دانلود رایگان کتاب جزیره ای برای من شهریار شریف زاده
تصویر جلد کتاب جزیره ای برای من

کتاب جزیره ای برای من

معرفی کتاب جزیره ای برای من

کتاب الکترونیکی «جزیره ای برای من» (مجموعه داستان) نوشتهٔ «شهریار شریف‌زاده» و منتشرشده توسط نشر «ئه‌وین»، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه فارسی است که در میانهٔ قرن ۱۴ نوشته شده‌اند. این اثر با رویکردی داستان‌محور به روایت تجربه‌های انسانی، تنهایی، هویت و مرز خیال و واقعیت می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جزیره ای برای من اثر شهریار شریف زاده

کتاب «جزیره‌ای برای من» مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه و معاصر و ایرانی است که در سال ۱۳۹۴ منتشر شده و فضای آن بیشتر حول محور تنهایی، هویت، تردید و مرز میان واقعیت و خیال می‌چرخد. داستان‌ها اغلب با روایتی اول‌شخص و نگاهی درونی به شخصیت‌ها، تجربه‌های ذهنی و روانی آن‌ها را به تصویر می‌کشند. «شهریار شریف‌زاده» با بهره‌گیری از عناصر سوررئالیستی و گاه طنز تلخ، موقعیت‌هایی را خلق می‌کند که در آن‌ها شخصیت‌ها با بحران‌های وجودی، خاطرات، بیماری و حتی مرگ دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این مجموعه علاوه‌بر داستان اصلی که نام کتاب را بر خود دارد، شامل روایت‌هایی است که هرکدام به‌نوعی به دغدغه‌های انسانی و پرسش‌های فلسفی دربارهٔ حقیقت، هویت و معنای زندگی می‌پردازند. فضای داستان‌ها گاه وهم‌آلود و گاه به‌شدت ملموس است و خواننده را به تأمل دربارهٔ مرزهای واقعیت و خیال دعوت می‌کند.

خلاصه کتاب جزیره ای برای من

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

راوی در داستان اصلی کتاب «جزیره‌ای برای من» همراه با گروهی از همکاران گیاه‌شناس برای انجام تحقیقی علمی به جزیره‌ای استوایی سفر می‌کند. این راوی پس از مجموعه‌ای از اتفاقات متوجه می‌شود که همکارانش او را ترک کرده‌اند و او در جزیره تنها مانده است. این تنهایی با کشف نسخه‌های متعدد از خودش که هرکدام تجربه‌ای مشابه را روایت می‌کند، به اوج می‌رسد. مرز میان واقعیت و خیال در هم می‌شکند و راوی با پرسش‌هایی دربارهٔ هویت، حقیقت و ماهیت تجربه‌هایش روبه‌رو می‌شود. در داستان «تنهاترین انسان»، پیرمردی منزوی با گذشته‌ای رازآلود با افسانه‌ای روبه‌رو می‌شود که تنها خودش می‌تواند مرده‌ای را که زنده شده، مهار کند. این داستان نیز به تنهایی، مرگ و معنای زندگی می‌پردازد. سایر داستان‌ها نیز هرکدام با زاویه‌دیدی متفاوت به بحران‌های ذهنی، بیماری، خاطره و تجربه‌های مرزی انسان می‌پردازند و اغلب با پایانی باز یا تردیدآمیز، خواننده را با پرسش‌های بی‌پاسخ رها می‌کنند.

چرا باید کتاب جزیره ای برای من را خواند؟

این مجموعه داستان با روایت‌هایی چندلایه و گاه سوررئالیستی، تجربه‌هایی انسانی را به تصویر می‌کشد که کمتر در داستان‌های کوتاه فارسی دیده شده است. مواجهه با تنهایی، تردید، هویت و مرزهای واقعیت و خیال، مخاطب را به تأمل دربارهٔ خود و جهان پیرامونش دعوت می‌کند. داستان‌ها با فضاسازی خاص و شخصیت‌پردازی درونی، امکان همذات‌پنداری و تجربهٔ زیستهٔ متفاوتی را فراهم می‌کنند.

خواندن کتاب جزیره ای برای من را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به داستان‌های کوتاه، معاصر و فارسی، دوستداران روایت‌های فلسفی و روان‌شناختی و کسانی که به موضوعاتی مانند تنهایی، هویت و مرز خیال و واقعیت علاقه دارند، مناسب است؛ همچنین به کسانی که به‌دنبال تجربهٔ ادبی متفاوت و تأمل‌برانگیز هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب جزیره ای برای من

«خاطره‌ای را که برایتان تعریف خواهم کرد؛ سال‌هاست که همچون یک ماجرای عجیب و شگفت‌انگیز در ذهنم باقی مانده است. اما صدای کاش که تأثیر آن هم فقط مانند یک خاطره می‌بود و گه‌گاه چنین احساس غریب و نامعلومی را در خود تجربه نمی‌کردم. گونه‌ای احساس فریب خوردن یا تردید یا یک تنهایی ابدی و بدون تغییر که احتمال مانند آن را حتی یک سنگ کوچک دور آسمانی هم که در فضای بیکران سرگردان است؛ تجربه نکرده است. آری.. «تنهایی» شاید واژه‌ای بهتر و مناسب‌تر برای توصیف این احساس غریب من باشد. یک تنهایی غلیظ و متراکم..! برای اینکه بهتر پی به منظور من ببرید؛ بگذارید اینگونه بگویم که اگر روزی برایتان آشکار شود که تمام زندگی و کار و خانواده و گذشته و خلاصه همه‌ی آن چیزهایی که تا کنون آنها را حقیقی می‌دانسته‌اید؛ یک دروغ یا خواب و خیالی بیشتر نبوده‌ند؛ چه احساسی به شما دست می‌دهد؟!»

Mohammad Bagheri
۱۴۰۴/۰۳/۳۰

از جمله آثار که با علاقه مطالعه کردم، داستان هایی معناگرایانه و پربار.

رایگان