کتاب پیکسی: داستانی فلسفی برای کودکان مقطع ابتدایی
نویسنده:متیو لیپمن
امتیاز:
از ۱۰ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب پیکسی: داستانی فلسفی برای کودکان مقطع ابتدایی
«پیکسی» داستانی فلسفی برای کودکان مقطع ابتدایی نوشته متیو لیپمن (-۱۹۲۳) کتابی است که قدرت استدلال، داوری و تمیزدادن را در قالب داستان به کودکان میآموزد. این داستان پر است از سوالاتی که ممکن است در دنیای کودکی پیش آیند و پاسخهایی که کودک، خود و یا با همیاری دیگران به آنها میدهد. پیکسی کودکی است که سوال میکند و به دنبال کشف دلیل پدیدهها و اتفاقات اطراف خود است. متیو لیپمن دکترای خود را از گروه فلسفه دانشگاه کلمبیا دریافتکرد و «پژوهشگاه توسعه و پیشبرد فلسفه برای کودکان» را تاسیس کرد. او درباره ضرورت آموزش فلسفه به کودکان میگوید: «من فکر می کردم که دانشجویانم قدرت استدلال ندارند. اما برای تقویت قدرت تفکر آنها دیگر بسیار دیر شده بود. به این فکر افتادم که این کار می بایست در دوران کودکی انجام میگرفت. باید وقتی کودکان در سن یازده یا دوازدسالگی بودند، یکسری دوره های درسی در خصوص تفکر انتقادی را میگذارندند. اما برای تهیه موضوعی قابل فهم و مخاطب پسند، بایستی متون درسی بصورت داستان نوشته میشد، داستانی درباره منطق اکتشافی کودکان».
بخشی از کتاب را میخوانیم:
گفتم: «ایزابل، چطور برایان میتواند در مورد موجود مرموز خود داستان بنویسد در صورتی که اصلاً حرف نمیزند؟»
ایزابل پاسخ داد: «اوه، او میتواند یک داستان در اینباره بنویسد، ولی نمیتواند دربارهٔ آن حرف بزند. او آنقدر در مورد آن فکر خواهد کرد تا بالاخره داستانش را بنویسد.»
پرسیدم: «آیا چیزی هست که تمام مدت در ذهن برایانبگذرد؟ آیا داستانهایی که نوشته است، برای خودش بازگو میکند؟»
ایزابل گفت: «ممکن است. در مورد برایان هیچ چیز بعید نیست.»
ایزابل را دوست دارم. او در تمام چیزهایی که من در مورد خودم دوست دارم، شبیه من است و در تمام چیزهایی که من در مورد خودم دوست ندارم، متفاوت از من است.
مو و ابروانش کاملاً مشکی است، و چشمانش در عین حال زرد و قهوهای است
بازنمایی هویت از نگاه دیگریعلی اشرف نظری
تاملی بر ارتباطات علم و تجربه ایرانسیدهزهرا اجاق
جنسیت و نقش پردازی های جنسی در قرآنزهرا محققیان
دایره المعارف جنبش های دینی نوظهورپیتر بی کلارک
من این کتاب را توصیه می کنم ، چون خیلی مطالبی در این کتاب وجود دارد که در مورد خیلی چیز ها صحبت میکند . این داستان ابتدا و انتها ی زیبایی دارد . من از نویسنده و ترجمه ی
این کتاب به منظور تفکر بیشتر بچه ها نوشته شده است. بنابراین سوال های زیادی در آن بی جواب است تا کودکان با فکر کردن و گفت و گو با یکدیگر پاسخی برای آنها بیابند. آقای لیپمن بسیار خلاقانه این
درصورتیکه تسهیلگر فلسفه برای کودکان باشی، این کتاب به شدت برایت مفید است
نمی دونم دقیق بستگی به سلیقه داره
ترجمه تا حد زیادی تحت اللفظی بود، ادبیات داستانیِ متن اصلی رو کاملا از بین برده... همین سه ستاره هم واسه اصل کتاب دادم...
فوق العاده اموزنده حتما برای بچه ها بخونید ودرباره موضوعاتش صحبت کنید