت صمیمیت خانوادگی و همکاری نسلها.- دعوای سیبزمینی و پیاز: گفتوگوی طنزآمیز میان سبزیجات.- مسابقهٔ آواز: انتخاب غیرمنتظرهٔ خوشصداترین حیوان مزرعه.- آینهٔ دودی: کنایهای به ژست گرفتن و کار کردن با عینک دودی.- نمرهٔ انضباط: تلاش کودک برای جلب رضایت ناظم مدرسه.- هیزمشکن پیر: داستانی دربارهٔ پایان عمر و قدردانی از ابزار زندگی.- جشن تولد: روایت هدیهای متفاوت برای کودک کمشنوا.- بیل کاغذی: آرزوی کودک برای راحتی پدرش در کار مزرعه.- قصر باشکوه: تضاد میان ظاهر اشرافی و واقعیت زندگی روزمره.- مورچه: نگاه طنزآمیز به تلاش مورچه برای حمل آذوقهٔ بزرگ.- جارو: درس عبرت از عجله و زیادهخواهی.- مادرم میگوید: توصیههای مادرانه دربارهٔ مراقبت از سلامتی.- لباس مادربزرگ: مقایسهٔ لباسهای چیندار و مفهوم زیبایی در پیری.- درخت و نویسنده: طنزی دربارهٔ استفاده از کاغذ و مداد و حفظ محیط زیست.- برف: برداشت کودکانه از برف و لحافدوزی.- کفشهای جادویی: خیالپردازی کودکانه دربارهٔ سفر و بازی.- کلاغ پر: یادآوری بازیهای کودکانه و مترسک مزرعه.- سمساری: نگاه انتقادی به وسایل اضافی و ارزش آنها.- خروس جنگی: رقابت خروس و ساعت زنگی.- عنکبوت گرسنه: حسرت عنکبوت برای ماهیهای قرمز.- پدر: رابطهٔ عاطفی میان پدر و فرزند در گذر زمان.- گلهای سیراب: تفاوت گلهای واقعی و قالیبافتی.- سرسرهبازی: شیطنت کودکانه و خاطرهبازی با وسایل خانه.- زنبورهای باغ انگور: برداشت کودکانه از رفتار زنبورها.- دستهای آدمبرفی: خلاقیت کودک در ساخت آدمبرفی.- گلسرخ و سیمخاردار: گفتوگوی نمادین دربارهٔ زیبایی و محدودیت.
بخشی از کتاب موهای بافته مادرم
«شب وقتی چادر سیاهش را پهن میکرد، موهای بافتهٔ خورشیدرنگ مادرم، ریسمانی بود که به عادت همیشگی، محکم در دستان کوچکم میگرفتم و همراه با آواز دلنشین لالاییاش، از نردبان خواب بالا میرفتم.صبح غمانگیزی بود. آنروز که با صدای قیچی ملکهخانم، آرایشگر خانگیمان از خواب بیدار شدم. قیچی بیرحمانه، تارهای طلاییرنگ خورشیدکم را روی زمین پهن کرده بود.بغض کودکانهام را در گلو خفه کردم و به زیر درخت سیب گوشهٔ حیاط، کنار حوض، پناه بردم. اشکهایم همراه با شکوفههای سیب بر سر ماهیهای قرمز بیخبر از همهجا میریخت. چقدر خوشبخت بودند بچهماهیهایی که مادرشان موهای بافته نداشت.شب بیریسمان و نردبان از راه رسید. به سوی رختخواب رفتم. باورکردنی نبود! دو رشته موی بافته، با دو روبان قرمز خوشرنگ، روی بالش خودنمایی میکرد!مادرم کلک زیبایی زده بود. دیگر میتوانستم به تنهایی بخوابم.»