تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب پاراکلیتوس
معرفی کتاب پاراکلیتوس
معرفی کتاب پاراکلیتوس
کتاب الکترونیکی «پاراکلیتوس (روحالقدس)» نوشتهٔ زهیر میرمحمدی و منتشرشده توسط انتشارات افروغ، یک فیلمنامهٔ چندقسمتی است که با الهام از کتاب «تاوان عاشقی» محمدعلی جعفری نوشته شده. این اثر در دستهٔ فیلمنامههای فارسی معاصر قرار میگیرد و روایتی عاشقانه و اجتماعی را با محوریت مردم غزه و ماجرای فلسطین در سالهای اخیر دنبال میکند. داستان از زاویهٔ دید دو شخصیت اصلی، آلا و خلیل، روایت میشود و با رفتوبرگشتهای زمانی و مکانی، مخاطب را با پیچیدگیهای عاطفی و سیاسی این منطقه آشنا میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پاراکلیتوس
«پاراکلیتوس (روحالقدس)» اثری است که در قالب فیلمنامه، به روایت داستانی عاشقانه و پرتنش در بستر بحرانهای معاصر فلسطین میپردازد. این فیلمنامه با سفارش جنبش مهدیون و با هدف ترویج نام و سیرهٔ مهدی موعود نوشته شده و تلاش دارد با بهرهگیری از عناصر دراماتیک و مستند، مخاطب را به دل ماجراهای واقعی و تخیلی مردم غزه ببرد. روایت از سالهای اخیر و بهویژه پس از وقایع مهمی چون هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز میشود و شخصیتها را درگیر چالشهای هویتی، سیاسی و عاطفی میکند. نویسنده با الهام از کتاب «تاوان عاشقی» و افزودن شخصیتها و وقایع جدید، تصویری چندلایه از زندگی در سایهٔ جنگ، عشق و آرمانگرایی ارائه میدهد. ساختار فیلمنامه با رفتوبرگشتهای زمانی و مکانی، فضای پرتنش و پرتعلیقی را خلق میکند که مخاطب را تا پایان با خود همراه میسازد. این اثر علاوه بر پرداختن به عشق و هویت، به موضوعات مهمی چون مهاجرت، مقاومت، نقش رسانهها و تأثیر قدرتهای جهانی بر سرنوشت مردم فلسطین نیز میپردازد.
خلاصه کتاب پاراکلیتوس
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان «پاراکلیتوس (روحالقدس)» با تصاویری از تولد و رشد یک انسان آغاز میشود و به سرعت به مرز غزه و مصر در سال ۲۰۱۴ میرود؛ جایی که آلا، دختر جوان اهل غزه، در تلاش برای عبور از مرز و رسیدن به آیندهای نامعلوم است. او عاشق مردی به نام خلیل شده که هرگز او را از نزدیک ندیده و این عشق در بستر جنگ، محاصره و فشارهای اجتماعی شکل گرفته است. روایت با رفتوبرگشتهای زمانی، گذشتهٔ آلا را در غزه و بمبارانهای هشتروزه، روابط خانوادگی و درگیریهایش با برادرش نمر و مادرش سوسو نشان میدهد. آلا در فضای مجازی با خلیل، مردی اهل شیلی با ریشههای فلسطینی، آشنا میشود و رابطهای پر از تردید، امید و دلهره میان آنها شکل میگیرد. خلیل نیز در جستوجوی هویت و معنای زندگی، از کودکی علاقهمند به مسیحیت و بعدها درگیر پرسشهای دینی و فلسفی میشود. داستان با عبور آلا از مرز، تلاش برای رسیدن به خلیل، مواجهه با خطرات امنیتی، سوءظنها و فشارهای خانوادگی و اجتماعی ادامه مییابد. در این میان، شخصیتهایی چون ثمر (دوست نزدیک آلا) و ابوجواد (عضو امنیتی حماس) وارد ماجرا میشوند و ابعاد امنیتی و سیاسی داستان را پررنگتر میکنند. روایت با ترکیب عشق، مبارزه، مهاجرت و جستوجوی حقیقت، تصویری از زندگی جوانان فلسطینی در دل بحران و امید به آیندهای متفاوت ارائه میدهد.
چرا باید کتاب پاراکلیتوس را خواند؟
این فیلمنامه با ترکیب عناصر عاشقانه، اجتماعی و سیاسی، تصویری ملموس از زندگی در غزه و چالشهای جوانان فلسطینی ارائه میدهد. روایت چندلایه و رفتوبرگشتهای زمانی، مخاطب را با پیچیدگیهای عاطفی و هویتی شخصیتها همراه میکند. همچنین، اثر به موضوعات کمتر دیدهشدهای چون تأثیر رسانهها، نقش قدرتهای جهانی و درگیریهای درونی شخصیتها میپردازد و فرصتی برای درک عمیقتر از وضعیت معاصر فلسطین فراهم میآورد.
خواندن کتاب پاراکلیتوس را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به فیلمنامهنویسی، روایتهای عاشقانه در بستر بحرانهای اجتماعی و سیاسی، و کسانی که دغدغهٔ شناخت وضعیت مردم فلسطین و تأثیر جنگ بر زندگی روزمره را دارند، مناسب است. همچنین برای پژوهشگران حوزهٔ مطالعات خاورمیانه و فعالان اجتماعی که به دنبال روایتهای انسانی از مناطق بحرانزده هستند، خواندنی خواهد بود.
فهرست کتاب پاراکلیتوس
- مقدمه: معرفی هدف نگارش فیلمنامه و ارتباط آن با جنبش مهدیون و کتاب «تاوان عاشقی»- آغاز روایت: تولد و رشد آلا، ورود به مرز غزه و مصر، تلاش برای عبور از مرز- گذشتهٔ آلا: زندگی در غزه، بمبارانها، روابط خانوادگی، آشنایی با خلیل در فضای مجازی- روایت خلیل: کودکی در شیلی، علاقه به مسیحیت، جستوجوی هویت و معنای زندگی- سفر آلا به قاهره: مواجهه با خطرات امنیتی، تلاش برای رسیدن به خلیل، مشکلات مهاجرت- درگیریهای خانوادگی و اجتماعی: فشارهای برادر و مادر، سوءظنها و چالشهای فرهنگی- ورود شخصیتهای جدید: ثمر، ابوجواد و نقش آنها در گسترش ابعاد امنیتی و سیاسی داستان- بازگشت به غزه و تلاش برای وصال: عبور از تونلها، مواجهه با نیروهای امنیتی، امید و ناامیدی- پایان فصل اول: گرهافکنیهای جدید و آمادهسازی برای ادامهٔ روایت در فصل دوم
بخشی از کتاب پاراکلیتوس
«دختر باشی! عاشق باشی! تنها و فراری باشی! اهل غزه باشی! و مردی را که دل به او بستهای تا کنون یکبار هم ندیده باشی!... مردی که هزاران کیلومتر از تو دورتر است... در میان تمام مردم زمین. هیچ زنی مثل من نیست و مثل من گرفتار نیست. همه پلهای پشت سرم را خراب کردهام. بزرگترین قمار زندگی... بازنده با پونت هستم... تصمیم گرفتم به سمت تقدیر مجهول خویش بروم. مثل بقیهی بدنبال رومئو. اما در خاورمیانه. دو عاشق که دیوانهوار همه هنجارها را شکستهاند و دو عصیانگر علیه همهی قوانین و قاعدههای موجود... آغاز هزار و یکشب پر رمز و راز من...»