کتاب جلوه های جامعه مهدوی در آیینه قرآن و عترت
معرفی کتاب جلوه های جامعه مهدوی در آیینه قرآن و عترت
کتاب الکترونیکی جلوههای جامعه مهدوی در آیینه قرآن و عترت نوشتهٔ «کتایون کریمی» و منتشرشده توسط انتشارات سیادت، اثری پژوهشی در حوزهٔ مهدویت است که با تکیه بر آیات قرآن و روایات اهل بیت، به بررسی ابعاد مختلف جامعهٔ مهدوی میپردازد. این کتاب در دستهٔ مطالعات دینی و اجتماعی قرار میگیرد و تلاش دارد تصویری از ویژگیهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعهٔ آرمانی عصر ظهور ارائه دهد. نسخۀ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جلوه های جامعه مهدوی در آیینه قرآن و عترت
کتاب جلوههای جامعه مهدوی در آیینه قرآن با رویکردی تحلیلی و تطبیقی، به بررسی جامعهٔ مهدوی از منظر قرآن و عترت پرداخته است و تلاش دارد تصویری جامع از ساختار و ویژگیهای جامعهٔ آرمانی عصر ظهور ارائه دهد. نویسنده با استناد به آیات و روایات، سه محور اصلی جامعهٔ مهدوی را شامل ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی-سیاسی معرفی کرده و هر یک را به تفصیل شرح داده است. اثر حاضر در دورهای نوشته شده که بحث مهدویت و آیندهنگری دینی در میان جوامع اسلامی اهمیت ویژهای یافته است. کتاب با طرح پرسشهایی بنیادین دربارهٔ ویژگیهای جامعهٔ مهدوی، فرضیههایی را مطرح میکند و سپس با تحلیل منابع دینی، به دنبال پاسخ به این پرسشهاست. در کنار مباحث نظری، به مفاهیم کلیدی همچون فرهنگ، اقتصاد، سیاست و اجتماع نیز پرداخته شده و جایگاه هر یک در جامعهٔ مهدوی تبیین میشود. نویسنده تلاش کرده است تا با جمعآوری و تحلیل منابع معتبر، تصویری روشن از جامعهٔ موعود در اندیشهٔ شیعی ارائه دهد.
خلاصه کتاب جلوه های جامعه مهدوی در آیینه قرآن و عترت
این کتاب با تمرکز بر جامعهٔ مهدوی، ابتدا مفاهیم پایهای مانند جامعه، فرهنگ، اقتصاد و سیاست را از منظر قرآن و روایات اهل بیت بررسی میکند. سپس به سراغ ویژگیهای جامعهٔ مهدوی میرود و سه بعد اصلی آن را به تفصیل شرح میدهد: در بعد فرهنگی، به نقش فرهنگسازی دینی، رشد عقلانیت و علم، گسترش اخلاق و ارزشهای الهی، و احیای کتاب و سنت اشاره میشود. نویسنده توضیح میدهد که در جامعهٔ مهدوی علم و معرفت به اوج میرسد و ارزشهای اخلاقی و دینی در سراسر جامعه گسترش مییابد. در بعد اقتصادی، کتاب به مسائلی مانند بهرهوری از منابع طبیعی، توزیع عادلانهٔ ثروت، فقرزدایی، رونق کشاورزی و رفاه عمومی میپردازد. نویسنده با استناد به روایات، جامعهٔ مهدوی را جامعهای معرفی میکند که در آن عدالت اقتصادی برقرار است و فقر و محرومیت ریشهکن میشود. در بعد اجتماعی و سیاسی، به برپایی عدالت، استحکام پیوندهای اجتماعی، اجرای حدود الهی، مبارزه با فساد و رذایل اخلاقی، و افزایش آگاهی سیاسی مردم پرداخته میشود. کتاب تأکید میکند که در جامعهٔ مهدوی، عدالت قضایی و سیاسی برقرار است و وحدت و همگرایی جایگزین تفرقه و استبداد میشود. در مجموع، کتاب «جلوههای جامعهٔ مهدوی در آیینهٔ قرآن و عترت» تصویری از جامعهای ارائه میدهد که در آن ارزشهای الهی، عدالت، علم و اخلاق محور اصلی زندگی فردی و جمعی هستند.
چرا باید کتاب جلوه های جامعه مهدوی در آیینه قرآن و عترت را خواند؟
این کتاب با تکیه بر منابع اصیل اسلامی تصویری تحلیلی از جامعهٔ مهدوی و ویژگیهای آن ارائه میدهد. مطالعهٔ این اثر به مخاطب کمک میکند تا با ابعاد مختلف جامعهٔ آرمانی عصر ظهور آشنا شود و نقش فرهنگ، اقتصاد و سیاست را در تحقق عدالت و معنویت بهتر درک کند. همچنین کتاب با بررسی تطبیقی آیات و روایات، امکان فهم عمیقتری از آموزههای مهدوی و جایگاه آنها را در اندیشهٔ اسلامی فراهم میآورد.
خواندن کتاب جلوه های جامعه مهدوی در آیینه قرآن و عترت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به مباحث مهدویت، پژوهشگران علوم دینی و اجتماعی، دانشجویان رشتههای الهیات و معارف اسلامی و کسانی که دغدغهٔ شناخت جامعهٔ آرمانی و آیندهنگری دینی دارند، مناسب است. همچنین برای افرادی که به دنبال فهم بهتر نقش دین در ساختار اجتماعی و فرهنگی هستند، مطالعهٔ این اثر مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب جلوه های جامعه مهدوی در آیینه قرآن و عترت
«یکی از مسائل مهم امروز جامعهٔ بشری، بحث مهدویت است. این که بیشتر ادیان آسمانی وجود یک منجی و آمدن آن را بشارت دادهاند و نامهای مختلف بر این منجی نهادهاند، نشاندهندهٔ پذیرش این منجی بزرگ آسمانی است. ما در اینجا در پی اثبات این منجی آسمانی نیستیم، بلکه ما شیعیان معتقدیم حتماً این منجی رهاییبخش خواهد آمد. نام و کنیهاش همنام رسول خداست. شیعه معتقد است این امام نسبت به همهٔ مردم مهربان است. خداوند در قرآن دراینباره میفرماید: (بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین و ما انا علیکم بحفیظ). امام صادق (ع) میفرمایند: عمربنزاهر گوید: مردی از امام صادق (ع) پرسید: «آیا به امام قائم (عج) با عنوان امیرمؤمنان سلام میکنند؟» فرمود: «نه! خداوند آن نام را مخصوص امیرالمؤمنین علی ابنابیطالب (ع) نهاده است. پیش از او کسی به این نام نامیده نشده و بعد از او هم جز کافر آن نام را بر خود نمینهد.» عرض کردم: «قربانت شوم! پس چگونه بر او سلام کنند؟» فرمود: میگویند: «السلام علیک یا بقیة الله» سپس این آیه را قرائت فرمود: (بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین).»